Şimdi Ara

FİAT 500L nasıldır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
11
Favori
123.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

o paraya 2.0 dizel c segmenti araba sattılar be yok yok hemde daha ucuzuna evet daha ucuzuna.

2.0 iyi hoşta vergisi adamın ocağını söndürür..Zaten vergisi yüzünden satmıyor diye kampanya yaptılar muhtemelen..

vergisi 1.6 dan senelik 600 tl daha pahalı. o zevk için ayda fazladan 50 tl verilmez mi ? ayrıca rakiplerinden 10 bin tl daha ucuz (2.0 rakibi yok ama yakın 1.6 dizle rakiplerinden bile ucuz )

Yanlış biliyorsam birisi hesabımı düzeltsin lütfen ;

2.0 aracın motor hacmi 1.998 cm³'tür ve vergi hesaplamasında 1801-2000 diliminde yer alır,yıllık vergisi ise 2.295 TL şu an için..1.6 dizel araçların motor hacmi ise 1.598 cm³ olarak geçer ve şu an yıllık vergileri 827 TL yani arada 600 TL değil 1.468 TL fark var Ha eğer 6 ayda bir 1.150 TL ödemek zorlamayacaksa paşa paşa 2.0 Cruze alınır ve binilir(di) o konuda katılıyorum size..

• Lansmanı yapılmamış aracın daha. O yüzden test aracı yokmuş. Lansmanı yapılmayan bir araç satışa çıkabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silencebeach

Lansmanı yapılmamış aracın daha. O yüzden test aracı yokmuş. Lansmanı yapılmayan bir araç satışa çıkabilir mi?

Valla iki gün önce yolda giden bi tanesini gördüm.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

o paraya 2.0 dizel c segmenti araba sattılar be yok yok hemde daha ucuzuna evet daha ucuzuna.

2.0 iyi hoşta vergisi adamın ocağını söndürür..Zaten vergisi yüzünden satmıyor diye kampanya yaptılar muhtemelen..

vergisi 1.6 dan senelik 600 tl daha pahalı. o zevk için ayda fazladan 50 tl verilmez mi ? ayrıca rakiplerinden 10 bin tl daha ucuz (2.0 rakibi yok ama yakın 1.6 dizle rakiplerinden bile ucuz )

2.0 aracın motor hacmi 1.998 cm³'tür ve vergi hesaplamasında 1801-2000 diliminde yer alır,yıllık vergisi ise 2.295 TL şu an için..1.6 dizel araçların motor hacmi ise 1.598 cm³ olarak geçer ve şu an yıllık vergileri 827 TL yani arada 600 TL değil 1.468 TL fark var Ha eğer 6 ayda bir 1.150 TL ödemek zorlamayacaksa paşa paşa 2.0 Cruze alınır ve binilir(di) o konuda katılıyorum size..

seneye kasko fiyatının %5 i yıllık MTV fiyatını geçeceği için bir alt dilimden yani 1601-1800 cc arasından ödenecek
    oda senelik 1457 tl 827 tl ile arasında 630 tl fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 18 Mayıs 2013; 19:57:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

seneye kasko fiyatının %5 i yıllık MTV fiyatını geçeceği için bir alt dilimden yani 1601-1800 cc arasından ödenecek
    oda senelik 1457 tl 827 tl ile arasında 630 tl fark var.

Alt dilime düşene kadar ödenen fazla vergi yeter zaten

• quote:

aynı bir araca baştna 10 bin tl fazla ödemek koymayıp 1 sene 1400 tl fazla ödemek koyuyorsa haklısınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Lansmanı yapılmamış aracın daha. O yüzden test aracı yokmuş. Lansmanı yapılmayan bir araç satışa çıkabilir mi?

Gördüğünüze emin misiniz? Zira henüz ön sipariş aldıklarını ve bayilere sadece birer adet teşhir aracı geldiğini, 15 Haziran'dan itibaren test araçlarının geleceğini söylediler bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

quote:

quote:

Gördüğünüze emin misiniz? Zira henüz ön sipariş aldıklarını ve bayilere sadece birer adet teşhir aracı geldiğini, 15 Haziran'dan itibaren test araçlarının geleceğini söylediler bana.

Evet. Belki tanıtım amaçlı geziniyordur.

• quote:

Bence çok şık bir araba. Bence 50bin lira çok değil. Normal Fiat 500'e de aynı şekilde pahalı dediler. O da parasının karşılığını fazlasıyla veren bir arabaydı.
    Mini'ye 70bin lira istenince kimse garipsemiyor ama konu Fiat olunca oouw.

Otomatik Jazz 47bin
    Otomatik B-Max 45bin
    Otomatik Meriva 49bin
    Otomatik Note 46bin
    Bunların hiçbiri dizel değil ayrıca...
    Bırakın da 3-5bin lira fazla olsun. Piyasada dizelle otomatiği bir arada bulmak mucize gibi bir şey.

haklısın valla herkeste bir fiat düşmanlığı var. Fiat'a o para verilmez şu verilmez bu verilmez adamlar yapiyor ama kimse ilgilenmiyor hani derler ya adın çıkacağına canın çıksın Fiat'ın adı çıkmış millet nede olsa İtalyan arabasıdır deyip geçiyorlar.

• İzmir'de bir tane gördüm ben ankara yolunda farkli bir arac olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam aradım. İstanbul içinde 1 adet test aracı olduğunu talebe göre randevu verdiklerini söyledi satış temsilcisi. Araç dizel otomatik rockstar donanımlıymış.

Bu arada salak temsilcisi çok saçmaladı. Bu arabayı alan hesaptan çok bahşiş ödermiş. 25.000 liralık sattin fiyatını sorgulamadan alırmış...
    Dedim ki araç ne kadar? - 50.000 dedi.

50.000 e araç alan birisi 25.000 liraya saat alacak kadar gerizekalı doğar mı anasının karnından dedim.
    Valla alıyorlar dedi. Suratına kapadım.

Adımımı atmam o bayiye. O insan müsvettesiyle yüzyüze gelmek istemem. İkoncan bebe ağzıyla konuşuyo. Linea alıcam desem abi hemen çay sigara ne ikram edeyim diye dalacak. Müşteri kitlesine göre bir dil bulmuşlar kendilerine İNSANlara göre değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silencebeach -- 19 Mayıs 2013; 3:13:57 >
  • Yaz sonunda trekking versiyonu gelecekmiş. 1.4 160 beygir turbo benzinli motorla ve tam otomatik 6 ileri şanzıman opsiyonel olarak alınabilecekmiş. Bi-Xenon farlar ve ön arka tampon eklemeleri var araçta...
  • quote:

quote:

aynı bir araca baştna 10 bin tl fazla ödemek koymayıp 1 sene 1400 tl fazla ödemek koyuyorsa haklısınız...

Konu tamamen tercihlerle ve benim için çok anlam ifade etmese de 2. el piyasası ile alakalı..Türkiye şartlarında 2.0 dizel motorlu ve üstelik Chevrolet amblemi taşıyan bir aracı zor satarsınız ki milletimizin en önemli kriterlerinden birisi bu,2. el piyasası..Ayrıca ben olaya tamamen vergi yönünden bakıyorum ve kendi ölçülerime göre avantajı olmayan bir araç..Bu arada fiyat listesinde 2.0 Cruze'lar hala var ancak kasko değer listesinde 2013 yılı için 2.o dizel Cruze'a yer verilmemiş,sebebi ne olabilir ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 20 Mayıs 2013; 1:26:41 >

• quote:

Yaz sonunda trekking versiyonu gelecekmiş. 1.4 160 beygir turbo benzinli motorla ve tam otomatik 6 ileri şanzıman opsiyonel olarak alınabilecekmiş. Bi-Xenon farlar ve ön arka tampon eklemeleri var araçta...

tam otomatik değil çift debriyajlı, guilettadaki şanzıman...
  • quote:

quote:

quote:

Konu tamamen tercihlerle ve benim için çok anlam ifade etmese de 2. el piyasası ile alakalı..Türkiye şartlarında 2.0 dizel motorlu ve üstelik Chevrolet amblemi taşıyan bir aracı zor satarsınız ki milletimizin en önemli kriterlerinden birisi bu,2. el piyasası..Ayrıca ben olaya tamamen vergi yönünden bakıyorum ve kendi ölçülerime göre avantajı olmayan bir araç..Bu arada fiyat listesinde 2.0 Cruze'lar hala var ancak kasko değer listesinde 2013 yılı için 2.o dizel Cruze'a yer verilmemiş,sebebi ne olabilir ki

çünkü hala kaldı mı bilmiyorum ama satılıyorsa elde kalan araçlar satılıyor yeni 2.0 cruze gelmedi o nedenle de 2012 model olarak geçiyor bu sebeple de 2013 model fiyatı yazmıyordur muhtemelen.

Ayrıca söylediklerinizin bir kısmı doğru, türk milletinin bu ön yargıları nedeniyle aracın 2. eli biraz zor , ancak bu sayede biz alabildik sağolsunlar :) , aynı sebeptenledir ki insanlar yıllardır beğendikleri arabalara değil sırf 2. eli değerli diye ya tenekelere biniyorlar yada aracın ederinin %10-15 fazlasını veriyolar. Tercih onların. Eğer aylık masrafı çok çok önemli ise aracın zaten 1.3 motordan yukarısının alınmaması gerekiyor.

Ancak 163 beygirlik araç ile 1.3 fındık 75-90 beygirlik araç kullanması kullanım zevki açısından karşılaştırmak arabadan anlamıyorum demektir.

• Opel Astra H, Audi A3, Toyota Auris, Ford Fiesta, Hyundai i30 bakın ilk
  • quote:

Dün akşam aradım. İstanbul içinde 1 adet test aracı olduğunu talebe göre randevu verdiklerini söyledi satış temsilcisi. Araç dizel otomatik rockstar donanımlıymış.

Bu arada salak temsilcisi çok saçmaladı. Bu arabayı alan hesaptan çok bahşiş ödermiş. 25.000 liralık sattin fiyatını sorgulamadan alırmış...
    Dedim ki araç ne kadar? - 50.000 dedi.

50.000 e araç alan birisi 25.000 liraya saat alacak kadar gerizekalı doğar mı anasının karnından dedim.
    Valla alıyorlar dedi. Suratına kapadım.

Adımımı atmam o bayiye. O insan müsvettesiyle yüzyüze gelmek istemem. İkoncan bebe ağzıyla konuşuyo. Linea alıcam desem abi hemen çay sigara ne ikram edeyim diye dalacak. Müşteri kitlesine göre bir dil bulmuşlar kendilerine İNSANlara göre değil...

Bu arabayı premium yapmaya çalışıyorlar belli ama satış danışmanı ağır malmış. Araba alırken 25bin liralık saatin var mı diye sorsalarmış bir de...

• quote:

quote:

quote:

quote:

çünkü hala kaldı mı bilmiyorum ama satılıyorsa elde kalan araçlar satılıyor yeni 2.0 cruze gelmedi o nedenle de 2012 model olarak geçiyor bu sebeple de 2013 model fiyatı yazmıyordur muhtemelen.

Ayrıca söylediklerinizin bir kısmı doğru, türk milletinin bu ön yargıları nedeniyle aracın 2. eli biraz zor , ancak bu sayede biz alabildik sağolsunlar :) , aynı sebeptenledir ki insanlar yıllardır beğendikleri arabalara değil sırf 2. eli değerli diye ya tenekelere biniyorlar yada aracın ederinin %10-15 fazlasını veriyolar. Tercih onların. Eğer aylık masrafı çok çok önemli ise aracın zaten 1.3 motordan yukarısının alınmaması gerekiyor.

Ancak 163 beygirlik araç ile 1.3 fındık 75-90 beygirlik araç kullanması kullanım zevki açısından karşılaştırmak arabadan anlamıyorum demektir.

Kullanım zevki açısından sorun yok elbette ama 2. el ve diğer maliyetler açısından cazip değil halkın geneli için,insanlar böyle düşünüyor..Zaten Cruze dışında pek 2.0 dizel araçta bulamazsınız o fiyat aralığında ve o segmentte çoğunluğu ya SUV yada üst segmenttir..

Fiyat listesinde hem sedan hemde HB için fiyatlar hala mevcut ama model yılı için bir bilgi yok ..

• Bugün inceledim aracı... Malzeme kalitesi çok vasat özellikle klima tuşları heryöne oynuyor yuvarlak olanlar...

Dizel otomatik 3 ay sonra gelecekmiş... Yani bu hediye paket işi de yalan oldu... E ön sipariş patlaması yaşıyorlarmış elbette fiyatlar artacakmış.(zengin gülüşü)

Benim için FİAT bitmiştir arkadaş. Bu araba cidden sadece fantezi aracıymış onu anladım bugün.
  • öncelikle selamlar herkese.ben 3 gün önce 85 hp opening edition cam tavanlı 500L satın aldım.belirtmeliyim ki astra j kasa sport 95 hp dizel satarak bu araca geçmeyi uygun gördüm.ön yargı ve yorum yapanlara şunu söyleyebilirim araç dizel olmasına rağmen inanılmaz sessiz ve kullanımı yumuşak.eşimde 2013 yaris 1.33 multidrive s style var.yarisle karşılaştırmayın bile.araç inanılmaz keyifli ve 300 km oldu ortalama yakıtım 5,5 şehir içi kullanımı.hafta sonu uzun yolda deneme imkanım olacak.araç öyle sanıldığı kadar zayıf değil.tork iyi.çok performans isteyen tabiki 1,6 alabilir.40 bin yarise verdik 49500 cam tavanlı 500L ye verdik.bence çok pahalı değil.opening edition donanım yabana atılacak gibi değil.en basiti araç üzerinde 225 45 17 continental lastikler var.dokunmatik multimedya,start&stop;soğutmalı torpido;bluetooth; vs krom kaplama ayrıntılar.ben sadece vites topuzunu beğenmedim onun haricinde 500L sahibi olarak çok çok memnun kaldım.araç türkiyede doblo,fiorino kadar satar çünkü geniş ve otomobil olduğundan senelik muayene ticari araç muhabbeti yok

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.