Oda olmayacağına göre |
FİBERDE MODEM KULLANIM ÜCRETİNDEN KURTULMAK (6. sayfa)
-
-
Neden olmasın? Eskiden intenet için telefon aboneliği de zorunluydu insanların itirazları yükselince konu anayasa mahkemesine kadar uzadı ve anayasa mahkemesi yukarıda yazdığım içtihat kararını vererek telefon aboneliği zorunluluğunu kaldırmıştı..
-
quote:
Orijinalden alıntı: ishadamiNeden olmasın? Eskiden intenet için telefon aboneliği de zorunluydu insanların itirazları yükselince konu anayasa mahkemesine kadar uzadı ve anayasa mahkemesi yukarıda yazdığım içtihat kararını vererek telefon aboneliği zorunluluğunu kaldırmıştı..
Dostum bu kira yıllardır var tepki olsa bunca yıl beklenmezdi ki kimseden ses çıkmıyor, yani çoğunluk sağlanmıyor foruma bakarsan konuyu açan yok olmuş hep. Keşke dediğin gibi olsa da çoğunluk tepki verse ama ben göremiyorum çünkü bu olaya tepki vermek için çoğunluk bir olup ya abone olmayacaksın yada abonelik iptali yapılacak bunu yapan kaç kişi var sence tr de? Artı kılıfına öyle bir uydurmuşlar ki tüm şikayet kurumları şikayetleri geri çeviriyor
-
Ben 18 yıdır vdsl kullanıyordum, ilk kez önceki ay fiber olan bir yere taşındım ve modem kira ücretinin zorunlu olduğunu öğrendim (almayan firmalar fatura içinde eritmiş, herkesten alıyor aslında) ve dumur oldum. Dediğiniz gibi insanların tepki göstermemesine ayrı şaşırdım. Akla hafsalaya sığmayan bir uygulama. Biz en azından dile getirip farkındalık oluşturalım tepkiler çoğalırsa sonuç alınabilir. Ödemek zorundayız, kalkmaz vs diye kabullenmek öğrenilmiş çaresizlik..
-
Kullanılmayan türktelekom fiber modemini iade etmeyi düşünen oldumu aranızda? Yada böyle bir girişimde bulunan varmıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 14 Aralık 2024; 14:0:29 > -
İşte tepki verip şikayet kurumlarına yazanlar eli boş dönünce yapacak bir şey kalmıyor. Neyse fiber konusunda biri yazmış iade etmiş kabul etmişler işte böyle garip bir ülkeyiz her il ilçe bölgedeki kurumlar farklı muamele yapıyor
-
Karar BTK tarafından alınan bir karar olduğu için altyapı sağlayıcıları zorlayabileceğimiz bir durum yok. Sen modemi iade etsen bile karar BTK kararı kardeşim diyip geçiyorlar
-
şu konuya bakarmısınız hocam https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fibernet-hipernet-ana-konu--57609021-661#160245200 burda bu yöntemle modemi iade edip faturasında düşüş olan bir arkadaş var
-
3 yıl önce vdslden fiber olan yere taşındım internetim otomatik fibere geçti 3 yıldır kira modem ücreti hiç ödemedim zorunlu fibere geçirdikleri için kira modem ücreti almıyorlar sizden şuan alıyorlar mı aynı durumdayız ?? -
Euronet kullanıyorum almıyorlar ama önceki mesajda yazdığım gibi fatura içinde aslında, yani firma telekoma bu parayı ödüyordur. Modemi telekom getirdi çünkü. Ben ödemediğim halde bu konuya itiraz edip sesimi yükseltiyorum çünkü saçma ve hukuksuz bir şey. Btk ya yeterince tepki gösterilse bu kural kalkar firmalar da fiyatlardan çıkarır. Olmaz deyip vazgeçmemeli, genç arkadaşlar belki bilmez eskiden adsl'de 4 gb kotamız vardı =) benzer şekilde tepkiler kampanyalar ile son verildi kota ve akn saçmalıklarına. Bu konu çok daha hukuksuz ve sorunlu bir konu. Çünkğ yukarıda yazdığım gibi kira bedeli orta ve uzun vadede modemin satış fiyatını geçiyor, tam skandal!
-
Hocam turknet fiyata yedirilmiş gibi zaten aylık 500 tl, netspeed de her türlü 20 tl alıyor sanırım, diğerlerini bilmiyordum teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Fiyatları da çok uygunmuş 3 ay denenebilir.
-
Bu mevzu ilk çıktığı zamanlarda vdsl'den fibere zorunlu geçişlerde modem ücreti alınmamış. Muhtemelen siz o gruptasınız. Sonradan alınmaya başlanmış mı çok detaylı araştırmadım ama para söz konusu olunca bu ISS'ler her şeyi yapar
-
Güzel bir gelişme. Ben ilk başlarda bayağı bir araştırmıştım hatta rekabet kurumuna bile yazdım modem piyasası engelleniyor, kullanıcıya seçme hakkı tanınmıyor, zorunlu tutuluyor diye ama nafile. Bir modem verdiler güya wi-fi 6 duvar arkasına geçince 200 mbps internet 25 mbps'e düşüyor.
Hadi onu geçtim 2018 de Asus DSL N16 modem almıştım 300 liraya, o zaman modem almayıp aylık 15₺'ye kiralasaydım (her yıl yükselen modem kira ücretlerini saymıyorum bile) hem 4 modem parası ödemiş olacaktım hem modem sahibi olamayacaktım. Şuanda 300 mbps'e kadar fiber interneti de destekliyor. Ülkedeki internet altyapılarına yapılan yatırımları dikkate alırsak uzun bir süre daha kullanırım gibi.
-
Bu konuyu meclise dahi tasimak lazim. Buyuk sacmalik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X