Şimdi Ara

Fazla Ram kullanımı ve Svchost

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese merhabalar benim bir sorunum var şuan PC de sadece steam download açık ve görüldüğü gibi 2.3gb ram kullanımda gözüküyor fakat ordaki rakamların toplamı 2.3gb felan etmiyor, ayrıca bu svchost olayı nedir windows ile ilgili mi neden bu kadar çok ram yiyor? ayrıca son dakika içindeki donanım hatası neden bu kadar fazla anlamadım yoksa değerler normal mi yardumcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukerinho -- 14 Nisan 2017; 18:15:36 >

• Svchost'un karşısında kullanıcı adı yazıyorsa virüstür. Onu bir kontrol edin. Ama görevini sonlandırmaya çalışmayın. Bilgisayarı çökertme ihtimaliniz var.
    Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarını kapat. Protection ayarlarındaki ''Scan for rootkits'' seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat. Tarama sonucunda ''Malware'' yazarsa ekran görüntüsünü atın ve zararlıyı karantinaya alın.
    Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
    Bu da genel bilgi:https://uzmanim.net/soru/svchost-exe-nedir-svchost-exe-virus-mu/2516

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Nisan 2017; 17:26:7 >

• Yardımınız için teşekkürler Malwarebytes indirdim normal bir scan yaptım birkaç tehdit buldu karantinaya aldım fakat scan for rootkits seçeneğini bulamadım Fazla Ram kullanımı ve Svchost
    resimde görülen scan seçenekleri var ne yapmalıyım acaba ?
  • Cukerinho C kullanıcısına yanıt
    Settings'e gireceksiniz. Oradan protection'a. Oradan da "Scan for rootkits" ayarını bulup açacaksınız. Tehdit adlarını da söyleyin. Antivirüs ile taratalım bir de sisteminizi. Arayüzünden de başlatabilirdin "Scan Now"a basarak. İlk baştakini başlatın. İlk baştaki ile aynısı arayüzdeki.
    Antivirüs: Panda Free Antivirus yükle. Ayarları yap. Haftada bir veritabanını güncelle ve tam tarama yap.
    Panda Free Antivirus:http://www.pandasecurity.com/turkey/homeusers/solutions/free-antivirus/?ref=menu
    Ayarlar:

Panda'nın eklentisini kaldır. Avira Browser Safety'yi kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Nisan 2017; 18:14:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malwarebytes'da herhangi bir sıkıntı çıkmadı şuan panda'da verdiğiniz ayarlarla tarama yapıyorum ama daha %11 biraz sürecek gibi sonuçtan sizi haberdar ederim
    Geçen birkaç tehdit buldu dediniz. Karantinadan tehdit adlarına bakın, söyleyin tam olarak. Ona göre tehditi araştırayım Google'dan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Nisan 2017; 19:12:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RussAd
    İnstall Core
    Product Setup
    Browser manager

Bunları buldu bazıları birden fazla adet.
    Malware mi yazıyordu? Ya da potansiyel olarak istenmeyen yazılım? Bu ikisi arasında biraz fark var. Ondan ekran görüntüsü atmanı istemiştim. Karantinada PUP ile başlıyorsa potansiyel olarak istenmeyen yazılımdır. Trojan, Adware vb. ile başlıyorsa zararlı yazılımdır (malwaredir).
    Tarama bittikten sonra Malwarebytes AdwCleaner yükle. Açık olan programların varsa kapatıp tarama başlat.
    Malwarebytes AdwCleaner:https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/
    Dediklerin ufak tefek gereksiz yazılımlara benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Nisan 2017; 19:33:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğinize baktım hepsi PUP ile başlıyor ADWCleaner'ı da kullanacağım panda da hala tarıyor ama sanki biraz yavaş size ayrıca bir sorum var bilgisayar sadece steam download ile çalışırken 2-2.5gb ram kullanımı normal midir acaba ?
    Hiç dikkat etmedim ama tahminimce normaldir. 8 GB RAM varmış galiba. %29'u kullanılıyormuş attığın fotoğrafta. Fazla kafaya takma. Eğer dediğim programlar zararlı bulamazsa kuşkulanmaya gerek yok. Svchost normalde sistem dosyası ama eskiden virüsler ona benzer ad kullanırlardı.
    Antivirüslerin geneli Malwarebytes'a göre yavaş tarar; normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Nisan 2017; 19:45:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımların için çok teşekkürler eğer panda'dan anormal sonuç çıkarsa tekrar danışırım ama şimdilik sorun yok gibi tekrardan teşekkür ediyorum yardımların için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.