Şimdi Ara

FIAT, Chrysler ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otomotivde dev ortaklık
    İtalyan otomotiv devi FIAT, ABD;nin otomotiv üretim şirketlerinden Chrysler ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Sürpriz ortaklık görüşmesi

İki grup arasında konuya ilişkin imzalanan ön mutabakat anlaşmaya, en geç nisan ayına kadar resmiyet kazandırılması hedefleniyor.

Bağlayıcı olmayan ön mutakabat anlaşması, FIAT'ın başlangıçta Chrysler;e yüzde 35 oranında ortak olmasını öngörüyor. Anlaşma, FIAT'a daha sonraki süreçte hisse oranını yüzde 55'e kadar yükseltme olanağı da tanıyor.

Ortaklık için nakit yatırım yapmayacak olan FIAT, Chrysler'e önemli pazarlarda dağıtım imkanı ve de maliyet düşürücü teknoloji olanağı sunacak.

İki firmanın birbirlerinin üretim tesislerinden yararlanmalarını da sağlayacak anlaşma sayesinde, FIAT;ın Alfa Romeo ve Fiat 500;leri ABD;de pazarlama imkanı doğacağı belirtiliyor.

Ekonomistler, FIAT ve Chrysler arasındaki stratejik ortaklık anlaşmasıyla, her iki grubun da, otomotiv sektöründeki krizden minimum düzeyde etkilenmeyi amaçladıklarını kaydediyor.

Ortaklık anlaşması Chrysler'ın sürdürülebilirlik planının ana öğesini oluşturuyor. Anlaşma, Chrysler'ın rekabetçi, az yakıt tüketimi olan otomobil platformlarına erişimini sağlayacak. Aktarma organları ve ilgili parçaların üretimi Chrysler'ın üretim bantlarında gerçekleşecek

Öte yandan Fiat, büyüme potansiyeli olan piyasalarda dağıtım ağını Chrysler'ın erişimine açacak.

kaynak

• Opelden sonra Fıatta geliyor gümbür gümbür.....

• Kötü Fiat'ın yaptığına bakın. Millet bünyesindeki markaları satmaya çalışıyor , Fiat % 35 gibi büyük bir hisse satın alıyor hem de Chrysler'ın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Kötü Fiat'ın yaptığına bakın. Millet bünyesindeki markaları satmaya çalışıyor , Fiat % 35 gibi büyük bir hisse satın alıyor hem de Chrysler'ın.

Kötü fiat

Artık başlarlar 300c leri fiat amblemiyle,40.000 tl ye satmaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Kötü Fiat'ın yaptığına bakın. Millet bünyesindeki markaları satmaya çalışıyor , Fiat % 35 gibi büyük bir hisse satın alıyor hem de Chrysler'ın.

Kötü fiat

Artık başlarlar 300c leri fiat amblemiyle,40.000 tl ye satmaya

300 c yi 40.000 gibi bir rakama satsın ilk müşterilerinden olurum

• Bu anlaşma tasarıma da yansır mı acaba ?

İtalyan tasarımı,Amerikan gücü ???????

Süprizler çıkabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bureda -- 20 Ocak 2009; 16:29:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

Bu anlaşma tasarıma da yansır mı acaba ?

Sanmıyorum açıkçası..

Eğer böyle olursa chryslerin modelleri ve fiatın modelleri çok benzer olur..

Sonuç olarak chryslerin pabucu dama atılır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi FIAT'ın 1.3 MultiJet Motoru Opel'de kullanılıyor, FIAT-GM teknoloji ortaklığı da var. Şimdi FIAT'ın GM'le ortaklığı araya komşu kızı CHRYSLER girince bozulmayacak mı? FORD'un PSA ile bir ortaklığı var, 1.6 HDI 110 HP dizel motor VOLVO-FORD-PEUGEOT-CITROËN de aynı motorlu kullanıyor, RENAULT ve NISSAN da evli, sessizce. Aslında bütün otomobil şirketleri birbirine ortak, PORSCHE gitti VW'nni çoğunluğunu ele geçirdi, GM zaten 40 markayla temsil ediliyor, Japonlar da öyle, Koreliler de benzer bir durumda. Sanırım yavaşça şirket kapanma ve marka erimeleri başlıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Şimdi FIAT'ın 1.3 MultiJet Motoru Opel'de kullanılıyor, FIAT-GM teknoloji ortaklığı da var. Şimdi FIAT'ın GM'le ortaklığı araya komşu kızı CHRYSLER girince bozulmayacak mı? FORD'un PSA ile bir ortaklığı var, 1.6 HDI 110 HP dizel motor VOLVO-FORD-PEUGEOT-CITROËN de aynı motorlu kullanıyor, RENAULT ve NISSAN da evli, sessizce. Aslında bütün otomobil şirketleri birbirine ortak, PORSCHE gitti VW'nni çoğunluğunu ele geçirdi, GM zaten 40 markayla temsil ediliyor, Japonlar da öyle, Koreliler de benzer bir durumda. Sanırım yavaşça şirket kapanma ve marka erimeleri başlıyor.

En sonunda a marka b marka kalmayacak sanırıım..

Hepsi aynı çatı altında toplanacak ve donanım haber otomobil bölümü kapanacak

• 300C'ler ucuzlarsa eğer çok iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Şimdi FIAT'ın 1.3 MultiJet Motoru Opel'de kullanılıyor, FIAT-GM teknoloji ortaklığı da var. Şimdi FIAT'ın GM'le ortaklığı araya komşu kızı CHRYSLER girince bozulmayacak mı? FORD'un PSA ile bir ortaklığı var, 1.6 HDI 110 HP dizel motor VOLVO-FORD-PEUGEOT-CITROËN de aynı motorlu kullanıyor, RENAULT ve NISSAN da evli, sessizce. Aslında bütün otomobil şirketleri birbirine ortak, PORSCHE gitti VW'nni çoğunluğunu ele geçirdi, GM zaten 40 markayla temsil ediliyor, Japonlar da öyle, Koreliler de benzer bir durumda. Sanırım yavaşça şirket kapanma ve marka erimeleri başlıyor.

En sonunda a marka b marka kalmayacak sanırıım..

Hepsi aynı çatı altında toplanacak ve donanım haber otomobil bölümü kapanacak

yakında Renault, General motors PSA, caponlar, koreliler, VW,BMW,Mercedes-Benz markaları kalacak diğerleri olmayacak. Donanım haber otomobil bölümüde ilk Türk aracını çıkaracak

• Az önce haberlerde cikti.Arac tasarim olarak her ikise kendi cizgilerine sadik kaliyorlar ve ayri arabalar üretecekler. Yani Chryslere Fiat emblemi takilmiyor. Ortak araclar cikarmayi hedefliyorlar. Haberlerde bahsedildine göre Dodge Hornet bu 2 araba sirketin ortak yapimi olacakmis.

• quote:

Haberdeki "Ortaklık için nakit yatırım yapmayacak olan FIAT, Chrysler'e önemli pazarlarda dağıtım imkanı ve de maliyet düşürücü teknoloji olanağı sunacak." kısmını gözden kaçırmamışsındır umarım. Bu satınalma değildir.

Eğer öyle olsaydı benim de bilgi/emek karşılığı ortak olduğum firma hakkında "X firmasının %20'sini satın aldım" diye ortalıkta dolaşmam lazımdı. Ama gel gör ki kazın ayağı hiç öyle değil. Hatta evvelce çalıştığım şirket mali çıkmazda olmasaydı ve benim de bazı sağlık sorunları yüzünden bol bol para ve izne ihtiyacım olmasaydı belki de böyle bir işe hiç kalkışmazdım. Sonuçta bol para bulmuş değilim ama en azından izin isteme derdim kalmadı. Ayrıca artık -çok şükür- sağlık problemi falan da kalmadı ve ben de ciddi ciddi iyi bir iş bulup (şu ara ne kadar mümkün o ayrı mevzu) maaşlı çalışmaya dönmeyi düşünmeye başladım.

Sözün kısası bu olay Fiat'ın iyi durumda olduğunu değil; aksine düşündüğümüzden daha büyük bir çıkmazda olduğunu da gösteriyor olabilir. Tabi tam tersi de olabilir. Neticede acele hükme varmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 21 Ocak 2009; 0:29:15 >

• kaybedenler kulübünü kurmuşlar.

pejoyu da aralarına alsınlar tam olsun, hep birlikte gelmiş geçmiş en kalitesiz aracı üretmeyi başarırlar artık.
  • Valla ben size söyliyeyim. Araba üreticiler su anda hepsi kaybedenler kulübünde.
    Baska basliklarda belirtmistim.Ben almanyada kaliyorum ve burda bi italyan lastik firmasinda calisiyom. Müsterimizler BMW/Porsche/Mercedes/Audi vs vs... bunlarin hepsi almanyada 1-2 ay is yerlerini kapatmak zorunda kaldilar. Tabiki onlar kapatinca bizde isi birakmak zorundaydik.

Su an sadece VW kendisi (Audi deyil) bu krizden en az etkilenen araba üreticisi.
  • İtalyan estetiğine sahip bir Chrysler asla kötü olmaz. Nitekim Cadillac olmamıştı...

• hadi hayırlısı

pek parlak görünmüyo sonu ama hadi bakalım
  • cryslerin şu jipleri ucuzlasada alsak
  • Otomobil Dünyasındaki ilişkiler pembe dizilerdekini solladı galiba. Amerikalılar pek memnun değil ama yapacak bir şey de yok. Daimler-Benz'in düzeltemediği bir şirketin FIAT'ı çok zorlayacağını düşünüyorum.

• chrysler ve fiat ortaklığı
    ancak küçülme ve yeniden büyüme stratejisi ile belki başarılı olur
    günümüz yüksek hacimli motorlar ile avrupanın katı euro5 normları uyuşmazlık gösterir
    izleyelim görelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.