Şimdi Ara

FİAT LİNEA HAKKINDA SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. 40-50 bin lira arası bir araç arıyoruz. Bu fiyat aralığında model yılı yüksek olması nedeniyle linea bana mantıklı geldi.
    Piyasada kaç yaşında arabaları o fiyata alamıyoruz bile.
    Kullanmış olanlar, bilenler yardımcı olursa sevinirim. Fiyatına göre nasıl bir araçtır? (Yol tutuşu, rahatlığı, ses yalıtımı, güvenliği, kronik sorunları, yakıtı)
    Lütfen fiyatına göre değerlendirelim. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• beklentiniz yüksek değilse dizelleri işinizi görür, aynı paraya daha oturaklı arabaların çöpünü veriyorlar,

Yol tutuş 110 a kadar selefindeki araçlar gibi sıkıntı çıkarmıyor
    Düşük hızlarda fren mesafesi iyi ama biraz süratiniz varsa arabanın önü sapıtıyor
    Aracın önü geniş torpidodan dolayı dar bu biraz şöförü sıkıyor
    Bu grup hiç bir arabadan olağan üstü ses yalıtımı konfor beklemeyin derim
    Yakıt ben uzun yolda ortalama hızlarda 5,5 civarında tüketiyordum ,110 u geçerseniz yakıt bayağı yükseliyor
    Kronik benim gördüğüm amortisor takozları ses yapıyor
    Arabada beni en çok rahatsız eden şey şehir içi manevrada turunun çok kötü olması
    Kısaca bana göre sadece ulaşım aracı zevk vermiyor kullanırken ama sorunda çıkarmıyor .
    Aynı paraya 15 yaşında araba almaktansa 5 yaşındaki lineayı almak çok daha mantıklı
  • beklentiniz yüksek değilse dizelleri işinizi görür, aynı paraya daha oturaklı arabaların çöpünü veriyorlar,

Yol tutuş 110 a kadar selefindeki araçlar gibi sıkıntı çıkarmıyor
    Düşük hızlarda fren mesafesi iyi ama biraz süratiniz varsa arabanın önü sapıtıyor
    Aracın önü geniş torpidodan dolayı dar bu biraz şöförü sıkıyor
    Bu grup hiç bir arabadan olağan üstü ses yalıtımı konfor beklemeyin derim
    Yakıt ben uzun yolda ortalama hızlarda 5,5 civarında tüketiyordum ,110 u geçerseniz yakıt bayağı yükseliyor
    Kronik benim gördüğüm amortisor takozları ses yapıyor
    Arabada beni en çok rahatsız eden şey şehir içi manevrada turunun çok kötü olması
    Kısaca bana göre sadece ulaşım aracı zevk vermiyor kullanırken ama sorunda çıkarmıyor .
    Aynı paraya 15 yaşında araba almaktansa 5 yaşındaki lineayı almak çok daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her türlü ihtiyacınızı görür. Ampul patlatma ve amortisör takozu arızası (40-50bin periyodunda) dışında ciddi bir arızası olmaz.
    Tek sorun çevrenizde ki bazı lavuklar bu arabaya binilmez diyecektir ve sinirleriniz bozulacaktır. Aslında bunun nedeni piyasada en çok şirket ve filoların tercih ettiği boş paket linealardır. Halbuki urban veya longue donanımlar kendisinden 2 kat pahalıya satılan araçlardan daha donanımlıdır ama pek bilinmez.
    Yakıt İstanbul 6,5-7 oluyor. Ş?hirler arası hıza göre 4-5lt. olur.
    Uzun yolda da gayet oturaklı bir araçtır. Sadece yalıtım nedeniyle hızı hissettirdiği için insanlar güvensiz sanır.
    Frenleme de kaydığını hiç yaşamadım. Tabiri caizse Mıh gibi çakılır. Fren mesafesi ölçümleri son derece başarılıdır. Titiz kullanılan bir lineada ses yuymazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikincieldeguven.com -- 5 Şubat 2020; 12:32:3 >
  • ReNeS55 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
    Biz de aynı şekilde düşündük beklentimiz çok yüksek olmasın ama iyi arabanın da haşatı çıkmışını alıp uğraşmayalım.
    Şu ekonomik durumda aslında mantıklı araç bana göre çünkü yürütme maliyet düşük ve sorunsuz sağlam motoru var. Parçaları da ucuz.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için.
    Ailem arabayı zevk için değil ulaşım amacıyla kullanıyor bu yüzden kimin ne dediği önemli değil şahsen.
    Ben de tipini beğenmiyorum aracın ama bu fiyat aralığında cidden mantıklı buldum. Kronik sorunları da öyle çok büyük şeyler değilmiş.
    Sağolun.

• Sağolun hocam.
    Yakıtı biraz çokmuş ama vergisi az, bakımı ucuz, parçası ucuz falan derken birbirine denk gelecek gibi.
    Alırsak inşallah motorda sorunla karşılaşmayız. Bir kere bozulup tam bozuluyor heralde :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    13 yıl önce açıldı
    FİAT PUNTO EVO HAKKINDA HER ŞEY
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam lineanın da 1. vitesi çok kısa mı? Ben egea kullanıyorum onda yok gibi bir şey 1. vites.

• patikliağa P kullanıcısına yanıt
    edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikincieldeguven.com -- 5 Şubat 2020; 12:31:49 >
  • Hocam arkadaşın dizel 301'ini kullanıyorum ara sıra onda bizim arabalara göre baya uzun 1. vites.

• patikliağa P kullanıcısına yanıt
    edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikincieldeguven.com -- 5 Şubat 2020; 12:31:34 >
  • Çok teşekkür ederim hocam değerli bilgileriniz için. Estağfurullah yanlış söylediniz demek için yazmadım zaten :)

• Birde görüş açısı sıkıntılı bir araç bunu eklemek lazım sürdüğüm süreçte sürekli kafamı öne doğru çıkarmak zorunda kalıyordum virajı alırken.
  • 40 50 bin e git temiz bir Cruze al. Linea ne hocam Allah aşkına ya.
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    bilader sen hangi arabaya biniyorsun? ya da araban var mı?
  • Yıllardır linea kullanıyorum sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Bendeki 2015 urban, genel olarak yalıtım iyi trim sesi yok arabada ama enteresan şekilde lastik sesi alıyor o yüzden yumuşak lastik tercih edilmeli.

Yol tutuşu standart hızlarda gayet yeterli 120ye kadar. 140dan sonra güven vermiyor.

Eğer uzun yola çok çıkarsanız 1.6 olanını alın onlar 6 vites ve daha güçlü.

1.3 olanının yakıtı şehir içi 6 litre şehiriçi, uzun yolda 4.8 ile 5.5 arası. Kışları şehiriçi 7 litre.

Bakımı çok ucuz eğer eliniz yatkınsa internetten 300 liraya tüm filtreleri ve yağı değiştirebilirsiniz ya da sanayide işçilik vererek değiştirirsiniz.

Bakımı dışında kronik sorun görmedim, ha eski kasalar ile yeni kasalar arasında yalıtım farkı var, eski kasalar plakası tamponda olanlar.

Mümkünse urban veya lounge alın donanım olarak sizi tatmin eder ve iç tasarımı komple farklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: duggac

bilader sen hangi arabaya biniyorsun? ya da araban var mı?
    Kiralık araç kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.