Şimdi Ara

FİAT 500L nasıldır? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
11
Favori
123.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonpoL

FİAT 500L nasıldır?

• quote:

FİAT 500L nasıldır?

Fiesta, 500L nin yanında ne kadar ufak kalmış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, aracın kataloğuna bakınca Popstar ve Rockstar versiyonları arasında bariz uzunluk farkı var görünüyor. Nedir bu olay?

Uzunluk/Genişlik/Yükseklik* (mm)
    4147/1784/1665 (Pop&Popstar)
    4268/1800/1678 (Rockstar)
    4147/1784/1665 (Pop&Popstar)
    4147/1784/1665 (Popstar)
    4147/1784/1665 (Popstar)

Ek: Rockstar'daki tamponlar daha agresif görünümlü ve uzunmuş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 9 Temmuz 2013; 22:02:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

daha öncede belirtmiştim araç linea ve fıorıno gibi değil biraz daha kaliteli görünüme sahip ancak aracı bu gun inceledim test ettim herşeyden önce arabaya motor koymayı unutmuşlar sanki... otomatik 1.3 motor yakıt tasarrufu değil aksine sürekli gitmesi için zorlanacağından aşırı tüketim sergiliyor.. ki aracı kantara çıkarttık 3 kişi 1470kg gibi çok büyük bi değer gördük.. bence de 1.6 otomatik çok daha mantıklı olurdu... 1.3 lerden linea punto hepsinden otomatik kalkmıştı üretimden bu aracada olmamış..

Ben 1.3 multijet sahibiyim. Şehiriçinde 6.3 litre gördüm en fazla ki gerçekten hep yoğuj tafikte ilerledim ve klima hep açık. Cruise control ile geçtiğimiz günlerde otoyolda 110 ile giderken hızı sabitledim ve anlık tüketimde 100 km 3.4 litre gördüm. Ayriyeten ağırlığına göre araç gayet performanslı. Bunu racing motosiklet sürücüsü olarak söylüyorum. Beklentilerinizi karşılamamış olabilir fakat kesinlikle hayal kırıklığı yaşatacak bir motor değil 1.3.

hocam yanlış anladınız meseleyi..1.3 multijet kötü yada iyi demedim bu kasaya göre çok zayıf kalmış dedim denedim bizzat araç hızlanmıyor ki iki kişi ne bagaj nede doğru düzgün bagaj vardı test aracı 500l için yorumum siz diyorsanız punto evo 900kg yeterli bi motor ancak bu kezde yüksek hızlarda yol tutuşu ağırlık azlığı sebebi ile çok zayıf kalıyor.. anlık yakıt 2litre bile olabilir 100km ortalaması önemli olan ki bende birzaman linea kullanıcısıydım ki uzun yolda 5-6 litre arası gayet uygun bi tüketime sahiptı o kunuda 1.3 motor nede olsa hemfikiriz ancak biraz fazla yaksın 1.6 olsun gerek ağrlık yol tutuş güven versin gerekse yolda biraz gitsin rampada falan insanı yormasın... nerdeyse 1.5 tonluk araca 1.3 yerine 1.6 otomatik olsa çok iyiolurdu şeklinde yorumum.. şu durumda 1.3otomatik te gerçekten araç gitmiyor.. lütfen yazılanları tam okuyun sonra cvp yazın.. iyi günler..

• 1.3 bu kasaya az gelmiyor. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Performansı gayet tatminkar. Ben normal de kullanıyorum aracı, performanslı da kullanıyorum. Ben c180'nin poposuna yapışıp, o aracı kovalıyorsam, aracın performansı bana göre iyidir. Önemli olan doğru devir aralıklarında kullanmak aracı. İşin püf noktası bu. Bu arada yolculuklarımı genelde 4 kişi, klima açık ve full depo ile yapıyorum. Ve 1.000 km'yi geçtim aracımda.

Elbetteki 1.6 daha iyi olacaktır fakat, ben 1.3 motorun performansından, tüketiminden memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 10 Temmuz 2013; 14:22:45 >
  • Bayilerde Rockstar versiyonu var mı?
  • talkie77 T kullanıcısına yanıt
    Evet. Standarta göre çok daha güzel duruyor.
  • quote:

1.3 bu kasaya az gelmiyor. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Performansı gayet tatminkar. Ben normal de kullanıyorum aracı, performanslı da kullanıyorum. Ben c180'nin poposuna yapışıp, o aracı kovalıyorsam, aracın performansı bana göre iyidir. Önemli olan doğru devir aralıklarında kullanmak aracı. İşin püf noktası bu. Bu arada yolculuklarımı genelde 4 kişi, klima açık ve full depo ile yapıyorum. Ve 1.000 km'yi geçtim aracımda.

Elbetteki 1.6 daha iyi olacaktır fakat, ben 1.3 motorun performansından, tüketiminden memnunum..

valla üstadım ben sadece deneyimlerimi paylaştım aracın 1.3 otomatik versiyonu 0-100km 16 saniye fabrika verisi var ben 20 sn de zor ulaştım ki siz 500l 1.3 otomatikle 4 kişi ful depo mazot klima açık c180 kovalayabiliyorsanız büyük şöförsünüz ben sıradan bi şahine yetiştiremedim aracı tam gaz.. biz kimseyi bilgilendirmeyelim herkes test edince görecek zaten aracın fiyatı ve donanımına söz etmedim gayet tarafsız yaklaştım ki siz sanki araç satan galerici gibi neden bu denli savundunuz bu aracı anlam veremedim..

• Siz deneyimlerimlerinizi aktarıyorsunuz. Bense sahip olup kullandığım aracı. Buradan sahip olduğum için savunuyorum anlamı çıkarılmasın lütfen. Sadece olan biteni yazıyorum. Deneyimlerimi aktarıyorum. Siz şahin e bile yetişememişsiniz ya, ben artık bu cümlenizden sonra birşey diyemeyeceğim :).

Saygılar.

• Arabanın reklamı çok kötü geldi bana. Araba dediğin sportif ve erkeksi olmalı bu aracın hatları çok yumuşak bayanlara hitap ediyor algısı oluştu bende.
  • Herkese selam,

Aracı dün test ettim. Test aracı sarı renk bir rock star versiyondu. Başka bir başlık altında forumda fotoğrafı var. Öncelikle dikkatimi çeken şey araç beklediğimden çok daha büyük. 1,92 boyu olan birisi olarak ön koltuğu kendime göre ayarladım, geçtim arakaya oturdum, önümde hala 10 cm diz mesafesi vardı. Arka koltuğun hareketli olması bunda en büyük etken tabii. Tersinden bakarsak ta ihtiyaç halinde genişleyen bagaj demek. Araç görünüşü ve sarı rengiyle inanılmaz dikkat çekiyor, çok sayıda sürücü dönüp dönüp bakıyor.

1.3 multijet ve dualogic olan aracın performansı fena değildi. Kimse alıp uçup giderim diye beklemesin ancak bayılır mı, ayılır mı, yokuşta kalır mı vs. saçma yorumlara da gerek yok. Kendini yıllardır ekonomi, performans ve dayanıklılığı ile kanıtlamış bu motor bence aile için çok çok yeterli. Crossover tarzı araç sevenler kesin benzinli otomatik Nissan Qashqai denemiştir. Kötü performans nasıl olur diyorsanız ona bir bakın. Veya benzinli otomatik Nissan Qashqai performansını biliyorsanız şayet karşılaştırma adına söylüyorum bu ondan iyi. Devam edersek Dualogic şanzıman kullanan Fiorino ve Bravo'da kullandım daha önce. Bu şanzıman maalesef EDC veya DSG gibi bir sürüş keyfi ve performansı sunmuyor. Vites geçişleri açıkça hissediliyor ancak easytronik gibi baş belası olmadığı kesin. Ancak bence bu aracın en zayıf noktası yine de "dualogic" tir.

Gelelim dikkatimi çeken üç negatif noktaya. Birincisi klima düğmelerinin bulunduğu bölge ergonomik tasarlanmamış. Otomatik klima sahibi olan modelde klima düğmesi üzerinde yazan rakamlar kısa boylu ve koltuğu çok öne çekerek araç kullanan sürücüler tarafından neredeyse görülemiyor. Bu düğmeler hafif yukarı bakacak şekilde konumlandırılmalıydı. İkincisi ise ön koltukların oturma kısmı kısa. Orta boylu insanlar için dahi oturduğunuzda bacaklarınızın dizlerinize doğru olan kısmını sarmıyor ve uzun yolculuklarda bence baldırları kesecektir. Üçüncüsü ise benim kullandığım araçta var olan krem deriden yapılmış koltuk ve kapı içi kaplama detayları. Deriden çok meşin gibi duruyordu, beğenmedim.

Sonuç: Bu araç alınır mı? Evet alınır. Gerek Juke, Capture, Qashqai, Soul, Yeti gibi crossover meraklıları, gerekse de Jazz, Note, Meriva, B-Max gibi MPV meraklıları için iyi bir alternatiftir.

Gerisi tamamen zevk meselesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusretziya -- 19 Temmuz 2013; 11:58:55 >

• Konuyu acali 2 ay olmus hala arac almadiysaniz kesinlikle bayan surecekmi citroen c4 oneriyorum 1.6 dizel otomatik gayet rahat genis bir arac buyrun bir arkadas almis okuyabilirsiniz yorumlari

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=78065333

• iyi günler ben foruma henüz yeni üye oldum ve cuma günü aldığım 500L rockstar 1,3 müultijet dualojik hakkında ilk izlenimlerimi yazmak istiyorum. ben alırken 1,3 motor vede otamatik çekmez diye çok korktum ama çekmez demeyin gayet güzel çekiyor. ben ankarada oturuyorum ve malum rampamız bol, bundan önce 1,4 TSI 122 beygir jettanın(manuel vites) yeri geldiğinde 1. vitese düşürmem gerektiği rampayı 1,6 mjet bravo(manuel) ile çıktığım gibi 1,3 mjet 500L ile rahatlıkla çıkabiliyorum. ben performans istemem eşim otamatik rahat rahat kullansın dedim performans veren jettadan rampada daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    araç çok güzel, işçilik bravo'ya yakın, bu paraya fiat alınırmı diyenlere neden alınmasın, tiguandan 50000 TL ucuza alınabiliyorsa ilerde 2. eli olmasa dahi(daha ikinci elini bilemiyoruz) 50000 TL ucuza satarım. ben tiguanla kıyasladım çünkü hiç tıguan ile yanyana gelmedim ama scenic(bir önceki eski kasadan, yenisi ile yayyana gelmedim) den büyük , gösterişli, komforlu. SUV görünüşlü ve yüksek.
    dizel otamatik olarak bu görünüşte yüksek alınabilecek daha iyisi yok.
    *** birde incelendiğinde aracı doblo şeklinde kullanılsın diye de yapılmış. koltuklar katlandığında arkada bol bol yük koyulacak yer oluyor, ama bu araç doblo değil tam bayanşlara göre (baylarda kullanır) mini SUV*****

• quote:

Orijinalden alıntı: dnzatlı

iyi günler ben foruma henüz yeni üye oldum ve cuma günü aldığım 500L rockstar 1,3 müultijet dualojik hakkında ilk izlenimlerimi yazmak istiyorum. ben alırken 1,3 motor vede otamatik çekmez diye çok korktum ama çekmez demeyin gayet güzel çekiyor. ben ankarada oturuyorum ve malum rampamız bol, bundan önce 1,4 TSI 122 beygir jettanın(manuel vites) yeri geldiğinde 1. vitese düşürmem gerektiği rampayı 1,6 mjet bravo(manuel) ile çıktığım gibi 1,3 mjet 500L ile rahatlıkla çıkabiliyorum. ben performans istemem eşim otamatik rahat rahat kullansın dedim performans veren jettadan rampada daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    araç çok güzel, işçilik bravo'ya yakın, bu paraya fiat alınırmı diyenlere neden alınmasın, tiguandan 50000 TL ucuza alınabiliyorsa ilerde 2. eli olmasa dahi(daha ikinci elini bilemiyoruz) 50000 TL ucuza satarım. ben tiguanla kıyasladım çünkü hiç tıguan ile yanyana gelmedim ama scenic(bir önceki eski kasadan, yenisi ile yayyana gelmedim) den büyük , gösterişli, komforlu. SUV görünüşlü ve yüksek.
    dizel otamatik olarak bu görünüşte yüksek alınabilecek daha iyisi yok.
    *** birde incelendiğinde aracı doblo şeklinde kullanılsın diye de yapılmış. koltuklar katlandığında arkada bol bol yük koyulacak yer oluyor, ama bu araç doblo değil tam bayanşlara göre (baylarda kullanır) mini SUV*****

Hayırlı olsun yeni aracınız. Sınıfında tercih edilesi bir model almışsınız. Fiat 500L kullanıcıları başlığına yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77314625&p=1

• ustad siz benim bu araçla şahine yetişememi yadırgıyorsunuz ama deneyen de bunu anlayacak 1.3 otomatik versiyonu ilede ben sizin c180 e bu araçla kafa tutmanızı anlamadım.. tmm özür kargaya yavrusu şahin gelirmiş ben bu tarz tartışmalardan zevk alacak yaşta değilim size iyi günlerde kullanmanız dileklerimi..
  • 1.3 otomatik almayı düşünenler rahat olsun . motor 200Nm tork basıyor

performans aracı tabiki değil ancak aile için hem şehir içi hem uzunda yeterli bu araç
  • Dün bu aracın yanına benim C2 ile park etmiş bulundum, gözüme kamyon gibi göründü :) Çoluk, çocuk, çarşı, pazar, haftasonu piknik muhabbetleri için bence çok da güzel bir araç olmuş ama ailesiyle drag yarışlarına katılacak çeşit tiplere gelmez bu araç
  • ya arkadaşlar çok laf karışmış, bilen de bilmeyen de yorum yapmış. reklamdan gören küçük diyor yanına giden güçsüz diyor. vs...

Almak isteyenlerin kafası çok karışmış vaziyette. Bu aracı ben de düşünüyorum, şuanda 2011 model collection 1.6 90Hp dizel focusum var, boş ağırlığı 1430 kg, 1750 devirden itibaren 215 NM tork üretiyor, ciddi şekilde performanslı kullanabildiğim bir araç. 500L deki 1,3 multijetII aynı devir aralığında 200NM tork üretiyor ve-ayrıca 500L kasası benimkinden daha hafif.
    Öncelikle araçtan beklentilerinizi ortaya koyun zaten hız tutkunuysanız veya spor/performanslı bir sürüşü seviyorsanız ne işiniz var bu araçlarla? Kardeşim bu arabaya aileni atıp uzun yola gideceksin, yiyeceğin cezaları ve güvenliğini düşünüp gaza fazla dokunmayacaksın, yokuşta çekiş problemi yaşadığında düşüreceksin vitesi ısrarcı olmayacaksın, hele bir de ikide bir gözünü yakıt tüketimine kaydırmazsan keyifli, ferah bir sürüş yaparsın. Yok abi ben performanslı kullanırım makas atarım acayip sollarım dersen de 1.6 Mj alırsın daha iyi olur.

• İçini görmedim dışından kesinlikle güzel araç özellikle beyaz rengi 1.3 multijet 2 motorun gayet yeterli olduğunu düşünüyorum bu ebatta bir araca yarisi örnek gösteren arkadaşa gülerim doğrusu doblonun ticari olmayan yakışıklı versiyonu güzel olmuş bence ilk ve tek beğendiğim fiat aracı bu oldu tekmkızdığım nokta açılır tavanın opsiyonelde olsa en yüksek versiyona koymaları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25.000 bin olsa varya peynir ekmek gibi satar bu araç
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.