Şimdi Ara

Farklı marka ve farklı modeller arasında kaldım, yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba, kısıtlı bütçe ile günümüz şartlarında, ilk göz ağrım olacak bir araba almak istiyorum.

Fakat bir sürü model ve marka elememe rağmen şu aşağıda yazdıklarım arasında arada kaldım:

Mazda 323 1,6 HB (farları kalkıp inen model)
    Kia Sephia
    Renault 21 Concorde
    Renault 21 Manager
    Fiat Uno

Bütçem en fazla 8,500 TL.

Bu araçların arasında arada kaldım, bütçemde bu kadar, şu anlık ağırlıklı tercihim mazda 323 fakat kimse elden çıkarmadığı için satılıkta adam gibisini bulamıyorum, piyasada olanların çoğu heleki istanbulda olanlar bu paraya dökük vuruk çıkıyor. İstanbul dışına gitmeye vakit ayıramadığımdan istanbul dışındaki mazdalara'da ulaşamıyorum yoksa istanbul dışında güzel temizler var.

Sizce bu araçlardan hangisi, günümüz şartlarınca beni daha kârlı çıkartır, yakıt konusunda, yedek parçada, çok arıza çıkarmamasında?

NOT: Konuyu yanlış bölüme açtıysam kusura bakmayın, otomobil genel yazdığından dolayı direkt açtım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 4 Mart 2016; 19:39:13 >

• Konu yukarı, bir fikir alabilsem güzel olurdu, haftaya kredim çıkarsa kısmet direk arabayı alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

Konu yukarı, bir fikir alabilsem güzel olurdu, haftaya kredim çıkarsa kısmet direk arabayı alıcam.
    Mazdanın eski modelleri için sorun çıkarmaz motoru deniliyor genellikle, benim tercihim Mazda
  • Farlar kalkıp inen model hepsine on basar
  • Broadway olabilir. Mazda veya diğerlerinde (uno hariç) olası bi sorunda masrafı yüksek olabilir. Usta-parca pahalılığı da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Farlar kalkıp inen model hepsine on basar
    Bende mazda 323 ten yanayım, bu aralar bir iki tane sağlamını, harbiden sağlam kullanılmış olanı bulmayı başardım. İşim sadece kredinin çıkmasına kaldı.

Ha olmadı, alamadım bir mazda diye renault ve fiat alternatifte tutuyorum bir iki araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Broadway olabilir. Mazda veya diğerlerinde (uno hariç) olası bi sorunda masrafı yüksek olabilir. Usta-parca pahalılığı da var.

Evet o denklemde var tabi ama bi broadway de ilgimi çekmiyor, ne yalan söyleyeyim. Kullananlar üstüne alınmasında.
    Benim ilgimi çekmediği için bakmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: consumeobeydie

Mazdanın eski modelleri için sorun çıkarmaz motoru deniliyor genellikle, benim tercihim Mazda

Alıntıları Göster
    quote:

...günümüz şartlarınca beni daha kârlı çıkartır, yakıt konusunda, yedek parçada, çok arıza çıkarmamasında?

Fiat Uno.

Bu arabalar yeni olsalardı tabii ki farklı şey yazardım. Fakat, parçası bulunmayan yirmi senelik araba aynı arızayı tekrar tekrar çıkarır. Renault 21'e fazla güvenmeyin. Üretim ve satış sayısı azdır. Daha on sene kadar önce komşumuz karterini delmişti, parça bulamadı, eski bir Ford'dan kaynakla uydurmuşlardı. Güzel otomobildi ama, şimdi bu otomobil nasıl sorunsuz olsun.

Fiat'ın parçaları çabuk bozulur ama daha kolay bulunur ve ucuz. Eski Japon'larla, eski Hyundai/Kia nadir arabalardır. Çok temiz bulnursa tercih edilebilir. Az arıza çıkarır ama tek bir arıza parça bakımından uğraştırabilir. Beş-altı sene önce yeni Suzuki'ler bile parça sorunu yaşamıştı. Distribütörleri sürekli el değiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 6 Mart 2016; 16:16:18 >

• quote:

quote:

Broadway olabilir. Mazda veya diğerlerinde (uno hariç) olası bi sorunda masrafı yüksek olabilir. Usta-parca pahalılığı da var.

Evet o denklemde var tabi ama bi broadway de ilgimi çekmiyor, ne yalan söyleyeyim. Kullananlar üstüne alınmasında.

Tutulan modellere bakın. Broadway, uno, kuş serisi modellerinin piyasası iyidir ve ustası boldur. Parçaları ucuzdur.
  • quote:

quote:

quote:

Tutulan modellere bakın. Broadway, uno, kuş serisi modellerinin piyasası iyidir ve ustası boldur. Parçaları ucuzdur.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

...günümüz şartlarınca beni daha kârlı çıkartır, yakıt konusunda, yedek parçada, çok arıza çıkarmamasında?

Fiat Uno.

Bu arabalar yeni olsalardı tabii ki farklı şey yazardım. Fakat, parçası bulunmayan yirmi senelik araba aynı arızayı tekrar tekrar çıkarır. Renault 21'e fazla güvenmeyin. Üretim ve satış sayısı azdır. Daha on sene kadar önce komşumuz karterini delmişti, parça bulamadı, eski bir Ford'dan kaynakla uydurmuşlardı. Güzel otomobildi ama, şimdi bu otomobil nasıl sorunsuz olsun.

Fiat'ın parçaları çabuk bozulur ama daha kolay bulunur ve ucuz. Eski Japon'larla, eski Hyundai/Kia nadir arabalardır. Çok temiz bulnursa tercih edilebilir. Az arıza çıkarır ama tek bir arıza parça bakımından uğraştırabilir. Beş-altı sene önce yeni Suzuki'ler bile parça sorunu yaşamıştı. Distribütörleri sürekli el değiştiriyor.

Teşekkürler

• quote:

Öncelikle herkese merhaba, kısıtlı bütçe ile günümüz şartlarında, ilk göz ağrım olacak bir araba almak istiyorum.

Fakat bir sürü model ve marka elememe rağmen şu aşağıda yazdıklarım arasında arada kaldım:

Kia Sephia
    Renault 21 Concorde
    Renault 21 Manager
    Fiat Uno

Bu araçların arasında arada kaldım, bütçemde bu kadar, şu anlık ağırlıklı tercihim mazda 323 fakat kimse elden çıkarmadığı için satılıkta adam gibisini bulamıyorum, piyasada olanların çoğu heleki istanbulda olanlar bu paraya dökük vuruk çıkıyor. İstanbul dışına gitmeye vakit ayıramadığımdan istanbul dışındaki mazdalara'da ulaşamıyorum yoksa istanbul dışında güzel temizler var.

Sizce bu araçlardan hangisi, günümüz şartlarınca beni daha kârlı çıkartır, yakıt konusunda, yedek parçada, çok arıza çıkarmamasında?

NOT: Konuyu yanlış bölüme açtıysam kusura bakmayın, otomobil genel yazdığından dolayı direkt açtım konuyu.

manager ve concorde parçasını bulamazsın..

mazda güzel lakin astarı yüzünü geçer..parçaları hem bulmak zor hem pahalı..

kia piyasada pek bulunabilen bir araç değil..

yazdıklarından en mantıklısı uno gibi

daha kolay parça bulabilir ve tamiratı daha kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Öncelikle herkese merhaba, kısıtlı bütçe ile günümüz şartlarında, ilk göz ağrım olacak bir araba almak istiyorum.

Kia Sephia
    Renault 21 Concorde
    Renault 21 Manager
    Fiat Uno

Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Kia Sephia
    Renault 21 Concorde
    Renault 21 Manager
    Fiat Uno

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bugün bir mazda 323 bakma şansım oldu, araç toplama bilgisayar gibi çıktı. Motor 240.000 denilmesine rağmende bitik çıktı.

Mazda 323 lere bakmaya devam ediyorum.

İstanbul içi ve şehir dışı 9,500 tl ye kadar temiz mazda arıyorum ama insanlar boş bulduğuna atmak istiyor topu hep kazıklamak için.

Sahibinden.com sitesi dışındada arıyorum. Duyan vesaire olursa özel mesajla ulaşabilir mi.

• Kardes bu araclar arasinda sephiayi dwnemeni oneririm. 1998 deydi yanlis hatirlamiyorsam enistem sifir bir sephia almisti cok memnundu, yolyutusu cok iyiydi, o donemler 18-19 yaslarinda bir delikanliydim bnmde cok hosuma gidiyordu o arac hatra bir ara sephia alacam demistim sartlar d3gusince daha iyisini alma durumum olmustu. 323 , meneger, concort cevremizde olan araclar ben bunlar arasinda sephia derim ancak yedek parca ve ikinci el dongusunu dusunmezseniz. Bu maddeleri on planda tutacsksaniz unoyu tercih edin ...
  • Tofaş ya da Lada Samara tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardes bu araclar arasinda sephiayi dwnemeni oneririm. 1998 deydi yanlis hatirlamiyorsam enistem sifir bir sephia almisti cok memnundu, yolyutusu cok iyiydi, o donemler 18-19 yaslarinda bir delikanliydim bnmde cok hosuma gidiyordu o arac hatra bir ara sephia alacam demistim sartlar d3gusince daha iyisini alma durumum olmustu. 323 , meneger, concort cevremizde olan araclar ben bunlar arasinda sephia derim ancak yedek parca ve ikinci el dongusunu dusunmezseniz. Bu maddeleri on planda tutacsksaniz unoyu tercih edin ...

Cevap için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByLorem_54

Tofaş ya da Lada Samara tavsiye ederim

Oldu olucak tam etiket 1994 yazalım ön cama.

Koşarak uzaklaşırım daha iyi o arabalardan.
  • Onu bilemem ama diğer arabaların parça listesini yaparken 1994 yazabilirsiniz dikkatli olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByLorem_54

Onu bilemem ama diğer arabaların parça listesini yaparken 1994 yazabilirsiniz dikkatli olun
    Bu listede Uno'dan başkası alınmaz bence.
    Olası kaza ya da arıza da başınızı çok ağrıtmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.