Şimdi Ara

Fanların Hava Akışı Yönü Hakkında Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasam xpredator, xigmatek'in 120mm'lik beyaz ledli turuncu fanlarından kullanıyorum. Egzos fanı havayı dışarı doğru üfleyecek şekilde taktım onda sorun yok, kapak için de 2 tane aldım bu fandan. Kapakta doğal olarak havayı içeri doğru üfleyecek şekilde bağladım ancak böyle takınca fanın gövdesi kapağa sürttü. Acaba etiketten mi diye etiketi çıkardım ona rağmen sürtüyor. Halbu ki aerocool xpredator'un aynı model fanlı versiyonu bile var, nasıl olur da düşünülemez bu anlamadım.

Bu yüzden mecburen fanları dışarı doğru üfleyecek şekilde taktım bu sefer de bir işe yaramıyor. Sorun nedir sizce ?

• Fan gövdesi kapağa nasıl sürter? Demekki kapağın ortasında fanın gövdeye denk gelen bir çıkıntı var? Yoksa düz yerde mi sürtüyorr??
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Fan gövdesi kapağa nasıl sürter? Demekki kapağın ortasında fanın gövdeye denk gelen bir çıkıntı var? Yoksa düz yerde mi sürtüyorr??

Çıkıntı yok, 2 fan da sürtüyor. Zaten kapakta fan takma yeri var 120mm lik fanlar da 120mm sorun olmaması lazım ben de şaşırdım.
  • Aynı fandan bende de 1 tane var ama kullanmıyorum artık. O fan kendi çevresine sürtüyor. Bendeki öyleydi.. Fazla balans yapıyor ve etrafa sürtüyor.. Boştayken dikey çalıştırıp bakın bi.. Tabi kasaya takınca titreşim artacağından çıkardığı seste artıyordur..
  • quote:

Aynı fandan bende de 1 tane var ama kullanmıyorum artık. O fan kendi çevresine sürtüyor. Bendeki öyleydi.. Fazla balans yapıyor ve etrafa sürtüyor.. Boştayken dikey çalıştırıp bakın bi.. Tabi kasaya takınca titreşim artacağından çıkardığı seste artıyordur..

Yani hocam dediğim gibi dışarı üfleyecek şekilde takınca sürtme, ses çıkarma olmuyor. Ancak içeri üfleyecek şekilde takınca oluyor. Boşa gitmiş oldu 2 fan maalesef, dışarı üfledikten sonra ne anlamı var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

quote:

Aynı fandan bende de 1 tane var ama kullanmıyorum artık. O fan kendi çevresine sürtüyor. Bendeki öyleydi.. Fazla balans yapıyor ve etrafa sürtüyor.. Boştayken dikey çalıştırıp bakın bi.. Tabi kasaya takınca titreşim artacağından çıkardığı seste artıyordur..

Yani hocam dediğim gibi dışarı üfleyecek şekilde takınca sürtme, ses çıkarma olmuyor. Ancak içeri üfleyecek şekilde takınca oluyor. Boşa gitmiş oldu 2 fan maalesef, dışarı üfledikten sonra ne anlamı var..

kapakla fanların aralarına pul koyarak vidalarsan sorunun hallolacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_la_c_k

quote:

quote:

Evet pul işe yarar, iyi fikir.. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_la_c_k

quote:

quote:

Hocam etiket varken de sürtüyordu çıkarınca da sürtüyor. Ondan olcağını sanmıyorum. Yani adamlar koskoca xigmatek onu düşünemeyecek kadar aciz olamaz.

• quote:

Hocam etiket varken de sürtüyordu çıkarınca da sürtüyor. Ondan olcağını sanmıyorum. Yani adamlar koskoca xigmatek onu düşünemeyecek kadar aciz olamaz.

Pul'u fanın vida yerlerine koyacaksınız. Fanı 2-3mm uzaklaştırmak yeterli olacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.