Şimdi Ara

Fiat tipo almaya gidiyorum nelere dikkat etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam 21 500e 98model 1.6sx alicam carsamba gunu, sizlere sorum bu arabalarda nelere dikkat etmeliyim olmazsa olmazlardan ben expere sokucam ama experlerin de detayli oldugunu düşünmüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dijital göstergeyi kontrol edin benzin hararet devir ölcümleri dogrumu ona bakin ben tamir etmek icin sök tak cok ugrasmistim.
    Edit:Kaporta boya kontrolunude yapin bugun fiyat aldim komple boya icin metalik mavi renk 3500 tl fiyat verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 24 Ağustos 2020; 12:41:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk kaporta aksamına bak mekanik sorunlar hallediliyor derme çatma onarılmış eski araç cidden can sağlığı açısından sıkıntı çıkartır şasi podye direkler düzgünse pas yoksa alınır mekanik problemler 3 kağıda halledilirde kaporta boya tipo olunca daha ucuza çıkmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende vardı.. aynı model aynı motor sx ..

Hatırladığım iki şeyi vardı bir ön takım iki defa ön takım yaptırmıştım.. biride kalorifer borusunu prinçden yapmışlar.benimki yolda delinmişdi değiştirdim.

Tipo biraz lego yap boz tarzı bir araç.. çok iyi yapılmışı uğraşılmışını da gördüm berbat vasatınıda..

Benim zamanımda bir arkadaşda vardı kendisi davlumbaz, kapı içleri ses izolasyonu yapmıştı , kapı fitillerii Mercedes bmw gibi başka bir aracınkiyle değiştirmiş di kapıyı kapatıyor dun şok diye alman araçlarında ki gibi ses.geliyordu.. 140-160 giderken gram rüzgar sesi girmiyordu içeri bayağı bayağı uğraşmışdı.. yanlış hatırlamıyorsam arka frenler kampana sır Tipo da o diske çevirmişdi falan...

• Aracin alt takimlari yeniilenmis1500tl hasar kaydi var ve on camurluk ve bagaj değisik

• Aracin genel görüntüsü bu

• bi 5bindaha cebine koy. büyük ihtimalle 6 ay içinde lazım olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Nedenini soylersen sevinirim

• Eski aracım 98 model Tipo 1.6 SX idi.

Arka sileceğin çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Üstte yazmışlar dijital ekran diye. Sol taraftaki tuşlardan ikisine birden basılı tuttuğun zaman çalışmayan kısımları ayırt edebilirsin. Power ve Economy lambaları yanmayabilir.

Direksiyon altındaki jikleyi kontrol et.

Benim arka spoylerda bulunan 3. fren lambası yanıyordu. Bunda göremedim. Resimler net değil
  • Sol taraftaki hangi 2 tusa ayni anda basiyim hocam

• Arka silecek arka stop diynler felan var bu foruma guvenip araba alirsaniz vay halinize arabadan cok anlayan biri degilim ama binici olarak dikkat etmeniz gerekenleri yazayim

1-aracin altinda curuk varmi expertiz bilgi vermezse ozellikle sorun
    2-arac lpg liyse hem lpg hem benzinde calisiyormu kontrol edin
    3-aracta giderken tekleme silkeleme oluyormu bakin
    4-klimaliysa klima calisiyormu kontrol edin bozuksa yaptirmasi cok masraflidir.
    5-egsozdan veya yag cubugundan ufleme duman atma varmi kontrol edin.
    6-viteslerde atma varmi bakin geri viteside kontrol edin.

Simdilik aklima gelenler bunlar diyelim ki araci aldiniz.

Alir almaz yag ve filtreleri degistirin.

Bujileri buji kablolarini degistirin

Triger kayisinin son degisim tarihi belli degilse veya arac sahibi ''yeni degisti yigenim" diyor ama fatura gosteremiyorsa yinede degistirin kafaniz rahat olur

Fren balatalarini ve disklerini degistirin

Yani ozetle yukardaki arkadasim dedigi gibi 5000 tl niz cebinizde olsun ne olur ne olmaz

• shootgun35 S kullanıcısına yanıt
    1)hocam viteslerde atma varmi demissin bu vites degistirirken arabanin kendini one atmasimi

2)yag ve filtreler kesin olarak degismeli mi sahibi. Bu bakimlari yakin bi tarihte yaptigini soyledi

3)trigerin de 3 ay once degistini soyledi

4)on frenlerin degistigi ve arka frenlerin bakimi yapildigini soyledi

Dipnot:ayrica alt takimin yenilendigini ve sarj dinamosunun degistirildigi soylendi

• saylam2K S kullanıcısına yanıt
    Yukarıda dalga geçen kişiyi dinle bence. Aynen sadece arka silecek çalışıyor mu diye bak hemen satın al aracı. Motoruna, kaportaya, podyelere, fren sistemine falan bakılması zorunlu olan yerlere baktırma. Al geç...

Yani bunları yazmıyoruz diye bakılmaması, kontrol edilmemesi gereken yerler olarak algılayanlar varmış halen. Kullanıcı motordan kaportadan anlamadığı için zaten ilgili ustalar bakacak. Kullanıcıyı ilgilendiren kısımları yazdım.

Unuttuğum birkaç şey daha var; sx donanımda direksiyon ayarı da var. Sadece aşağı yukarı şeklinde çalışıyor. Benim kaput açma kolu yerinden çıkıyordu. Bunu da kontrol et sağlam mı diye.
    Şoför koltuk başlığı öne arkaya ayarlanabilir özellikte. Boynuna göre ayarlayabiliyorsun. En çok kullanacağın şeyleri kontrol et yani. Mesela benim dijital ekranda saattin ayarlama tuşları çalışmıyordu bunu kontrol et. Havalandırma menfezlerini kontrol et benimkiler kırıktı. Tavan aydınlatmasını kontrol et.

• Arka silecek ne yahu sjdjsnsm

• Arkadaslar rica etsem öne çıkarırmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: saylam2K

1)hocam viteslerde atma varmi demissin bu vites degistirirken arabanin kendini one atmasimi

2)yag ve filtreler kesin olarak degismeli mi sahibi. Bu bakimlari yakin bi tarihte yaptigini soyledi

3)trigerin de 3 ay once degistini soyledi

4)on frenlerin degistigi ve arka frenlerin bakimi yapildigini soyledi

Dipnot:ayrica alt takimin yenilendigini ve sarj dinamosunun degistirildigi soylendi
    Viteste atma derken mesela 3. Viteste giderken arac birden bosa atar kendi kendine unu demek istedim eski araclarda sik gorulur 5. Vitesi ozellikle kontrol edin

Yag filtreler 10.000 km de bir degisir eger degiseli daha 10.000 km olmamissa ve faturasi varsa kalsin yoksa degsitirin gitsin

Triger mevzusuna gelince triger kayisinin degisim zamani geldiginde hicbir belirtisi yoktur ve koptugunda motorun yeniden yapilmasi gerekir buda cok masraflidir ve motor yapan ustanin insafina kalirsiniz hadi filtreler ve yag neysede bunu kesin degistirin(eger faturasi varsa yeni degistigindrn eminseniz kalsim)

Alt takim felan kullandiginiz zaman ses gelmiyorsa takir tukur sorun yok.

• Silecek önemli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Silecek önemli
    On mu arka mi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.