Şimdi Ara

Ekran kartı aldığı watt değerini arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese iyi forumlar. Yeni bir bilgisayar aldım modeli Asus rog strix g513 gtx3050. Ekran kartı 25 watta çalışıyormuş sanırım ama istersek 50 ye çıkarabilirsiniz gibi bir yorum gördüm bunu nasıl yapabilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 21 Ekim 2022; 20:6:59 >

• Olmaz.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Laptop videosunun altında bir yorumda görmüştüm de ekran kartı 25 watt ile çalışıyor. Ama 50 watta kadar destekliyor. Çoğu kişi yarı performansta kullanıyor demiş o yüzden sormuştum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici takılan grafik kartı ise 50w a kadar güç harcayan modellerle yükseltebilirsiniz anlamında olabilir.

• Voltaji arttirmaniz durumunda guc tuketiminin artmasi normal. Ancak gucu arttirmanin bir anlami yok, gucu arttirmak zorunda oldugunuz durumlarda arttiriyorsunuz.

Bu da genellikle soyle ki frekansi arttirmak istiyorsunuz ancak yariietkenler yuksek frekansta calismalarini aksatabilirler, elektronlar bir uctan diger uca giderken yeteri kadar zaman bulamayabilirler. Elektrik alanin kuvvetini arttirarak bu yuksek frekanslara ulasabilirsiniz, bu da temel olarak voltaji arttirmak.

10 sene oldu neredeyse overclock yapmayali ama internette yiginla kaynak vardir. Benim hatirladigim ise ugrasa degecek bir performans kazancinin olmamasiydi.

Edit: Ornegin 25W yerine 50W ile calistirirsaniz sadece yuzde 20 performans kazanci saglarsiniz (tamamen salliyorum..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 28 Ekim 2022; 17:21:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.