Şimdi Ara

Fazla kilo verirken proteinin ne kadar önemi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zamanında 6 ayda mı ne 100'den 72'lere düşmüştüm ve çok az yemiştim özel bir takviye de almayarak. Spor olarak sadece yürüyüş, koşu yaptığımı hatırlıyorum
    ve hiç sarkma olmadan hedefime ulaşmıştım

şimdi ise 115 kiloyum. bu sefer eskisi gibi aç kalmayacağım ama protein yine fazla alamayacağım tavuk, kırmızı et falan da yemediğim için ve protein tozu kullanmak istemediğim için(kalp büyütme vs gibi konularda güvenmiyorum)

sizce yine eskisi gibi hedefime başarılı ulaşırmıyım bu sefer ekstradan dambıl çalışıyorum. Aldığım protein ortalama 75gr günlük(yemeklerden)

• Hedefinize tabii ki ulaşabilirsiniz rahatlıkla. Yapmanız gereken sadece caloric deficit'e girmek. Üstüne bir de ağırlık antrenmanı yaptığınızı söylemişsiniz. Yapılan araştırmalarda sadece normal cardio yerine cardio + ağırlık antrenmanı yapan bireylerin daha çabuk kilo verildiği görülmüştür.

Söz konusu protein olduğunda ise proteinin tokluk noktasında diğer makro besinlerden daha etkili olduğu bilinmekte. Bunun yanında protein alımı yaparak kaslarınızı koruyarak bazal metabolik hızınızı koruyabilir hatta arttırabilirsiniz de ağırlık antrenmanı ile.

Size tavsiyem az karbonhidrat, orta ölçüde yağ ve bol proteinli bir diyet izlemeniz. Sağlık problemleriniz olmadığını var sayar isek.

Ayrıca ay 3-4 kilodan fazla vermemeye bakalım. WHO'nun yayınladığı bu kriterin üstünde değerler vücut sağlığımız için zararlı olabilir. İyi sporlar dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.