Şimdi Ara

Fanları anakarta bağlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vento VG18A FSP 650W 80+ 4x120mm RGB Fan Temperli Cam USB 3.0 Mesh ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa​

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz-4.6GHz 6 Çekirdek 35MB Soket AM4 Tray İşlemci (48482)

Asus Prime A520M-R AMD Soket AM4 DDR4 5100MHz mATX Anakart (72227)

CSCOL G-240 ARGB SIVI SOĞUTMA​

İyi günler herrkese , bilgisayardaki 4 fanı direkt olarak ilettiğim görseldeki gibi bağlayarak çalıştırıyordum , çoklayıcı alarak anakarta bağlamak istedim fakat girişler mortex mi neymiş tam anlamıyorum ben bunları nasıl anakarta bağlayacağım son devirde çalışmasını istemiyorum .

• Mortex değil molex'tir o. 4 pinli 12v veya 5v enerji sağlayan power supplyden enerji alan bağlantılardır. Fanların hızı biostan ayarlanamaz.

Yeni anakartlar fanları doğrudan bu molex konektörüne bağlamayı desteklemez. pwm bağlantısı olan fanları destekler. yani anakartındaki pwm (4 pinli) yada DC (3 pinli) fan bağlantı noktalarına göre fan olması gerekir. Molex'ten PWM bağlantıra dönüştüren bir dönüştürücü ile anakarta bağlanabilir. Böylece biostan fan hızları ayarlanabilir

edit: Ek olarak anakartın watt gücü sen fanları çoğalttığında yeterli olacak mı bir de o var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 3 Mart 2025; 17:11:36 >
  • Fanlar molex bağlantılı hız kontrolü desteklemiyor onun için size önerim aşağıdaki fanlardan edinin komple set bilen biri montaj etsin...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark ColorWind 4x12cm 1200RPM ARGB Fan + ARGB Kontrol ve Kumandalı Fan Kiti (DKCKARGB07) - Kasa Fanı - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/kasa-fani/dark-colorwind-argb-kit-4x12cm-fan-hub-dkckargb07.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 3 Mart 2025; 19:5:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• woxow kullanıcısına yanıt
    Molexten PWMe donusturucu diye bir sey olamaz. Molex sabit 12V verir (5V fan da var da bunlar 12) fanlar tam hızda çalışır. Bu tip fallarda DC konnektor de olabiliyor 3 pinli, bu konnektorle de gerilim kontrol edilerek hız ayarlanır, 7V verirsin 700 RPM yapar 10 V verirsin 1000 RPM yapar mesela. PWMin nasıl çalıştığını sana açıklamaya çalışmayacağım anlayamayacaksın çünkü.

Anakartlardaki 4 pin konnektorlere 3 pin de takabiliyorsun, o zaman DC moda çalışıyorlar. Mesela PWM bir fanı da DC moda çalıştırabilirsin BIOStan nazlı bulunduğu konnektoru DC olarak seçersen. Su ana kadar elime geçen bütün PWM fanlar DC olarak da çalışabilen cinstendi, diğerlerinin de çalışmaması için bir sebep göremiyorum ama DC fanın içerisinde PWM ile kontrol edilecek bir devre yok.

Molex bağlantısını DC ama sabit 12V DC olarak düşün.

Anakartın gücü de yetecek her fan konnektörü tipik olarak 1A besleyebilir. Bu arkadaşın takacağı hiçbir fan 150 maden fazla yemez.

Bilmediğimiz konularda başkalarına yardım etmeye çalışmamalıyız. Bilmediğimiz konularda susmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 4 Mart 2025; 7:1:1 >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Fanları anakarta bağlayamıyorumwww.amazon.com
    OPSFALCON 2 Pack 4-Pin (Actual 2-Pin) Molex to 3 Pin 12V PC Case Fan Power Adapter Cable, 3-Pin or 4-Pin (PWM Connector) to Molex Computer Case Fan Power Adapter Cable
    https://www.amazon.com/4-Pin-Molex-Adapter-Connector-Computer/dp/B07DMV4ZFZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 4 Mart 2025; 11:37:24 >

• woxow kullanıcısına yanıt
    Actual 2 pin diyor bak orada gördün mü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa fanını adaptöre bağlama?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.