Şimdi Ara

Fiat Doblo Cruise Control ile hangisi daha az yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiat Doblo Premio modeli;

Araçlarda sadece şöför var, yük yok ve klima açık.

1.3 90hp 5 vites
    1.6 105hp 6 vites

Araçlar Hız Sabitleyici ile yol alıyor.

90km/h
    100km/h
    110km/h
    120km/h
    130km/h

Bahsi geçen bu hızlarda ve aynı yol şartlarında hangi Doblo modeli daha az yakar?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 90 la 1.3 diğerleri için hadi 100 de de 1.3 geriye kalanlar 1.6 tabiki vites oranı uzun + klima

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 ler
    100 le giderken 5.vitesle 2700 devir çeviriyor

1.6 lar ise 6 viteste 2000 devir çeviriyor

bence her şartta 1.6 daha az yakar
  • Bana göre 1.6 daha az yakar

• O zaman işin içine birde +2 kişi ve 3-4 valiz vs. girerse uzun yol dahi olsa 1.3 pert olur demektir (mi?)

• 1.3 motorda 5 ileri yetersiz geliyo uzun yolda araç çok bağırıyor, 6 ileri olmasından dolayı daha az devir çeviriceği için daha az yakıcaktır, ki 1.6 kasayı daha rahat taşıyacağı için tüketimde az olacaktır.

• 1.6 6. vites sabit 100 ile yol bilgisayarında 4.6 litre civarı yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

O zaman işin içine birde +2 kişi ve 3-4 valiz vs. girerse uzun yol dahi olsa 1.3 pert olur demektir (mi?)

olmuyo hocam 10 senedir kullanıyom d2 kasayı bi türlü pert edemedim itoğlunu. Bi geberse bana da değiştirmek iöin bahane olcak ama tam bi it... Yav bi de altı üstü 75 beygir ama dana gibi mübarek (klima yok ama)

Edit: Yakıt derseniz eğer şehir dışı insanlık dışına çıkmadıkça 5-5.5 arası, şehir içi 9u gördüşüm oldu ama hep sokak arası 1-2nci vites maksimum 20-30 km ile....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 2 Ekim 2015; 21:45:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu test için değil cevabım fakat 1.6 doblo çok yakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topukluyore

Bu test için değil cevabım fakat 1.6 doblo çok yakıyor.

Üstteki arkadaş 4.6 lt. Yakıyor demiş.

• 1.3 mjet 95 bg 0 linea ile Bursa Kemalpaşa arasinda 4.1 lt ile kullandim. Arac 5 ileri eğer 6 ileri olsa daha az yakardim.

Hiz sabitleyici yok, kendim 90 da tutmaya calistim ama zaman zaman 120-130 gördüm.

Klima acik 1. Kademe arabada 3 yetiskin vardi 100-94 ve 70 kg dolaylarinda.

• 1.3 doblo ile daha önce paylaştıgım veriler.
    Kastamonu-Amasra-Karabük arası 400 km sakin kullanımla 75 tl yaktı.

75tl/400km= 0.18 kuruş

100 km de 4.7 litre

-------------------------------------------------
    1.3 mjet doblo
    3 kişi + full bagaj
    Kastamonu-Eskişehir hiç durmadan tekrar Eskişehir-Kastamonu arası.Acelem oldugu için biraz bastım.

950 km
    218 tl yakıt
    53 litre harcanan
    4.06 litre fiyatı
    5.6 lt/100 ortalama

km de 0,23 kuruş
    -------------------------------------------------
    1.3 90 hp doblomla Depoyu fulLEDikten sonra 780 km komple şehiriçi yol gittim. Birazda sert kullandım.
    Yakıt ısıgı yandı menzil 50 km gösterirken tekrar fulledim.
    220 tl ye depo tam doldu.

220/780= 282krş
    6.9/100km

yakıt litre fiyatı 4.06 dan aldım.
    Ortalama hızım 25km
    Bana sıkışık şehir trafiğinde iyi gibi geldi yakıt.

copy-paste yaptım önceki paylaşımlarımdan.

Şehiriçi 1.3 şehirdışı 1.6 daha az yakıyo bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

O zaman işin içine birde +2 kişi ve 3-4 valiz vs. girerse uzun yol dahi olsa 1.3 pert olur demektir (mi?)

olmuyo hocam 10 senedir kullanıyom d2 kasayı bi türlü pert edemedim itoğlunu. Bi geberse bana da değiştirmek iöin bahane olcak ama tam bi it... Yav bi de altı üstü 75 beygir ama dana gibi mübarek (klima yok ama)

Edit: Yakıt derseniz eğer şehir dışı insanlık dışına çıkmadıkça 5-5.5 arası, şehir içi 9u gördüşüm oldu ama hep sokak arası 1-2nci vites maksimum 20-30 km ile....

Bizde 6 senedir var hocam 1.3 klima vs de var. Tatile giderken 5 kişi + bagaj arkaya yada üste de bisiklet felan takılı şekilde gidiyoruz. Yüksek hızda arka daha mantıklı neyse. Hiç bir sıkıntı çekmedik hocam. 75 beygir alırken burun kivirmistik ama yetiyor yani. 0-100 ü bir ömür de sürse

• 75lik candır. Kayınpederde 90lık var, bendeki d2 kasa kadar atik değil. Çok hantal.
    Sanırım yazılımla alakalı bi şey. Zamanında satıs temsilcisi 90lıkların iri ve kemikli olduğu için daha fazla rüzgar tuttuğunu falan zırvalamıştı ama pek inanmadıydım.
    Bir de yeni kasalar d2'lerin girip çıktığı yerlere giremiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

75lik candır. Kayınpederde 90lık var, bendeki d2 kasa kadar atik değil. Çok hantal.
    Sanırım yazılımla alakalı bi şey. Zamanında satıs temsilcisi 90lıkların iri ve kemikli olduğu için daha fazla rüzgar tuttuğunu falan zırvalamıştı ama pek inanmadıydım.
    Bir de yeni kasalar d2'lerin girip çıktığı yerlere giremiyor

Doblo dediğin d2 olacak hocam Ucuz olmalı şimdikilerin bu fiyatlarla pek doblo luğu yok yani.Arabayı alınca beni şaşırtan şey ön tarafta airbag olmasıydı olmaz diye düşünmüştüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.