Şimdi Ara

Fiat egea ucuz malzeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandıkça bu kadar olmaz dediğim şeyleri keşfediyorum araç koltukları çok rahatsız edici kapıda bulunmayan fitiller ve en önemlisi bence araçta iki kişi otururken camlarda oluşan buğu birden oluyor klimayı açsamda özellikle yan camlarda oluşan buğulanmayı gideremiyorum trafikte aşırı can sıkıcı bir olay böyle bir durumda camları açmak zorunda kalıyorum gerçekten bu kadarı olmaz

• 2016 yılından beri yakın arkadaşım egea lounge paket kullanıyor anlattığınız sorunların hiç birinini yaşamadı. Kendim de deneyimleme fırsatım oldu koltuklar yolculuk esnasında rahatsız edici bir durum oluşturmadı. Camdaki buğu kısmına gelecek olursak kış şartlarında buğu sorunu yaşadığını duymadım. Sizin klima ayarınız yada klimanızda sorun olabilir. Öte yandan fitil konusunda katılıyorum. Ön kapı altlarına fitil uygulanabilirdi ucuz bir malzeme fakat dışarıdan alıp kendinizde rahatlıkla takabiliyorsunuz. Ekonomik bir araç olduğu için illaki eksiklikleri olacaktır diğer markaların c segment yüksek fiyatlı araçlarındaki sorunları görüp okuduktan sonra egea daha makul kalıyor. Bu sebeplere istinaden kendimde egea aldım 1 aydır kullanıyorum memnunum şu anda. Ülkemiz şartlarında alınabilecek en iyi 5 araçtan biridir bence.

Hocam bizim milletin klasik hastalığı. Ülkece ekonomik durum ortada hala beğenmeme var.

Egea ben iddia ediyorum bu forumda en çok kullanan adamlardan biriyimdir. Ekim'de tekrar sıfır km olarak geldi ve şu anda 20 bine dayandım.

Bu hafta yaptığım yol 2000 km'yi geçti. Ben şöyle yoruldum böyle yoruldum demiyorum adam ev-iş arası giidp geliyor senede 1-2 uzun yola gider rahatsız diyor. Arkadaş VW'den inip binersen tabi rahatsız gelir. Parasına bakıp yorum yapacaksın.

Parasına göre çok iyi bir araç. Fiat ta çok kaliteli araç yapmayı bilir ama bu sefer fiyatını 400-500bin bandından satışa koyar. O zaman bir anlamı kalmaz. Fiyatların bu kadar uçtuğu, ikinci el taklalı, pert arabaların bile deli gibi fiyatlara satıldığı ortamda egea tam bir f/p aracı. Camda buğu işi için hava sirkülasyonunu dışarıdan yapın ve üfleme çevirmesini son kademeye getirin. Camlara üfler hale getirecektir. Anında buğuyu alıyor. Ben egea da buğu sorunu yaşamadım.
  • Camlardaki buğu iç dolaşım açık kaldığı için olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O segmentte bir araçta ne bekliyordunuz acaba?

Mersodaki gibi kadife kaplı kapı fitili filan mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

kadife kaplı fitil mi var :)

• atrix1212 kullanıcısına yanıt
    1970 lerden beri öyle :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

Clio 5 ve yeni kasa sanderolarda bile var

Fiat egea ucuz malzeme

Fiat egea ucuz malzeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 7 Şubat 2022; 16:34:14 >

• Bizim millete pahalı gelsede otomobil dünyasının en ucuz araçlarından biri. Herseyi kusursuz olsa pahalı arac olurdu zaten.

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Hatta egea da köfte muadillerine göre biraz daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 7 Şubat 2022; 16:34:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Egea malzeme kalitesi hadi eyvallah kötü de buğu geçmemesinin farklı bir sebebi olabilir, eksik fitillerle alakalı youtube da çok video var arada sağ çubukta çıkıyor olmaması evet eksiklik ama ucuza kolayca takılabiliyor oluşu biraz affedilebilir kılıyor. Sonuçta en ucuz o hacmi sunan araba bu, bir yerlerden kısılıyor illaki. Easy street comfort gibi sürümlerin koltukları evet çok kötü, urban ve mirror binmiştim o kötü değildi ama donanımlar arası koltuk bu kadar fark etmemeli bence

• Yaklaşık 6 aydır Egea kullanıyorum, şükür hiç böyle bi sorunum olmadı. Bence klimanızı havvayı dışardan alacak şekilde ve hem cama hem ayağa verin bu sorun kalmayacaktır. Eğer digital klimalıysa aracınız autoyu açın ve sadece sıcaklığı ayarlayın havayı yine dışardan alsın. İçerde çevirdiği hava buğu yapabiliyo.

• 2016 yılından beri yakın arkadaşım egea lounge paket kullanıyor anlattığınız sorunların hiç birinini yaşamadı. Kendim de deneyimleme fırsatım oldu koltuklar yolculuk esnasında rahatsız edici bir durum oluşturmadı. Camdaki buğu kısmına gelecek olursak kış şartlarında buğu sorunu yaşadığını duymadım. Sizin klima ayarınız yada klimanızda sorun olabilir. Öte yandan fitil konusunda katılıyorum. Ön kapı altlarına fitil uygulanabilirdi ucuz bir malzeme fakat dışarıdan alıp kendinizde rahatlıkla takabiliyorsunuz. Ekonomik bir araç olduğu için illaki eksiklikleri olacaktır diğer markaların c segment yüksek fiyatlı araçlarındaki sorunları görüp okuduktan sonra egea daha makul kalıyor. Bu sebeplere istinaden kendimde egea aldım 1 aydır kullanıyorum memnunum şu anda. Ülkemiz şartlarında alınabilecek en iyi 5 araçtan biridir bence.

• Camları içeriden camsille silin. Kirli cam da buhu yapar.

• Egea 2022 model şahindir, urban olunca doğan, sandero 2022 model renault springdir. Beklentiyi bu düzeyde tutmak lazım. AB normları olmasa bu araçların baz versiyonunda abs, airbag, esp, lastik basınç sensörü de olmazdı.

• Yıl 2022 hala buğu yaptıranlar var. Ac tuşuna bas, iç sürkikasyonu kapat. Buğu dan eser kalmaz.

• 2017 -18 gibiydi araba değiştireyim dedim. lounge nin sw modeline bayide baktım. kapıyı bir açtım allahım bu nasıl bir koku. koku değil zehir resmen. boğazım yandı . kalitesiz plastik kokusu nerede olsa tanırım o kokuyu . velhasıl koltuklar falan bana uymadı. o dönem 120bin deniyordu en dolu modeline . öeh len o para eder mi dedik almadık Fiat egea ucuz malzeme  şimdi o paraya inse bayileri yağmalar millet.

• Parasına göre çok iyi bir araç. Fiat ta çok kaliteli araç yapmayı bilir ama bu sefer fiyatını 400-500bin bandından satışa koyar. O zaman bir anlamı kalmaz. Fiyatların bu kadar uçtuğu, ikinci el taklalı, pert arabaların bile deli gibi fiyatlara satıldığı ortamda egea tam bir f/p aracı. Camda buğu işi için hava sirkülasyonunu dışarıdan yapın ve üfleme çevirmesini son kademeye getirin. Camlara üfler hale getirecektir. Anında buğuyu alıyor. Ben egea da buğu sorunu yaşamadım.

• Fitil ucuz ve sonradan tık tık kolayca takılabilyor. Videoları var.

Buğu yapmasının araç ile ne ilgisi olabilir ki? İç hava sirkülasyonu klima kapalıyken açıksa buğu yapar.

• koltukları sert. ama ne bekliyorsunuz ki adamlar en ucuza ne yapabilirim demişler.

• diğer C segmentler ile karşılaşınca arabanın kalitesi B ile C segment arasında kalmasına sebep oluyor zaten

Fiat yerli araba diye şahin doğan ittirdi bu millete bakıyorum evde kendi imkanlarınla daha iyisini yaparsın

Egea yerli araba ise Türkiye'de satılan modellerinde kadife kapı fitilide olacak elektrikli koltukta olacak spor koltukta olacak yoksa yerli araba vs geç bunları

• -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Egeaguard

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne Egeaymış arkadaş be
    30-40₺ lik kapı fitili bile kusur görülüyor.
    Koltukları sana sert gelmiş olabilir ama iki defa kiralık (megane ve egea(2021)) ile İzmir yaptım.
    Kendim de Passat vardı ve aralarında süspansiyon konforu olarak passata daha yakın olan Egeaydı koltukların rahatlığı olarak passat olamazlardı.
    Birbirine denk sayılırlardı (Easy paket değildi hiç easy pakete binmedim ki cidden her zaman söylüyorum şu aracın easy paketi alınmaz ki fiyat olarak da baktığımız zaman bu aracın boşuyla megane,corollayı karşılaştırmak haksızlıktır.Karşılaştırma yapacaksan urbanplustan itibaren yapacaksın.

Gelelim başka bir mevzuya bildiğim kadarıyla 1.6 130ların manuel seçeneği kalkmış (7DCT ileri kavrama ile gelebilir ki Fiat şuan Euro7 dizel üstünde çalışıyor büyük ihtimalle onunla dönebilir)
    Satış listesinde şuan en tepede fiyat olarak 1.3Lounge var.
    Kabaca 395-400K fiyatı var yahu bu paraya bu dolulukta 4yıldız(ki yeni güvenlik donanımları ile 5yıldız alır birkaç güncellemeyle) bir araç sunuyorlar size aynı fiyata B segment bir araç olan Taliantın otomatiğini veriyorlar (ne olursa olsun otomatik diye boş konserve kutusuna o fiyat verilemez üstelik daha kaliteli bir araç olan HB kardeşi Clio bile daha uygun fiyata veriliyorken) beğenmiyorsunuz!!

Piyasaya göre konuşuyorum
    Ekonomiye göre konuşursam avrupalının ortalama 1.400€ desek 2 sene de aldığı şu araçları biz almak için niye 1kabaca faiziyle 10 sene uğraşıyoruz derim..

Şunu da söyleyeyim Fiattan artık böyle modellerde beklemeyin.
    Fiat’ın Mart başında gelecek yıllarının planı sunulacak o zaman anlarsınız zaten.
    Türkiye’ye özgü Tofaş üretirse üretir o da Egea kadar olur mu bilmem.

Yani bazıları hakikaten dacia&reno kırma tenekleri hak ediyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.