Şimdi Ara

Faturalıdan Hazır Karta Geçiş İşlemleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
25.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

9 Mart 2018 tarihinde bitecek taahhütlü bir faturalı paketim var ve bitiminde faturalıdan hazır karta geçmek istiyorum.

10 Mart tarihinde faturamı ödeyip Turkcell bayinden hemen hazır karta geçiş yapabiliyor muyum ?

Geçiş sırasında herhangi bir ekstra ücret ödemem gerekiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 8 Şubat 2018; 15:27:5 >

• MH ara bugun akşam tahahut sonunda faturasıza geçmek istiyorum de.Talabini alsın tahahutun 9'unda bitiyorsa 9 şubat 00:00 da hattın faturasıza geçer.(Sim değiştirmeye gerek yok bu işlem için)

Bayi'ye gitmene gerek yok yıl 2019 oldu bayi işi sadece yeni hat taşımada işe yarıyor sim kart tederakcisi olarak düşün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

MH ara bugun akşam tahahut sonunda faturasıza geçmek istiyorum de.Talabini alsın tahahutun 9'unda bitiyorsa 9 şubat 00:00 da hattın faturasıza geçer.(Sim değiştirmeye gerek yok bu işlem için)

Bayi'ye gitmene gerek yok yıl 2019 oldu bayi işi sadece yeni hat taşımada işe yarıyor sim kart tederakcisi olarak düşün

Hocam müşteri hizmetlerini aradım fakat buradan işlem gerçekleştiremiyoruz bayiden halletmeniz gerekiyor dedi.

Ayrıca taahhütünüz 9 Mart'ta bitiyorsa ayın 5-6'sı gibi bayiden işlemde bulunun çünkü 3-4 gün sürüyor dedi.

Bunlar vaktinden erken çıkarıp cayma bedeli itelemeye çalışıyor gibi geldi, o yüzden konu açtım.

Ayrıca sene sonuna kadar olan tüm vergileri de almak zorundalarmış, hazır karta geçince alınmayacakmış.

Saçma geldi ama hiç bu işlemi yapmadığım için bilemiyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 8 Şubat 2018; 18:26:48 >

• bayiden geçmiştim ben, sizde bayide ıslak imzalı belge imzalayarak filan yapın, yoksa geçirmezler kol gibi faturalar gelmeye devam edebilir.

indirimleri geri almak için erken işleme yönlendiriyor, taahütün son günündeki ertesi gün gideceksin, yani 9 ise 10 da gideceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 8 Şubat 2018; 18:39:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

MH ara bugun akşam tahahut sonunda faturasıza geçmek istiyorum de.Talabini alsın tahahutun 9'unda bitiyorsa 9 şubat 00:00 da hattın faturasıza geçer.(Sim değiştirmeye gerek yok bu işlem için)

Hocam müşteri hizmetlerini aradım fakat buradan işlem gerçekleştiremiyoruz bayiden halletmeniz gerekiyor dedi.

Ayrıca taahhütünüz 9 Mart'ta bitiyorsa ayın 5-6'sı gibi bayiden işlemde bulunun çünkü 3-4 gün sürüyor dedi.

Bunlar vaktinden erken çıkarıp cayma bedeli itelemeye çalışıyor gibi geldi, o yüzden konu açtım.

Ayrıca sene sonuna kadar olan tüm vergileri de almak zorundalarmış, hazır karta geçince alınmayacakmış.

Saçma geldi ama hiç bu işlemi yapmadığım için bilemiyorum tabi.

-Doğru söylemiş.Fakat bunu MH'ye söyleyip ben tahahut sonunda yani 10 mart 00:00 faturasız olmak istiyorum dedinizde işleme alması lazım.Turkcellde demek ki farklı işliyor bu durum daha katılar.Vodafone ve TT'de böyle bir sorun yok MH yapmak zorunda.

-Fikrim yok sallama gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 8 Şubat 2018; 18:40:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

bayiden geçmiştim ben, sizde bayide ıslak imzalı belge imzalayarak filan yapın, yoksa geçirmezler kol gibi faturalar gelmeye devam edebilir.

indirimleri geri almak için erken işleme yönlendiriyor, taahütün son günündeki ertesi gün gideceksin, yani 9 ise 10 da gideceksin.

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Sizden de hazır karta geçişte toplu telsiz vergisi kesildi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

bayiden geçmiştim ben, sizde bayide ıslak imzalı belge imzalayarak filan yapın, yoksa geçirmezler kol gibi faturalar gelmeye devam edebilir.

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Sizden de hazır karta geçişte toplu telsiz vergisi kesildi mi ?

hatırlamıyorumda, faturada kaldıkça gelecek tutar kat kat fazla olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gecen yil faturasıza tasimistim hattimi. 4 gun icinde tasinir dediler 2 3 saatte tasidi ve tum kullanimlar çöpe gitti ve mağdur oldum. Ardindan hattimi taşıma islemi baslattiktan sonra yilin bitimine 3 4 ay vardi ve tüm telsiz kullanim ucretini aldilar. Birde fatura 26 gunluk kesilmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yanlış bilgilendirme. Faturasıza geçmek için, kimlik ile birlikte bayiye gitmek gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

quote:

Yanlış bilgilendirme. Faturasıza geçmek için, kimlik ile birlikte bayiye gitmek gerekli.

Vodafone Turk Telekom'da bunlar gerekmiyor hocam.MH'den yapılıyor.Tahahüt sonunda faturasıza geçirin demek yeterli.Turkcell'de demek ki daha zormuş bu süreç.

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Maalesef Turkcellde hala böyle.
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Taahhüdün 9 mart’ta bitiyorsa faturaların her ayın 10’unda kesiliyor demektir.

Bu bağLamda 10 şubat-9 mart arası kontürlüye geçiş için başvuru yapabilirsin, 10 mart itibarıyla faturan kesilir ve son faturanı ödersin.

Eğer 10 Mart’tan sonra kontürlüye geçiş başvurusu yaparsan Nisan ayında da fatura ödemek zorunda kalırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemin hat sahibi tarafından yapılıp yapılmadığını görmek için böyle yapıyorlar.

Aksi takdirde arkadaşın senin haberin oLMadan MH arayıp kontürlüye geçirme talebinde bulunarak sana eşek şakası yapabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Taahhüdün 9 mart’ta bitiyorsa faturaların her ayın 10’unda kesiliyor demektir.

Bu bağLamda 10 şubat-9 mart arası kontürlüye geçiş için başvuru yapabilirsin, 10 mart itibarıyla faturan kesilir ve son faturanı ödersin.

Eğer 10 Mart’tan sonra kontürlüye geçiş başvurusu yaparsan Nisan ayında da fatura ödemek zorunda kalırsın.

Hem müşteri hizmetleri hem de bayidekiler 9 Mart'a 3-4 gün kala gelin, hazır karta geçiş başvurunuzu alalım dediler.

Ama ben hala taahhüt bitmeden bu işlemi yapmanın sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyorum.

Aslında çok basit bir işlem ama geçmişte Turk Telekom ile davalık olunca kılı kırk yarıyor insan haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 9 Şubat 2018; 17:4:5 >

• Tim bayisine gidip hazır kart geçiş isteği oluşturun. Geçiş günü olarak 9 mart 10 mart vs diye belirtin. Ama garanti olsun diye 5-6 gün önce istek oluşturun.

• 4 Mart’ta taşıma başvurusunda bulunun en mantıklısı sonra yine açılınca faturasıza geçersin

• Faturalı hattan Hazır Kart’a geçiş işlemi, 96 saat (=4 gün) içinde gerçekleştiriliyor.
    4-5 Mart gibi bir Turkcell Bayiiden başvurunuzu yapın. İşlemin 96 saat içinde olacağını belirten bir mesaj telefonunuza geliyor.
    Ortalama 2-3 gün içinde de sistemden aranıyorsunuz. Faturalı hattın daha cazip olduğuna ilişkin bir takım bilgiler veriyorlar, "çok özel değilse" diye başlayarak hazır karta geçiş sebebinizi soruyorlar, varsa kampanyaları sıralıyorlar, falan filan. Kolay gelsin. :)
  • Turktelekom 30 tl geçiriyor faturasıza geçişte. 30 tl lik hediye konuşma veriyormuş. Zorla zıbanadan çıkarıyorlar adamı.

• Benim bu ayın 24 ünde faturalı taahhütüm bitiyor. Şimdi 24 ünden önce karta geçiş başvurusu yapsam cayma bedeli alacaklar, 24 ünden sonra yapsam 3-4 gün de olsa yüksek miktardan fatura yansıtacaklar. Sorunu nasıl çözerim?
  • Faturalı hattan hazır karta geçiş istiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.