bir çok pozisyonda fiziğini kullanarak hakimiyet sağlıyor. teknik becerisi pek yüksek değil. mesela ismail yüksek dahi, teknik anlamda bir kaç kat üstün amrabat'a kıyasla. amrabat orta alanda tek başına bırakılmaması gereken biri. yanında çok koşan, top tekniği iyi, al veri iyi yapan adam lazım. ee, bu kadar şartla niye ille de amrabat? yazın çok iyi orta sahalardan ikisini kapmış olsaydık, mou bile kupa almamıza engel olamazdı. |
💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (6074. sayfa)

-
-
4lüde iki stoperin arasına giren ön libero ile, 3lüdeki 3 stoper aynı şey değil. 4lüde araya kaçan ön libero , atak esnasında orta saha veya rakip yay üzerine gelir. üçlüde ise savunma hattının sonunda kalır üçü de. 1 adam 1 adamdır. ayrıca kanat bekler ile kanat forvetlerin farklı diziliş ve görevleri de var. 4lüdeki beklerin daha savunmacı bir yapı sağlarken, üçlüde kanat beklerin çok hızlı olması gerekir. olmazlarsa dönüşlerindeki sıkıntı takı savunmasını felç eder.
sonuçta mevcut halde, üçlü oynatma inadındaki td ile, yetersiz orta saha kombinasyonu ve ağır forvet hattımız ile, bir tek fred'e bağlıyız.
geçen sene bunu eleştirirken, bu sene yok saymak, sözüm meclisten dışarı, çifte standarttır.
-
Bu Fb ‘ye küfür ederek başlık açmak moda oldu herhalde. ….. fb’nin haksız kazandığı puanlar başlığına bakınız .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gereksiz, gerçeksiz, mesnetsiz vs konuları buraya taşımayın lütfen. oralarda kendileri çalıp, kendileri oynasınlar, elleşmeyin. düşene bir tekme de siz vurmayın. yazık.
-
"Fenerbahçe'nin sezon başında 2 yıllık sözleşme imzaladığı 33 yaşındaki Cenk Tosun için sürpriz bir transfer ihtimali gündeme gelmişti.
Sarı-lacivertlilerde istediği süreleri bulamayan Cenk Tosun'a Japon temsilcisi Urawa Red Diamonds talip olmuştu."
"Milliyet'in haberine göre Jose Mourinho, Cenk Tosun'un ayrılığına onay vermedi.
Deneyimli çalıştırıcının yoğun maç fikstüründe Cenk Tosun'a ihtiyaç duyabileceğini yönetiğime ilettiği haber detayında yer aldı."
adam, ya benimsin ya toprağın diyor ya. bırak bari cenk süre alacağı yere gitsin. en zor anda bile oyuna almıyorsun ki.
-
Gereksiz değil. Biz gs ‘ye küfür ediyor muyuz ? Tahrik etme sahtekarlık onlar da akıllı olsunlar.
konu ölü diyorum . pek çok örneği gibi. çırpındıkça batıyorlar. elleşme yani. kendi pisliklerinde cebelleşip dursunlar.
-
İbrox’ta ne yapacağız? Sanki glosgow da tarih yazıp Galatasaray’a kaybedeceğiz kupa da. Sezgilerim sağolsun.
Biz neden maç oynamıyoruz
Ezbere konuşuyorsunuz maalesef. Birebir aynı demedim. Çok benzer.
Gelip buraya yazmayın. Şikayet edin. Burada sadece fenerbahçe konuşulmalı
sonuçta 1 top, 22 oyuncu sahada. her zaman benzerliklerin olması kaçınılmazdır. fark, detaylarda gizlenir. bizde ise oturan bir şey yok, aksine orta alan oturmamış, savunma kurgusu oturmamış, forvet hattına nasıl top taşınacağı konusu ise ya tek fred'in ayağına bakıyor, ya ileriye sürekli uzun top şişirmeye ve de kanatlardan yapılan ortalara.
kurgulanmış, çalışılmış, organize atak sayımız ise bir elin parmağını geçmiyor.
hele son maçta, köşe vuruşu yapmayı bilmeyen şimo'ya ardı ardına atış yaptırmak, tam olarak çaresizlikti.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KingOfShadows
Yine bir maçla tüm oyuncular ve teknik ekip linç edilmiş. Zor valla.. Allah'tan böyle durumlarda uzak kalıyorum.Taraftar on senedir şampiyonluk gelmemesine ve Ali Koç' a rağmen takımın başında Mourinho olduğu için yine insaflı davranıyor bence. İkinci yarıdaki değişiklikleri herhangi bir yerli, hatta yabancı bir teknik direktör yapmış
olsaydı burada itin g....e sokulmuş olurdu.
Adamların teknik direktörü en son üç sene önce kıytırık bir alt lig takımında hocalık yapmış; orada da nerdeyse bir puan ortalaması tutturmuş Mourinho ile kıyaslanamayacak bir isim.
Rakip ilk defa üçlü sistemle sahaya çıkmış; sağ kanat beki Rıdvan, sağ stoperi bekten bozma Tavernier. Bu da yetmezmiş gibi maç içinde stoperleri sakatlanıp yerine 36 yaşındaki 1.90'lık stoperleri oyuna girdi.
Biz de bu arkadaşa rahatsızlık vermemek adına orta-kafa gole döndük; bir de üstüne beşlik oluyorduk!
Sorun şu ki Mourinho' nun bu deli saçması hamleleri bir daha yapmayacağının garantisi yok. Aksaklıklar olsa da takım son zamanlarda bir sistem içindeymiş görünmesinden eleştiri de azami düzeydeydi. Rangers maçıyla hem
oyuncuların hem de özellikle hocanın savrukluğu ortaya çıkınca da tepkilerin gelmesi oldukça normal. Sadece taraftar değil medyadaki yorumculara da bakarsanız çoğunluk için beklenmeyen bir sonuç olduğu aşikar.
-
En-Nesyri iyi forvet satılacağını düşünmüyorum. Jonathan David ya tutarsa diye alınmaz. Ben sana bununla ilgili benzer bir fıkra anlatayım.
Günlerden bir gün Nasrettin Hoca eline yoğurt mayası bakracını alıp göle doğru yola koyulmuş.
Gölün etrafında piknik yapan köylüler Hoca'ya dikkat kesilmişler.
Hoca Nasrettin başlamış yoğurt mayasını göle kaşık, kaşık çalmaya:
Köyüler şaşkınlıkla izlerken, içlerinden biri Hoca'nın yanına varmış.
– Hayırdır Hocam? Ne yapıyorsun böyle? diye sormuş.
– Göle yoğurt mayası çalıyorum, demiş.
– İlahi, hocam, hiç göle maya çalmakla göl maya tutar mı?
Hoca Nasrettin O nüktedan cevaplarından birini daha vermiş;
– Ya tutarsa…
Nasrettin Hoca, bu davranışıyla yaşadığı toplumda olmadık işlerle uğraşan, boş hevesler peşinde koşan kişilere ders vermek istemiştir.
Sizinki de o hesap bana göre. Amrabat + En-Nesyri ikisi en az 60 milyon Euro eder de En-Nesyri 40'a okutursun ama gerek yok. Her sene sil baştan kadro ile başarılı olamıyorsun. En-Nesyri yanına 1 tane de takviye daha iş görür. Ben olsam hızlı, pırpır bir forvet alırım. Al sana 1.85 ve altı 3 tane genç forvet. Fabio Silva ve Moukoko gittiği takımlarda kiralık oynuyorlar. Fabio Silva da Mourinho gibi Portekizli kolay uyum sağlayabilir.
www.transfermarkt.com.tr
Fábio Silva - Oyuncu profili 24/25https://www.transfermarkt.com.tr/fabio-silva/profil/spieler/505653www.transfermarkt.com.tr
Youssoufa Moukoko - Oyuncu profili 24/25https://www.transfermarkt.com.tr/youssoufa-moukoko/profil/spieler/467720Bu da ucuza fırsat transferi bana göre 10 milyon Euro ver bedavaya al 3 sene sonra 40 milyon Euro'ya sat. Tabi bu kış transfer olmuş Donestk'e belki zor satarlar ama en kötü 15 milyon Euro verirsin. Ben olsam Kauã Elias ve Fabio Silva alır. En-Nesyri'nin yanına bu ikisini al forvet tamam zaten. :)
www.transfermarkt.com.tr
Kauã Elias - Oyuncu profili 24/25https://www.transfermarkt.com.tr/kaua-elias/profil/spieler/1119009
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu Şamanski, geçen sene orta kesilebilecek tüm duran topların başına geçiyordu bir de; şimdi sadece kornerlerin başında. Umarım azalarak ondan da el çektirilir. Ben sağdan sağ, soldan sol ayaklı oyuncuların korner
kullanması taraftarıyım; o ayrı tabii.
-
Seneye En-Nesyri'nin yanına Fabio Silva + Kauã Elias ikilisi var bir hayalimiz.
Forumda fm oynuyorlar
-
Bugün kaçıncı dakika penaltı atarlar?
-
Bu hafta BAY haftamız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X