Şimdi Ara

FİAT 500L nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
11
Favori
123.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VioLee

Arac hic hos durmuyor.Performansı ıyı degıldır yakıtıda dıger dızellere gore fazladır.Yeni kasa linea 1.3 mjet 95 hp kullandım.Ne performans ne yakıt hıc memnun kalmadım lınea 1185 kg sızın alcagınız model 1395 kg baya bı agır 85 hp 1.3 motor o aracın agırlıgını kaldırmaz performans alamazsın yakıttada uzer dıye dusunuyorum fiat yerine baska markalara bakmanı tavsıye ederim

1400 kilo... oha. Onun içine 5 kişi + bagaj koy = 2 ton.... 1.3 motor...

• Klasik 500 ile alakası yok boyutları açısından..Salon salomanje bir araç 500L ve Bravo'dan büyük bir bagaja sahip..Fiyatlara gelince benzinli araç düşündüğümden en mantıklı seçenek 0.9 Twinair gibi görünüyor ama ufak bir farkla 1.3 dizeli de alınabiliyor,ilginç bir fiyat anlayışı
  • Aracı bayide inceledim, ki onun oncesinde fuarda inceleme fırsatım olmuştu.
    1) Arac fotolarda göründüğünden cok daha heybetli ve iç hacmi hayli geniş. Dingil mesafesi 2612 mm. Ortalama bir C sınıfı arac kadar. Ufak araba diyenler Hummer falan kullanıyorlar sanırım :)
    2) Dizel otomatik bir arac icin fiyat yüksek diyenler bu fiyata baska alternatif sunabilir mı acaba? Üstelik 1.3 motorun vergi avantajı da cabası.

3) Bu tarz arac alıp performans bekleyenler 1.6 motorunu tercih ederler. 1.3 motor bayan kullanıcılar veya sehir trafiğinde hız yapma fırsatı bulamayan, ekonomiyi düşünen sakin kullanıcılar icin candir.

4) popstar donanımında cam tavan opsiyonu var fakat acilmayan türden. Açılır cam tavan icin full donanımı almak lazım , üzerine de 3bin koyarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arac hic hos durmuyor.Performansı ıyı degıldır yakıtıda dıger dızellere gore fazladır.Yeni kasa linea 1.3 mjet 95 hp kullandım.Ne performans ne yakıt hıc memnun kalmadım lınea 1185 kg sızın alcagınız model 1395 kg baya bı agır 85 hp 1.3 motor o aracın agırlıgını kaldırmaz performans alamazsın yakıttada uzer dıye dusunuyorum fiat yerine baska markalara bakmanı tavsıye ederim

Bütçe meselesi elbette ama performans beklentisi varsa (ki bir bayanın performans beklentisi ne olabilir ki) bir miktar fark ödenerek 1.6 105 hp MJet olanı tercih edilebilir (Rockstar donanımlı 1.6 105 hp 56.750 TL ama daha makul bir fiyata inebilir herhalde) Tasarım olarak beğenmeyebilirsiniz o iş göreceli fakat bana göre çok hoş bir tasarıma sahip genel hatlarıyla ve fiyatı da fena değil sunduklarına bakınca..

• Bu arada test araçları gelmemiş henüz. Sadece teşhirde var. 15 Haziran itibariyle gelecekmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

Bütçe meselesi elbette ama performans beklentisi varsa (ki bir bayanın performans beklentisi ne olabilir ki) bir miktar fark ödenerek 1.6 105 hp MJet olanı tercih edilebilir (Rockstar donanımlı 1.6 105 hp 56.750 TL ama daha makul bir fiyata inebilir herhalde) Tasarım olarak beğenmeyebilirsiniz o iş göreceli fakat bana göre çok hoş bir tasarıma sahip genel hatlarıyla ve fiyatı da fena değil sunduklarına bakınca..

Hocam 1.6 motorun otomatik vites seçeneği yok...

15 Hazirana kadar 4.000 liralık paketi hediye ediyorlar.Ama test araçları o tarihten sonra geliyor..İyiymiş. Çelişkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silencebeach

quote:

quote:

Hocam 1.6 motorun otomatik vites seçeneği yok...

15 Hazirana kadar 4.000 liralık paketi hediye ediyorlar.Ama test araçları o tarihten sonra geliyor..İyiymiş. Çelişkili.

Aslında ben diğer arkadaşın (VioLee) performansla ilgili yazdıklarına genel bir cevap olarak yazdım yani alacak kişi 1.3'ün performansından şüphe ediyorsa bir miktar fark verip 1.6 MJet alabilir demek istedim..Sizin için dizel otomatik elzem olduğundan fazla seçeneğiniz yok ve yine bir TOFAŞ klasiği ile karşı karşıyayız..Promosyonun bittiği gün test aracı getirmek yani "sen önce aracı ezbere al da testini sonra yaparsın" demek ancak TOFAŞ'a yakışır zaten

• Ben dun fuarda inceledim arac kucuk degil ferah. Bagajida yeterli. Gorunumude guzel. O tip bir arac isteyenler icin iyi bir tercih. 1.6 dizeline 49.5 dediler. Banada biraz yuksek geliyor fiyati. Bir sure sonra fiat indirim yapmaya baslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosef

50.000 e hibrid yaris alimabilir heralde

+1

• quote:

quote:

Tabiki hocam goreceli kavram bu tarz araclar hosuma gıtmıyor ama sınıfına donanımına gore fıyat gercekten cok ıyı sadece teyzemız kullanmıcakmıs arkadasta kullancagı ıcın oda performans arayabılır.1400 kg buyuk bı rakam bıde aracta 4 kısı oldugunu dusunelım 70 kgdan 280 yaptımı 1680 kg o motor o kasaya kucuk gelcek dolayısıyla yakıtta artıcak

• 1.3 CDTi Astra da sanırım 1250 kg civarı yani çokta hafif değil..C segmenti veya o boyutlarda araçlar zaten 1.300 kg'dan hafif olmazlar pek,vergi avantajı ve ekonomi için (tabi ki sakin kullanımda ) 1.3 yeterli bir motor..Ama açıkçası ben benzinli seçenekleri zayıf buldum 0.9 TwinAir'i beğenmeme rağmen..
  • Bu araba için fiyat çok uygun. İlginç.
    Bu arabanın alıcısı çok olur.
  • Fiyatına göre araç uygun, bu fiyata alternatif yok, yaris hybrid bu arabanın yanında soğan cücüğü gibi kalır, ayrıca bayilere geldiğinde pazarlıkla rakam daha aşağı çekilebilir. Fiat 500 ün kendisi (L olmayan) ikonik bir araç olup hollywood yıldızları bile kullanmaktadır. Yerden yere vurulacak bir araba değildir.
  • o paraya 2.0 dizel c segmenti araba sattılar be yok yok hemde daha ucuzuna evet daha ucuzuna.
  • İncelemeyen bir cok kişi arac hakkında maalesef bilmeden (biliyormuş gibi yapıp) yorumlar yapmış. Yaris dediğiniz araba bunun yavrusu kadar kalır. Arac ferah, geniş bir arac arayanlar icin cazip olabilir. Resimlerden cok farklı, çünkü cok büyük. Bas mesafesi, diz mesafesi neredeyse rakipsiz. Bu aracın rakibi direkt olarak mini countryman. Tabiki kalite acısından kıyas yapmak mantıksız olur ancak ondan cok daha ucuz olduğu kesin. Dıs tasarımı herkese hitap etmeyebilir ancak siradanliktan hoslanmayanlar icin iyi bir seçenek olmuş. Kendi görüşüm tasarımının sevimli oldugudur. İç mekana gelecek olursak, tamam cok ferah, geniş ancak malzeme kalitesi fiyatıyla doğru orantılı olarak cok yüksek degil. Gerçi countryman'in 80-100 bin arasinda degisen fiyatına rağmen eksik olan kalite hissiyatını gordukten sonra yeterli denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 16 Mayıs 2013; 9:25:00 >
  • Dışarıdan baktığımda çoğu zaman MINI ile karıştırıyorum. dış görünüş olarak gerçekten güzel fiyatı 30-35 bin aralığında olsa iyi olurmuş. 50 bin bu araba için gerçekten biraz uçuk bir rakam.
  • Bence çok şık bir araba. Bence 50bin lira çok değil. Normal Fiat 500'e de aynı şekilde pahalı dediler. O da parasının karşılığını fazlasıyla veren bir arabaydı.
    Mini'ye 70bin lira istenince kimse garipsemiyor ama konu Fiat olunca oouw.

Otomatik Jazz 47bin
    Otomatik B-Max 45bin
    Otomatik Meriva 49bin
    Otomatik Note 46bin
    Bunların hiçbiri dizel değil ayrıca...
    Bırakın da 3-5bin lira fazla olsun. Piyasada dizelle otomatiği bir arada bulmak mucize gibi bir şey.
  • Fiat 500 Türkiyede ayda 15-20 tane anca satılıyor ama Avrupada Amerika'da inanılmaz satılıyor. 2012 de sadece Avrupada 147 bin küsur adet Fiat 500 satılmış. Dünyadaki satışlar bu rakamın çok üzerinde.

Şimdi 500 L ye bakınca benzer tasarım anlayışıyla çok daha geniş ve kullanışlı bir arabayla karşılaşıyoruz. Avrupada 300 binleri zorlar bence satış rakamı olarak TR de de şansı yüksek

Fiyata pahalı denemez. sıradan hiçbir vasfı olmayan B sınıfı araçlar neredeyse bu fiyatlara satılıyor.
  • 500 kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki, Fiat'ın diğer otomobilleri ile 500 serisi arasında kesinlikle farklar var. 500 diğer fiatlardan iki gömlek daha kaliteli bir araç. Amerika piyasasında ki tek ama en başarılı Fiat otomobili. Türkiye'de üretilmiyor. Polonya ve İtalyada üretiliyor. Amerika / Kanada versiyonu ise Meksika'da üretiliyor.

500L'yi İstanbul AutoShow'da gördüm. Güzel bir renk kombinasyonu ile o paraya alacağınız en farklı, en çok dikkat çeken araç olabilir.

500 gerçekten, Fiat'a değilde chrysler'e biniyormuşsunuz havasında, freemont gibi pahalıca olmasının sebebi burda.

Bu arada son bir tavsiye, alırsanız blue and me de ekleyin. Çok işe yarıyor. Kesinlikle bir konfor değil, güvenlik paketi bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Bence çok şık bir araba. Bence 50bin lira çok değil. Normal Fiat 500'e de aynı şekilde pahalı dediler. O da parasının karşılığını fazlasıyla veren bir arabaydı.
    Mini'ye 70bin lira istenince kimse garipsemiyor ama konu Fiat olunca oouw.

Otomatik Jazz 47bin
    Otomatik B-Max 45bin
    Otomatik Meriva 49bin
    Otomatik Note 46bin
    Bunların hiçbiri dizel değil ayrıca...
    Bırakın da 3-5bin lira fazla olsun. Piyasada dizelle otomatiği bir arada bulmak mucize gibi bir şey.

Budur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.