Arkadaşlar, ev internetinde Türk telekom altyapısı ile 100mbps fiber internet hizmeti alıyorum. Modemim tp-link archer c5v. Çevremde fiber internet hizmeti alanlarda, ONT dönüştürücü adında modemin yanında ayrı bir cihaz mevcut. Bende böyle bir dönüştürücü yok. Olmaması bir problem mi? İnternet hızım, altyapı desteğinde 100mbps görünmesine rağmen, 80-85mbps civarı. Dönüştürücü kullanmamak ile bir alakası olabilir mi. Konu hakkında hiçbir fikrim yok, müşteri hizmetleri hattınızda bir sorun yoktur, desteklediği kadar hız almaya devam ediyorsunuz diyor. Bir problem var mı sizce, bilenler aydınlatabilir mi? |
Fiber internet hizmetinde ONT dönüştürücü hakkında

-
-
İnternet bağlantın VDSL sanırım. TTNET internet hizmet isimlerinin hepsi zaten fiber olarak geçiyor. Yani VDSL de kullansan hizmet adı fiber olarak geçiyor. Ama alt yapın VDSL.
Zaten ONT cihazları sadece fiber bağlantılarda kullanılıyor. VDSL bağlantılarda kullanılan bir cihaz değil.
-
Bi bağlantılarını atarmısın sana zahmet.
-
İnternet altyapım fiber olduğu söylendi. Hatta fiber hizmet ve ont cihaz kirası adı altında 50tl her ay faturaya ekleniyor. Daha önce vdsl kullanıyordum ve fibere geçiş yaptırmışlardı.
-
Hangi bağlantıları atmam gerekiyor, tam olarak anlamadım.
-
Modemin arka kablo bağlantılarını at hocam ordan çözeriz.
-
-
Prizin içinde olma olasılığı var ont nin o dairenin içinde mutlaka vardır.
-
Peki fiber ile 100mbps kapasitede 80-85mbps hız normal mi? Farklı fiber hizmet alan tanıdıklarım, hız testinde 10mb ile indirme yapabildiklerini, herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. Tv izlerken bile takılmalar yaşıyorum. Bu yüzden şimdiye kadar 3 sağlayıcı değiştirdim fakat hız ile alakalı bi değişme olmadı, hepsi aynı şeyi, alt yapımın desteklediği kadar hız aldığımı söyledi. Nasıl daha fazla hız alabilirim? Neler yapabilirim?
-
Burası site muhtemelen veya apartman. Ont cihazı daire içerisinde değil sizin. Problem yaratmaz, bin megabite başvurursanız kullanabilirsiniz eğer binanızda port ile alakalı veya kapasite ile alakalı sorunlar yok ise.
Ont ille daire içerisinde olmak zorunda değil merak etmeyin. Bazı binalarda bina hol boşluğundaki elektrik kutusunda oluyor, bazısında en alt katta işletmeci kutusunun yanında oluyor vs. Önemi yok yani nerede olduğunun ftth ise ftth dir.
Sizin 100 megabit üzerinden 80-85 almanız da router ayarları ile ilgili veya sizin kullandığınız cihazların desteği ile alakalı bir konu olabilir.
-
Altyapı müsait anladığım kadarıyla, modem iyi demişlerdi, modem ile aynı odadayım neredeyse, uzaklık problemim de yok. Wi-Fi 5 ve 5ghz ile bağlanıyorum. Var mı önerebileceğiniz cihaz ayarları ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O sadece router cihazla ilgili değil sizin bağlandığınız cihazların wifi kapasiteleri ile de ilgili bir durum. En güncel hangi cihaz var elinizde misal?
Bunun haricinde
Bu konudan da fayda sağlayabilirsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X