Şimdi Ara

felsefi kitapları algılamada zorlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17 yaşındayım felsefeye tek kelimeyle bayılıyorum ama deneme tarzındaki yazıları anlamakta zorluk çekiyorum boşa okuyormuşum gibi hissediyorum. Özellikle camus un sisifos söylenindeki ileri bölümlerde neredeyse hiçbir şey anlayamadım.

• imzanızda intihardan bahsetmişsiniz. bunun felsefesini yapalım mesela. zira temel bir soruna işaret ettiğini düşünmüş olacaksınız ya da (başkalarınca) düşünülmüş olmalı ki imzanızda yer etmiş bu konu.
  • Analitik felsefe oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Analitik felsefe oku.
  • Dönem dönem felsefe tarihini de inceleyin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeqe

Bu mesaj silindi.
    Ortaya atilan felsefi dusuncelerin hepsi antik yunan kaynakli yanliz. Ondan once de yarisi misir kaynakli (geometri ve matematik gibi). Ilk once onlari bilmeden direkt guncel yere gelmek sanki yolun baslangicinda yolun ortasina gelmis gibi bir izlenim ortaya atmaktan oteye gitmez. Bilimin zayifligi soz konusu degil orda, o cagda modernlik beklemek sacmaliktan ibaret yanlizca. Thales,Anaksagoras,AnaksimenesDemokritos,Herakleitos,Aristoteles ve Anaksimandros ve daha yakina geldigimiz zaman Seneca gibi doga filozoflarinin gorusleri okunup,anlasilmadan guncel bilim yapmak biraz zor. Bir sey katmaz kismina soyle katilinabilir modern veya cagdas dunyada kendi gorusunu katarken pek yarari olmaz ama bir gorusu anlamak icin gerekliligi su goturmez bir gercek. Suan ki cag gorusleri yunan goruslerinin devami ve gelistirilmis hali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisifos Soylemi Camus'un cok felsefi intihar konusunu isledigi bir kitap. Ve cok bilgi gereksinimi gerekli. Ve bolca da varolus felsefesini anlamak gerekli. O yuzden onu anlamamak normal. Camus'u anlamak icin felsefi-roman kitaplarini okuyup sisifos soylemini sona saklamak yerinde olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap-Deneme tutarsızlığı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum felsefe kitaplarını anlayamaman çok normal. felsefe emek harcanması gereken ve öğrenilecek şeyler barındıran bir yapıdır. üniversitede 4 yıl ne öğretiyorlar sanıyorsun felsefecilere. direkt olarak spinoza ethica okumaya başlayan birisi hiçbir şey anlamaz. felsefe kitaplarını felsefe tarihine göre okumalısın. önce ilk ünlü felsefecileri oku. çünkü yeni felsefecilerim hepsi geçmisteki felsefecileri de okudular ve onların terimleri kelimeleri uzerinden felsefe yaptilar.

sana anlayabilecegin bi kitap onereyim descartes meditasyonlar

• Bir Sosyoji ve Felsefe Sözlüğü + Ahmet Arslan gibi Felsefeyi anlaşılan dilde yazan Felsedecilerin kitaplari. Zamanla alışacaksın. Zihinsel olarak Soyut şeyleri anlamak kolay değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.