Şimdi Ara

Fantastik bir kitap yazacağım nasıl başlayacağım???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardım edermisiniz?Fantastik bir kitaba nasıl başlanır.Bu kitabı ince yapmak istemiyorum 200 sayfa civarı olcak.

• Aklından güzel bir konu geçirmen lazım. Biraz da yetenekle güzel bir şeyçıkabilir ortaya.
    Ve tabi ki bol bol fantastik okuduysan bunlar gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accepter le progrès -- 1 Temmuz 2012; 15:32:14 >
  • 200 sayfa fantastik kitap için çok az. düşünsene fantastik bir karakter oluşturacaksın , onunla ilgili uzun uzun ilgi vermen gerekiyor.

bence ilk olarak bol bol okuyarak başlayabilirsin
  • Okuma alışkanlığım çok yüksekte zaten sürekli fantastik kitap okumama rağmen 200 sayfa bile fazla geliyor o 500 sayfa kitapları nasıl yazdıklarına akıl sır erdiremiyorum.Lütfen yardım edin.
  • Türkçeyi kullanımındaki hatalar göze çarpıyor. Soru ekini bile ayrı yazamayan biri nasıl bir kitap yazabilir ki? Bence kendini daha da geliştirmen gerekli. Yani iyi bir hayal gücün bile olsa, kalemin güçlü olmadıktan sonra bir işe yaramaz. Bunu da ancak çok çok okuyarak kazanmaya çalışabilirsin, bunun da garantisi yok tabii. Demem o ki, büyük fantastik eserler veren yazarlar bir günde usta olmadı, sen de onlar gibi olmak istiyorsan çok çok çalışmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaaskin

Okuma alışkanlığım çok yüksekte zaten sürekli fantastik kitap okumama rağmen 200 sayfa bile fazla geliyor o 500 sayfa kitapları nasıl yazdıklarına akıl sır erdiremiyorum.Lütfen yardım edin.

dostum bence roman yerine 30-40 sayfalık öyküler yazarak başla. hem elin , hem zihnin alışır. hem de insanlarla paylaşıp eksiklerini görürsün. direk roman işi biraz mantıksız gibi , zaten 200 sayfalık kitaplara roman değil uzun hikaye deniyor genellikle
  • Saol Tracy hocam.Bu arada Mjollnir saolun yardımınız ama türkçeyle ilgili dediğiniz şeyi pek anlamadım.Yani internette böyle (böle) ne yapıyorsun (napıyon) demedim sonuçta.Burası forum kağıda geçirdiğim gibi yazı yazmıyorum buraya.Eğer her zaman doğrusunu yazmak isteseydim yazardım.Eğer bu kadar çok dikkat ediyorsanız buyrun sizi TÜRKÇE öğretmenliğine yazdıralım.Hem çocukların hatasını düzeltirsiniz.Ama burada hiç birşeye dikkat etmek zorunda değilim.Bu forumda insan haklarına girmemek ve kendimi aşmamak haricinde hiç birşeye dikkat edemem.
    TRACY hocama tekrar teşekkürlerimi sunarım.Dediğinizi yapacağım hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ALTIN ZIRH
    Selam.Kendimi uzun uzun anlatamam.Ben Rick.İnanın bana bir babun sizi ayağınızdan tırmalıyorsa canınız baya bir yanar.Ama üzerinize benim de ne olduğunu tam olarak bilmediğim bir yaratık alev püskürtmeye çalışıyorsa kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz.
    Kendinizi yanmamak için bir sağa bir sola fırlatıp yardımın nereden geleceğini beklersiniz.Ne bu bir yardım mı? Ranon un(Bana alev püskürten dev yaratık) karnından ağır ve sivri bir kılıç geçti.Ranon üzerime doğru düşmeye başlarken kendimi çevik bir hareketle sola ittim.Ranon göbeği üzerine düşüp önce korkunç bir çığlık attı ve sonra öldüğünü gördüm (normal bir şeyse deneyin).Kılıcını Ranon dan çekip Kılıfına takan kasklı ve uzun boylu birisini gördüm.Kaskını çıkartıp terli alnını sildi.Uzun sarı saçları çıkan rüzgarla dalgalanıyordu.Mavi gözleri saçlarını tamamlıyordu.Evet bu Simon du.Altın Zırh Şövalye Okulunun en yakışıklı çocuğu (aslında benim ama kızlar ona ilgi gösteriyor).
    Simon sadece yakışıklı değil çok güçlü ve bunu söylemekten nefret
    ediyorum ama zekiydi (eğer güç konusunda örnek vermemi isterseniz büyük güçlü bir ranonu öldürmek kolay bir şey değil).

“İnan bana Rick eğer senin hayatını ne kadar kurtardığımı saysaydım buradan görünen yıldızlardan daha fazla olurdu” dedi.Aslında yalan değildi.Bir yalan söylemek için derin bir nefes alıp “Hey sadece Ranon u biraz yorup onu öldürecektim.Zaten tam onu öldürecekken
    Sen geldin.”dedim (aslında bende inanmadım).”Hah küçük
    hançerinlemi öldürecektin onu? O patates soymaya bile yaramaz.” dedi ve kulağa hiç hoş gelmeyen bir kahkaha patlattı.Bu sözden sonra yanaklarım kendiliğinden kızardı.Kendimi rezil bir durumda buldum ve ne söyleyeceğimi şaşırdım.En iyisi bir şey söylememekti.Altın Zırh
    Kalesine çıkıp merdivenleri yürüdüm.Bu Ranon olayını Sör Wedney e
    Anlatmalıydım.Çünkü bir savaş okulu bahçesine dev bir yaratık
    Girerse bunun normal olmayacağını düşünebilirsiniz.
    1. sayfa buydu sizce nasıl?

• quote:

ALTIN ZIRH
    Selam.Kendimi uzun uzun anlatamam.Ben Rick.İnanın bana bir babun sizi ayağınızdan tırmalıyorsa canınız baya bir yanar.Ama üzerinize benim de ne olduğunu tam olarak bilmediğim bir yaratık alev püskürtmeye çalışıyorsa kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz.
    Kendinizi yanmamak için bir sağa bir sola fırlatıp yardımın nereden geleceğini beklersiniz.Ne bu bir yardım mı? Ranon un(Bana alev püskürten dev yaratık) karnından ağır ve sivri bir kılıç geçti.Ranon üzerime doğru düşmeye başlarken kendimi çevik bir hareketle sola ittim.Ranon göbeği üzerine düşüp önce korkunç bir çığlık attı ve sonra öldüğünü gördüm (normal bir şeyse deneyin).Kılıcını Ranon dan çekip Kılıfına takan kasklı ve uzun boylu birisini gördüm.Kaskını çıkartıp terli alnını sildi.Uzun sarı saçları çıkan rüzgarla dalgalanıyordu.Mavi gözleri saçlarını tamamlıyordu.Evet bu Simon du.Altın Zırh Şövalye Okulunun en yakışıklı çocuğu (aslında benim ama kızlar ona ilgi gösteriyor).
    ediyorum ama zekiydi (eğer güç konusunda örnek vermemi isterseniz büyük güçlü bir ranonu öldürmek kolay bir şey değil).

“İnan bana Rick eğer senin hayatını ne kadar kurtardığımı saysaydım buradan görünen yıldızlardan daha fazla olurdu” dedi.Aslında yalan değildi.Bir yalan söylemek için derin bir nefes alıp “Hey sadece Ranon u biraz yorup onu öldürecektim.Zaten tam onu öldürecekken
    hançerinlemi öldürecektin onu? O patates soymaya bile yaramaz.” dedi ve kulağa hiç hoş gelmeyen bir kahkaha patlattı.Bu sözden sonra yanaklarım kendiliğinden kızardı.Kendimi rezil bir durumda buldum ve ne söyleyeceğimi şaşırdım.En iyisi bir şey söylememekti.Altın Zırh

Betimleme hiç yok,neden her seferinde yabancı isim özentisi ?

• quote:

Saol Tracy hocam.Bu arada Mjollnir saolun yardımınız ama türkçeyle ilgili dediğiniz şeyi pek anlamadım.Yani internette böyle (böle) ne yapıyorsun (napıyon) demedim sonuçta.Burası forum kağıda geçirdiğim gibi yazı yazmıyorum buraya.Eğer her zaman doğrusunu yazmak isteseydim yazardım.Eğer bu kadar çok dikkat ediyorsanız buyrun sizi TÜRKÇE öğretmenliğine yazdıralım.Hem çocukların hatasını düzeltirsiniz.Ama burada hiç birşeye dikkat etmek zorunda değilim.Bu forumda insan haklarına girmemek ve kendimi aşmamak haricinde hiç birşeye dikkat edemem.
    TRACY hocama tekrar teşekkürlerimi sunarım.Dediğinizi yapacağım hocam.

arkadaş ne güzel yardım etmek istemiş neden böyle sert çıktınız ki?
    ayrıca yukarıda yazdığınız ilk sayfayı dikkat ederek yazmışsanız, ki tahmin ediyorum, yine de hatalar var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ALTIN ZIRH

hazır başındasın kahraman bakış açısı ile değil de ilahi bakış açısıyla yaz , ilerde tıkanmamanı sağlar . bir de mutlaka her cümlenin sonunda aynı aman kipini kullan , yoksa çok sırıtıyor. biraz daha betimleme yapıp olaylar arasını doldurursan zaten giriş için güzel bir başlangıç olur.

yanlış anlaşılmasın yazar ya da eleştirmen değilim ama bolca kitap okurum , sadece dikkat ettiğim noktalardan bir kaçıdır bunlar , kolay gelsin

• Tracy hocam bakış açınızı çok beğendim çok teşekkür edeceğim evet bende betimlemeye pek dikkat etmedim.Düzeltebilirim.Yine de yardımınız için çok teşekkürler sizi çok sevdim.Bu arada alakası yok ama profil resmini nasıl değiştirebilirim?
  • Bir şey diyemedim.Sör Wedney in odasına çıkarken arkamdaki
    Salak şahsiyetin botundan çıkan gıcırtıya fena halde sinirlenmiştim.
    Hatta arkama dönüp küfürler savurasım geldi ama bunu içimden yaptım.Nihayet dar ve hasar görmüş cadı evine benzeyen
    Merdivenlerden çıkıp,ahşap,kırık dökük,sinir bozucu ve kısa bir
    Kapıyla karşılaşmıştım.Bu sör Wedney in odasına açılan kapıydı.Bu da Altın Zırh Şövalye Okulu nun ne kadar eski ve yıpranmış olduğunu gösteren küçük bir örnekti.Bu Savaş Okulu yapılmadan önce burada Samalna Kalesi vardı ve savaştan fena halde hasar görmüştü.Piyade birlikleri bu kaleye saldırmış fakat bir sonuç alamayınca geri çekilmişti.Bunları düşünürken anlattığım iğrenç kapıyı tıklattım ve içeri girdim.Kapıyı kapatacaktım ki Simon u unuttuğumu fark ettim.Simon bana sert bir bakış atıp içeri girdi ve kapıyı yavaşça kapattı.Sör Wedney bize gözlüklerinin altından bir bakış attı ve önemsemeden belgeleri kurcalamaya devam etti.Sör Wedney geçmişteki Samalna Savaşı da dahil bir çok savaşta Bergamo ordusuna komuta etti.Çok başarılı bir şövalye olmasına rağmen artık 52 yaşında ,kısa boylu,güçsüz,zayıf bir belgeciydi.

Simon ve ben ne zaman konuşacağını bekliyorduk ama ben onun 100 yıl sürse de konuşmayacağını anladım ve konuştum:”Efendim meşgul olduğunuzu görüyorum ama sizle önemli bir konu konuşmamız lazım.” Dedim ve başımı yere eğdim.Sör derin bir nefes aldı ve yine önemsemeden:”neymiş o”. Dedi ve işine devam etti.Ben olayı uzunca anlatırken arada sırada Simon da “evet efendim” deyip benim dediklerimi onayladı.

Sör bir kahkaha patlattı ve ardından iğrenç bir espri yapıp gülmeye devam etti.Kendisini güldüren salakça esprisi şuydu:”Hah bare cesedini getirin de ailesine teslim edelim.” Dua etsin ki Sör olmasaydı oracıkta onu döverdim(lafın gelişi söylüyorum eğer 14 yaşındaysanız ve 52 yaşında bir adamı dövmeye çalışıyorsanız bunun sonu hiç iyi olmaz.)

Şu şekilde devam etsem sizce daha iyi değilmi???

• quote:

Tracy hocam bakış açınızı çok beğendim çok teşekkür edeceğim evet bende betimlemeye pek dikkat etmedim.Düzeltebilirim.Yine de yardımınız için çok teşekkürler sizi çok sevdim.Bu arada alakası yok ama profil resmini nasıl değiştirebilirim?

teşekkür ederim

yazdığın 2. bölüm 1. ye göre daha hoş geldi gözüme. uzun ve fonetiği bozulmamış cümleler yazabiliyorsun bu çok güzel bir yetenek . Bir kaç nokta dikkatimi çekti sadece . Kip kullanımına 2 kere dikkat etmelisin , etti ve etmişti gibi ayrımlar anlatımda çok önemlidir. ayrıca "bu " sözcüğü gibi sözcükleri veya herhangi bir özneyi art arda 3 cümlenin başında kullanmışsın , bazı kelimeleri de arka arkaya gelen cümlelerde tekrar etmişsin , bunları yapmamaya çalış , bence şu an iyi gidiyorsun

• Hocam sizin yaşınızı öğrenebilirmiyim bu arada profil resmi konusu herkeze sordum yanıt yok help pls
  • üstteki sekmede profil bölümüne gel , oradan avatar değiştiri seç , yüklemek istediğin avatarı seç ama boyutu 7kb dan büyük olmasın , daha sonra yeniden boyutlandırı tıkla ve tamam de. en son yüklenince tekrar tamam de avatarın hazır.
  • quote:

Hocam sizin yaşınızı öğrenebilirmiyim bu arada profil resmi konusu herkeze sordum yanıt yok help pls

yaşım 18 , avatar konusunu da yazdım üstteki mesajda . sizin yaşınız kaç?
  • Hocam benim yaşım 17 bu arada şu avatarı """seç""" işini anlamadım seçenek çıkmıoki
  • tamam tek tek yazıcam

1- Profilim
    2- Avatar
    3-Avatar seçmek için tıkla
    4- Klasörlerden birine gir
    5- Avatarını seç
    6- Tamam de
  • hocam bn o klasör bölümünde çarpı çıkıyo (X) o yüzden yapamıom size şifre fln versem yaparmısınız sonuçta bir forum biligi paylaşmak için neden çalcaksınızki siz öle birisi deilsiniz yardım edermisiniz versem id ve şifreyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.