kabloyu sık geçilen yerden (çoğunlukla sadece benim geçtiğim) halının altında geçirmek durumunda kaldık.bu kablolarda ezilme durumu olur mu? herhangi bi zarar görmesinde internet bağlantısında bozulmalar mı olur yoksa direk kesilir mi? aslında hemen zarar görmeyeğini biliyorum ama takıntı yaptım biraz |
fiber kablo ezilir mi
-
-
hocam,iyi akşamlar evimde 20 metre cat 6 ethernet kablosu halı kapı altı şeklinde kullanıyorum.kalın bir kablo tipi ezilme kırılma zor,ama üzerinde çok gezinirseniz kablo bombeli hale gelebiliyor,ama kopma zor,ancak 1 yılın sonunda evimde kapı açıp kapatmak sureti ile kablonun kaplaması aşınarak açıldı bende elektrik bandı ile,sarıp kapının daha geniş olan menteşeye yakın olan tarafın altından geçirdim,sorun yok ilk günkü gibi çalışıyor.koparsa sorusuna cevap,hemen internet gider.
saygılar.................................................
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 28 Mayıs 2021; 21:35:43 > -
kablo kanalına al kırılgan olduğundan kırılabilir...
-
fiber kablo bu cat kablolardan faklı değil mi biraz ? bu ince ve sert gibi.
-
hocam,özür dilerim.ben yanlış anlamışım.evet fiber kablo çok hasasatır,dikkatli olun,içinde bildiğim kadarıyla cam benzeri bir yapı var.kusura bakmayın.sayın ugah6aiw dediği gibi kesinlikle kablo kanalında kullanın.
saygılar.................
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 28 Mayıs 2021; 23:32:13 > -
rica ederim. bi cozum bulucam artik.zaten halinin altinda kisa bi mesafeden geciyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
saygılar......................
-
Fiber ezilir kırılır. Darbelerden vs uzak tutmak lazım. Zırhlı fiber olmadığını varsayıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam tehlikeli. Ayrıca kırılırsa internet direkt gider ve baştan kablo takılması gerekiyor sanırım.
Çıt çıt kırılıyor çok esnetirseniz. Kırmak o kadar kolay değil, bildiğin iki ucunu birbirine değdirip ortadan bastırmak gerek, ama siz mümkün oldukça zorlamayın. Birisi zıplar vs. üstünde kırılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiber içi cam hassas oluyormuş eve çektikleri kabloyu baştan savma çekmişlerdi benim kablo kırılmıştı Telekom bağlayamadı internerneti çok uğraştım yeni kablo taktırtana kadar, kablo kanalı alın acilen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X