Şimdi Ara

fanım zor dönüyor !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilg. sabah açtım 1 saat sonra kapandım . baktım fan dönmüyo . dönmek istiyo ama dönemio... şimdi böyle fana güç verip daha hızlı dönmesini sağlayan program falan var mı acaba lütfen varsa yardımcı olurmusunuz

• fan , enerjisini power supply dan alır yani fan için özel bir voltaj üretilmiyor sistem için gerekli olan 12 volt ve 5 volt dan ihtiyacı olan her bölgeye dağılım yapılıyor
    herhangi bir program ile bu voltaj dengesini değiştiremezsiniz...acil olarak fanınızı değiştirin

not:lütfen sorunlarınız için tek konu açınız
    diğer iki konunuzu sildim...
  • tozdan sıkışmış olabilir bi temizlemeyi dene.
  • ya hoca açtım temizledim ama bi fark olmadı . bazen çatır çatır dönüyor. bazen hiç dünmüyor.. elimle döndürüyorum bi zaman dönüyo duruyo falan öyle yani ... şu an dönüyo biraz açık tutayım inşallah dwm eder
  • benim bi arkadaşım var anakartı dışarda ve işlemci fanı bazen hiç dönmüyo, duruyo. yani fan işlemcinin durumuna göre hızını ayarlıyo veya duruyo. ama ilk bilgisayar açıldığında mutlaka dönmesi gerekir.
  • hoca benimki işlemci fanı değil.... güç kaynağı ... yani şu anda şükür güzel dönüyo ama ilerde nolcak bakam
    işlemci fanı da dönmüyodu onu değiştirdim ama bunu değiştirmedim. 2-3 ayda bir temizlerdim ama sorun çıkartıo... Allahtan bilgisayar yanmadan kendi kendini kapatıyo
  • Arkadaş fanla falan uğraşma PSU yu komple değiş. Sıkıntın kökünden hallolsun, çektiğin eziyete değmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para olsa....
  • Eee artık ozaman üfleyerek soğutacan PSU yu.
  • PSU nun fanını değiştir.
  • şöyle söyleyelim. fan şu anda normalden yavaş dönüyorsa 2 tane sebebi olabilir.

1.Enerji az geliyordur, ki bu zayıf bir ihtimal pas geçiyorum.
    2.tozlanma yaptığı için yapıyordur.

Şimdi fana daha fazla enerji verip dönmesini istersek ne olur.?

Fan zaten şu anda zorlanarak dönüyor. biz birde buna yüklenirsek yanar gider yavrucak. sakın yağlayım filan deme. kullandığın yağ zamanla tozları toplayarak çamur etkisi yapacak. bu iş için Kontakt sprey ler var. Philips in böyle ürünleri var.
  • bence bir şey onu sıkıştırmış olabilir ama sen yinede bak belki toz veya kablo türü bir şey sıkıştırmış olabilir
  • buyuk ihtimalle tozdan dolayı bu sorun tekabul etmekte.. düzenli sıklıklarla kasanın tozunu alsan iyi edersin... tozdan kaynaklı bi sorun yoksa kasa içi elektrik dağıtımıyla alakalı bi hata var demektir...
  • ya al yeni bir fan arkadaşım 7 8 $bir şey ya albir tane olsun bitsin...
  • Kardeş Fanını çıkar güzel bi fırçayla temizle ve sonra da fanı bi güzel yağla.

NOT: Yağı çok sürme anakartın zarar görebilir.

BANA ULAŞMAK İSTERSEN
  • acaba fan a yeteri kadar guc gelmiyormu tozdan falan oldugunu sanmiyorum cunku bazen donuyor diyor. bence guc kaynagi yeteri kadar gec veremiyor fana. eger mumkunse donanimda ise yaramayan bir seyi gecici olarak cikart mesela floppy disk .bide oyle dene. bir kac gun.sonucu bize aktar.
  • Arkadaşım ben bir tavsiye yazmıştım ama tekrar yazayım şimdi öncelikle eğer fan dönemiyoras sen onu başka bir progmlaa hızlandırmayı densen bile boşuna zorlanmış olursun
    bu ara saın sana yavaş gelmesin bu fan
    sppedfan bir baksana fan kaç rpm ile döüyor ort.3000 civarındaysa normaldir haberin olsun...
  • Arkadaşlar, eleman PSU fanından dert yanıyo siz hala işlemci fanından bahsediyonuz Baba sen bi PSU fanı al da sen de rahat et bizler de. Param yok diyosan adres ver ben sana komple PSU yollim hadiyem olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrSallaso -- 18 Şubat 2006 23:25:23 >
  • fanla fan motoru arasına toz parçaları girmiştir ses yapıyorsa kırmadan fanı motordan sokebilirsen temizlersin yok kırarım diyorsan psu yu aç fanı kes yerine yenisini tak. psu fanları çok ucuz 1 ytl ye alabilirsin hatta çoğu yer hediye olarak veriyor. yahutta kasanın kapağında fan varsa yada arkasında sirkulasyon fanı varsa onu tak psu ya çok basit .
  • Haklısın arkadaşım işlemci anlamışım çok özür dilerim. O zaman arkadaşım süpürge ile veya bir fön makinası ile içindeki tozları çıkar o da olmazsa artık bir fan al yani pahalı bi şey diil fanlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.