Şimdi Ara

Fiber -Metro Internet f/p

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlerleyen zamanlarda ofiste kişi sayısı 100e cıkacak ve bu internet bize yetmeyecek, Network agını kuran bilgisayarcılar bize metro etherneti önerdi. Fakat 100/100mbit fiyatları şu an 6.250 TL civarında.

Bana fiyat farkı cok uçuk geldi, yani ben 4 ayrı 100mbit fiber hat alıp odalara göre dagıtsam yine 20/20 metrodan daha ucuza geliyor. Şimdi fiber elbetteki net 400mbit hızında olmayacak düşecek o hız ama yine de metrodan daha hızlı olmayacak mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccsengonul -- 11 Aralık 2018; 10:4:6 >

• Aynı konuyu bende araştırdım metro internet gerçekten pahalı 10/10 paketi bile 1800 tl den baslıyor fiber mantıklı Vodafone kendi altyapısıyla 1000mbs internet veriyor onu araştır istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metroethernet.basvur.com.tr
    Vodafone Metro Ethernet - Vodafone İş Ortağım!
    http://metroethernet.basvur.com.tr

• Metro Ethernet yerine Türk Telekom veya Superonline kurumsal müşteri temsilcilerine ulaşıp kendi kişisel veri merkezinizi kuracağınızı, bunun için 400Mbps veya 1Gbps simetrik internet almak istediğinizi, ancak metro ethernet almak istemediğinizi iletin. Size özel fiyat çıkartacaklardır.
  • Turktelekom metro hariç simetrik internet veremeyecegini soyledi ,

Superonline daha guzel, Turbo yukle nin ne oldugunu bilmemelerini geçtim upload'un ne oldugunu bilmiyorlar, ben kalkıp genel merkeze gideyim en iyisi
  • Xeqona X kullanıcısına yanıt
    Link için teşekkür ederim öncelikle,

Ama bana şunu bi acıklayabilir misniz:
    5mbit/5mbit metro internet fiyatı 950 TL iken, 100mbit/100Mbit fiber internet 750 TL.

Bu farkı bana acıklayabilir misiniz?
  • TSOL 400Mbps metro kullanıyorum, altyapı aynı olmasına rağmen kalite farkını hissediyorsunuz. UPtime ve sadece size adanmış bir dalga boyundan hizmet aldığınız için maliyeti de ona göre oluyor. Ayrıca bir adrese birden fazla hat vermiyorlar diye biliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonet Internet Kafe 1.Leri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ccsengonul C kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhaba

metro eth. internet ile fiber internet (halk arasında kullandığımız isimleri ile anlatıyorum) arasındaki fark son kullanıcı bazında kullanım amacına göre önem arz etmektedir.

sade ve kolay anlaşılması açısından hız olarak birbirlerinden pratikte farkları yoktur.yani metroda 100mbps ile fiberde 100mbps dosya çeker veya atarken aynı hızda çalışır.

ancak fiber internet denilen hizmette binaya kadar fiber girişi yapılıp switch ile sonlandırılır ve ürün çok sayıda kullanıcıya router ve switchler aracılığıyla paylaştırılır.

bu yöntem de bazı sonuçlar ortaya çıkar. bunların en önemlisi güvenlik açığıdır. işletmelerde kullanılan metroeth. hizmetinde aboneye özel bir kurulum yapılıp omurgadan müşteriye kadar hat tek müşteri için kurulur ayrıca ddos ve firewall hizmetleri ile düzenli veri trafiği atak koruma vs gibi ek güvenlik önlemleri alınır. düşük ping süresi ve en önemlisi kesintisizlik (mesela vodafone metro eth. hizmetinde 365gün toplamında maksimum 3saat kesinti oranı vermektedir.) internet durumunuzun merkezden anlık izlenerek kesinti kopma durumunda size ulaşarak çözüm üretmeye çalışması gibi daha nice işletme ve taleplerine yönelik hizmet vardır bunlar da maliyeti arttıran temel unsurlardır

basitçe anlatarak uzun yazmamak istedim umarım yardımım olur.

• Kullandığınız bu tarifeler ofis kullanımı için belirlenmiş tarifeler mi?
    SOL sizin bu kadar ucuza ticari kullanım yaptığınızı anlarsa hizmetinizi durdurmaya kalkabilir.
    Sizin de belirttiğiniz gibi simetrik net Türkiye'de ticari kullanım için pazarlanıyor olup çok pahalıdır.
    Günlük yükleme paketi de YouTube gibi yerlerde yayın yapan clouda yükleme yapanlar için geçici bir paket.
    Siz ikisini birleştirerek aslında bir bakıma adamların bug'unu bulmuş olabilirsiniz.
    Hiçbir şekilde bu fiyattan aşağı bu hızda simetrik net alabileceğinizi sanmıyorum. Firmalar bu hizmeti durdurmadıkça işinizi görüyorsa devam edin.
    Kopma filan riskine karşı da VDSL veya çok acil durum için 4 g ile failover yedekleyin gitsin.
    Metro eth. DC işi yapmıyorsanız verdiğiniz paraya değer mi diye düşünmek lazım.

• Quattro kullanıcısına yanıt
    Platin paketin aynısı kurumsalda var ve 2 hat alınamıyormuş sanırım daha baştan yattı gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 4 Aralık 2018; 22:28:36 >
  • Aslında FTTH sistemine göre birden fazla hat rahatlıkla kurulabilir. Ancak Superonline izin verir mi meçhul.
  • Superonline izin vermiyor gibi görünüyor @LGR9 yukarıda bahsetmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

TSOL 400Mbps metro kullanıyorum, altyapı aynı olmasına rağmen kalite farkını hissediyorsunuz. UPtime ve sadece size adanmış bir dalga boyundan hizmet aldığınız için maliyeti de ona göre oluyor. Ayrıca bir adrese birden fazla hat vermiyorlar diye biliyorum.
    İSS olarakmı kullanılıyor sıkıntı olmayacaksa Aylık kira ödemeniz ne kadar?
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Türk telekom ile 3 tane hattım var binada herhangi bir sıkıntım olduğunda dubleks olduğunu ve internetin çekmediğini kaçak veya ortak kullanım istemediğimi belirttim sesini bile çıkaramadılar işine geliyor aslında türkcell daire veya ofis içi ek hat çekecekleri için sıkıntı benim hattım önceden çekili 4 tane hat bağlatabilirim.

Metro ethernetteki durum size özel hat tanımlanır.Kesinti yaşanmaz , istediğiniz kadar veri kullanımı sorun teşkil etmez , size özel fiber çekilir ve cihazlar verilir anlaşmanıza göre simetriktir ama pahalıdır.

Bunun yerine 3-4 tane hat almak daha karlı ayrıca ciddi trafik kullanmazsanız sorun teşkil etmez.

• Diamondx D kullanıcısına yanıt
    aylık 18550₺, 3000₺'si dark fiber ücreti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Biraz detaylı anlatmak isterim konunun üzerinden geçmiş ama forumda gezerken gördüm.

Hizmet alacağınız lokasyonun en yakın saha dolabına olan mesafesi hattın yatırım bedelini etkiler buna göre aylık ödeyeceğiniz rakamda değişir. Ayrıca Metro Ethernet ile Fiber'i alt yapı olarak kulağa aynı gelse de çok farklıdır. Metro Ethernet; En yakın saha dolabından sistem odanıza direk kablo çekilir ve bu hat KOTASIZ, SİMETRİKTİR ve PAYLAŞIMSIZDIR fiber gibi kotalı , asimetrik yada paylaşımlı değildir. Ayrıca Metro Ethernet diğer arkadaşların bahsettiği gibi ddos ve firewall hizmetleride sunar. Tam anlamı ile Profesyonel bir İnternet hizmetidir. Buna göre de fiyatları daha yüksektir. Burada ihtiyacınızı tespit etmeniz gerekmekte.

Firma önerim ise üç büyük (TürkTelekom, Vodafone, Superonline) servis sağlayıcının yanı sıra al sat yerine kendi alt yapı lisansı olan ve kendi kabloları olan alternatif servis sağlayıcıları seçebilirsiniz.

Örneğin Teknotel Telekom, servislerini inceleyebilirsiniz.

• k8s K kullanıcısına yanıt

Konu eski fakat bence bunun yerine asimetrik metro ethernet tarife seçenekleri daha mantıklı ve satın alınabilir olmaz mıydı? Gerçi metro hizmeti özel, paylaşımsız hat olduğu için her durumda daha pahalı ve yüksek maliyetli olmak zorunda galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Şubat 2022; 17:6:59 >
  • turknet de bir tercih olabilir metro ethernet konusunda. fiyatlari bayagi rekabetci diye biliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.