Şimdi Ara

FIAT EGEA HB VE SW (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
10
Favori
71.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fiyatlar ne durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  FIAT EGEA HB VE SW
     FIAT EGEA HB VE SW

• tolder24 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam, hiç bir araçta fiyat yazmıyordu. HB Egea ilgimi çekmediği için fiyatta sormadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

Bu araç C sınıfı değil mi? B sınıfı olan puntodur. Aracın rakibi clio polo derseniz komik olur. GOLF ve ASTRAYA rakip uygun fiyat C segmenti HB dir.

Bu arada dün bayide aracı inceledim. Açıkcası çok beğendim. Arka kısmı efsane olmuş. İçide gayet geniş ve ferah.53 ten başlıyor. Golfun 65 ten başlıdığı bu günlerde 12 lira aşağısına ondan aşağı kalmayan bir otomobil almak çok daha mantıklı bence...

rakipleri isim değişti, kasa değişti, tasarımı kökten değişti ama golf hep tepede belli bir çizgide gitti. Demek istediğim bu araba da güzeldir, fiyatına göre belki daha da iyidir ama asla golf değildir, yakınında dahi değildir.

Zaten öyle olsa golf, golf olmazdı.

Üstad VW fanatizmi sevgisi vs saygı duyarım. Ama bu araba kesinlikle küçümsenecek bir araç değil ki Polo,clio vs gibi araçlarla kıyaslamak bence çok yanlış olur. Araç resmen bağıra bağıra C segmenti uygun fiyatlı HB'yim diyor. Bu araç bence ciddi satacak. Gerçekten çok beğendim çizgileri içi dışı gerçekten uygun fiyat C sınıfı HB isteyenler gözünü kırpmadan alabilir. Bu arada sedana göre KG si 200 civarı artmış. Sanırım NCAP için revize ettiler.

Fiyat anlamındada neticede ciddi fark var. Donanım motora göre astra gollf gibi benzer kasa araçlarla 15 lirayı geçen farklar bunlar.. Alanada binenede hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

quote:

quote:

Adamlar arabajn her tarafini degistirmis, euro ncaptan 5 yildiz alma ihtimali yuksek, sehir ici guvenlik sistemlerinide standart yapmislar.. Bu halde 5 yildiz alir.

Ancak benim lafim EGEA sedan icindi. O araba 3 yildizi ruyasinda gorur.

Birkaç mesaj üstte bu araç 5 yıldız alırsa forumu bırakıyorum yazmışsınız.Hadi gene lafı değiştirerek ucuz kurtuldunuz

Kurtuldugum falan yok kardesim,

Megane hb ncapa girdiginde Fluence girdimi ?
    Clio hb ncap girdiginde clio symbol girdimi ?
    Egea hb girecek, egea sedan girecek mi? Tabiki hayir. Neden cunku sonuc belli...

Egea sedan 5 yildiz alsin, uyeligimi iptal icin basvuru yapacam. Soz veriorum

Sıkıştığınız zaman öyle lafı nasıl çeviriyorsunuz gerçekten.Bak kardeşim senin yazdığın cümle aynen şu ''Ncapten 5 yildiz alsin, ben bu forumu birakiyorum.''Sen bu yazıyı Fıat egea hb başlığı altında yazdın.Hatta bu yazdığın cümle bu sayfanın ilk mesajları içinde şu an duruyor.Yazdığın cümlenin içinde egea sedan 5 yıldız alsın ben forumu bırakırım diye bir ibare yok.Öyle yazıp da sonradan kıvırma olmaz.

Kivirdigim falan yok, adamlar hb de sehir ici sistemi standart sunmus ki 5 yildiz alabilsin diye. Ben nerden bileyim boyle bir hamle yapacaklarini ? Egea sedan da hicbiri yok, malzeme kalitesi bile farkli. Tipki megane ve fluence de oldugu gibi.
    Sehir ici sistemleri olmasa egea sence 5 yildiz alacak bir sasi sistemi var mi ? Yok sa ben hala daha hakliyim, hala daha egea nin 5 yildiz alamayacagini savunuyorum, lakin su sehir ici sistemini standart sunmalari hb modelinde, olayin ic yuzunu degistirdi.

Kabul edin ki hb kasa sedandan cok farkli. Bu kadar detayli bilmiyorduk. Zaten 70k istemelerinin sebebide bu.

Insallah 5 yildiz alir da ben yanilirim, nanoona olmasada olur. Siz mutlu olun yeterki.

Estağfurulah sizin forumdan ayrılmanız beni mutlu etmez.Veya birşey kazanmış olmam.Zaten yanıldığınız noktaları da erdemli bir davranış göstererek açıklamışsınız.Bazen bir konuda kesin ve iddialı cümleler kurmak insanı sıkıntıya sokabilir manasında açıklama yapmak istedim aslında.

• HB kasaya disaridan baktim bugun. Sedandan pek cok acidan farkli. Daha ozenilmis hissettiriyor. Konsolu bile farkli. Avrupa icin baya elden gecirmisler belliki. 150 kilo daha agir sedandan. Sasiye de el surmusler yani. Sedan daha cok filolar ickn uretilmis gibi duruyor artik. HB olan sahislar icin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adamlar arabajn her tarafini degistirmis, euro ncaptan 5 yildiz alma ihtimali yuksek, sehir ici guvenlik sistemlerinide standart yapmislar.. Bu halde 5 yildiz alir.

Ancak benim lafim EGEA sedan icindi. O araba 3 yildizi ruyasinda gorur.

Birkaç mesaj üstte bu araç 5 yıldız alırsa forumu bırakıyorum yazmışsınız.Hadi gene lafı değiştirerek ucuz kurtuldunuz

Kurtuldugum falan yok kardesim,

Megane hb ncapa girdiginde Fluence girdimi ?
    Clio hb ncap girdiginde clio symbol girdimi ?
    Egea hb girecek, egea sedan girecek mi? Tabiki hayir. Neden cunku sonuc belli...

Egea sedan 5 yildiz alsin, uyeligimi iptal icin basvuru yapacam. Soz veriorum

Sıkıştığınız zaman öyle lafı nasıl çeviriyorsunuz gerçekten.Bak kardeşim senin yazdığın cümle aynen şu ''Ncapten 5 yildiz alsin, ben bu forumu birakiyorum.''Sen bu yazıyı Fıat egea hb başlığı altında yazdın.Hatta bu yazdığın cümle bu sayfanın ilk mesajları içinde şu an duruyor.Yazdığın cümlenin içinde egea sedan 5 yıldız alsın ben forumu bırakırım diye bir ibare yok.Öyle yazıp da sonradan kıvırma olmaz.

Kivirdigim falan yok, adamlar hb de sehir ici sistemi standart sunmus ki 5 yildiz alabilsin diye. Ben nerden bileyim boyle bir hamle yapacaklarini ? Egea sedan da hicbiri yok, malzeme kalitesi bile farkli. Tipki megane ve fluence de oldugu gibi.
    Sehir ici sistemleri olmasa egea sence 5 yildiz alacak bir sasi sistemi var mi ? Yok sa ben hala daha hakliyim, hala daha egea nin 5 yildiz alamayacagini savunuyorum, lakin su sehir ici sistemini standart sunmalari hb modelinde, olayin ic yuzunu degistirdi.

Kabul edin ki hb kasa sedandan cok farkli. Bu kadar detayli bilmiyorduk. Zaten 70k istemelerinin sebebide bu.

Insallah 5 yildiz alir da ben yanilirim, nanoona olmasada olur. Siz mutlu olun yeterki.

Estağfurulah sizin forumdan ayrılmanız beni mutlu etmez.Veya birşey kazanmış olmam.Zaten yanıldığınız noktaları da erdemli bir davranış göstererek açıklamışsınız.Bazen bir konuda kesin ve iddialı cümleler kurmak insanı sıkıntıya sokabilir manasında açıklama yapmak istedim aslında.

Onceki konuda bana arkadas sitenin yeni Trolumusun demis, bir baskasi, neden her gittigin yerde tartisiyorsun demis. Ben sanki zevk aliyorum bunu yapmaktan. Boyle bir izlemim biraktim. Halbuki ben sadece olani ve bana sunulanin sunuldugu gibi oluo olmadigini sorgulamaya calisiyorum.
    Bu aracin 5 yildiz almasi beni neden uzsun, tam tersi sevinirim. Insanlar, guvenlikli arabaya binsin, canlar yanmasin, aileler yikilmasin. Ben manyak degilim, insanlarin aldigi seylerle dalga gececek, onlari uzecek bir adam degilim.

Tek bir sey istedim, insanlar aldiklari arabanin guvenli oluo olmadigina dikkat etsin. Nerdeyse 2000 msj attim 1500 u sanirim bunla alakalidir.

Tekrar soyluyorum, kalbini kirdigim kim varsa, ozur dilerim. Umarim Egea Hb 5 yildiz alir, insallah bir gun sedan da 5 yildiz alir, ben olmasamda olur.

•  FIAT EGEA HB VE SW
  • Arabayi inceledik bugun. Gayet guzel sedanla bariz fark var. Fiyatina gore sahane. Muadil donanimli C segmentlerle 20 bin lira oynuyor. Cok satacagini dusunuyorum.

• nanoona N kullanıcısına yanıt
    Piyasada ncapi olmayan ve kullanımda olan milyonun üstünde araç varken onun ncapi yok bunun ihssi yok diye yazmak sizi yoracaktır. Nacizane tavsiyem madem aileler yıkılmasın diye uğraşıyorsunuz bi çalışma yapın liste çıkarın ekonomik olup ncap ve ihs testlerinde başarılı olmuş benzinli ve dizel araçları yazın işiniz daha kolay olur. Araç alacak olanlar hangi aracı alırsa ölür hangi aracı alırsa ölmez daha çabuk bilgi sahibi olur.

• Evet nihayet arkadaşlar bugün egea'yı tepeden tırnağa uzun bir süre inceleme fırsatı buldum.8 yıl önce de bravo ilk çıktığında bayide incelemiştim.Ama sanki bravodan daha iyi bir izlenim almıştım.belki de bravo kullandığım için beklentim yükselmiştir.Arkadaşlar araçla ilgili izlenimleri daha anlaşılır olması için maddeler halinde bravo ile karşılaştırarak yazacağım.

1-İç mekan genişliği bravoya göre çok daha iyi.(Ön koltukta ayağım debriyaja zor yettiği pozisyonda bile diz mesafesi bravodan iyi.Nasıl yapmışlar bilmiyorum ama sedanla aynı)Bence C sınıfı heçbek araçlar içinde en fazla iç mekan sunan araç.

2-İç plastik kalitesi bana bravodan kalitesiz geldi.Göğüs tasarımı iyi olmamasına rağmen kalite yönünden bravoyla eşdeğer gördüm.Kapılardaki tuşlar bravonun aynısı.

3-Kaput uzunluğu bravodan daha az.Ön tampon burnu bravodaki gibi çok uzun değil.Daha dengeli olmuş.Kaput uzunluğundan olacak ki 1.6 dizel motorda el girecek yer yok.

4-Arka camlar galiba 1.6 dizel versiyondan olacak ki orjinalden karartılmış.Kapı direklerinin piano black olması çekici ama daha dayanıksız olmuş.

5-Camların (tamcam) türk malı olması beni gururlandırdı.Üstelik ön cam da bravodaki gibi kulak işareti var.(ses azaltıcı)

6-Aracın dizaynı tasarımı gerçekten çok iyi olmuş.Sert tasarım seven türk milletini kendine çeker.

7-Bagajı bana bravodan farksız geldi.Fakat araçta stepne ve stepne üstünde bagaj halısını yükselten 10-15 cm yüksekliğinde plastik aparat vardı.O kaldırılırsa bravodan büyük olur.

8-Bravodaki gibi davlumbazlar üstünde izolasyon sağlayan keçeler olmadığı gibi davlumbazlar bana çok dayanıksız geldi.

9-En can alıcı noktası;aracın altındaki şasi hattını göremiyorsunuz çünkü egzos hariç alt komple plastikle kaplanmış.Sanırım davlumbazlardaki eksileri ses izolasyonu açısından telafi ediyor.Dikkatli bakıldığında şasi hattını pütürle kaplamamışlar.

10-Arka taraftaki şasi hattına baktığımda doğru düzgün boya atılmadan farklı renk macunla bırakılması beni açıkçası şaşırttı.

11-Ön göğüs sedan modelle bire bir aynı arkadaşlar.Heçbek kasada farklı bir göğüs yok.Sadece üst versiyonda tablet kullanıldığı için orta kısımda bir değişikliğe gidilmiş.Benzinli alt versiyonlardaki ön göğüs sedanla aynı.

Sonuç olarak arkadaşlar bu araç genel olarak bakıldığında alınası bir araç olmuş.Heçbek olmasına rağmen C sınıfı sedan modeller kadar yaşam alanı ve bagaj sunması çok güzel bir özellik.Tasarımı da bana göre çok çok iyi olmuş.

• Güzel olabilir ama maalesef 8 sene öncesinin Bravosu ile karşılaştırılamaz kalite olarak. Tofaş kokusu sinmiş biraz. Motor şanzıman ve donanım olarak iyi.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    alt versiyonlarda egada ki gibi bir ekran var mi kucukte olsa.
  • Bu Egea'larda kullanılan tüm klima boru ve hortumları çalıştığım fabrikada yapılıyor..Çalıştığım bölümde yalnızca 2 makinede yapılıyor biri de benim çalıştığım makine.. Sedan parçaları uzun zamandır elimden geçiyordu binlerce şimdi Hb ve SW parçaları da seri üretime geçti..

Değişik bir duygu elime değen bir parçanın şimdi sizin bindiğiniz arabada kullanılması :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

alt versiyonlarda egada ki gibi bir ekran var mi kucukte olsa.

Evet var.Standart donanım sanırım.
  • Egea hb otomatik fiyatlari belli oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---fırtına--- -- 22 Mayıs 2016; 14:29:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Güzel olabilir ama maalesef 8 sene öncesinin Bravosu ile karşılaştırılamaz kalite olarak. Tofaş kokusu sinmiş biraz. Motor şanzıman ve donanım olarak iyi.

1.4 TJET motoruyla, bordo rengiyle, siyah deri iç döşemeleri ile Bravo çok başka bir araçtı.

Bayide bi tane var senelerdir duruyor, senelerdir de indirim yapmıyorlar. Ama on numara bi araç.

• kkvan kullanıcısına yanıt
    Niye karşılaştırlamaz? Gayet karşılaştırılabilir ve sonuç bravo daha asil ağırlığı olan bir araçtı. Plastik kalitesi daha iyi, arkada havalandırma kanalı olan zamanında golfe rakip olan bir araçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splendidhdmi -- 22 Mayıs 2016; 14:33:29 >
  • ---fırtına--- - kullanıcısına yanıt
    Otomatiği Eylül-Ekim gibi çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendidhdmi

Niye karşılaştırlamaz? Gayet karşılaştırılabilir ve sonuç bravo daha asil ağırlığı olan bir araçtı. Plastik kalitesi daha iyi, arkada havalandırma kanalı olan zamanında golfe rakip olan bir araçtı.

Egea ailesi "ucuz" etiketi ile sunuldu. Bravo gibi bir modelin karşısına direkt çıkarmak haksızlık olur.

Bravo'nun yerine geldiği doğrudur ama bi Bravo olmasını beklemek yersiz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.