Şimdi Ara

fiesta 1.6 OV

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selam, 2005 model 1.6 100HP otomatik vites benzinli bir fiestam var. 320km de benzin isigi yaniyor. depo 45lt. tekrar fulleyince 7-8lt aliyor yani 37-38lt tuketiyor. bu model arabasi olan baska arkadaslar var ise , benimle tuketim degerlerini paylasabilirler mi? bir de bu araca LPG taktirilabilir mi? tuektim ne olur? astari yuzunden pahaliya mi gelir?
    cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
    saygilar

• 1.6 klasik otomatik bir araç için 10 litre/100 km şehiriçi tüketim normaldir arkadaşım

eski arabam 1.6 otomatik civiv idi o da öyle yakıyordu.

normal bir durum yani.

arabanda bir sorun yok bence normali öyledir.

bende yakıt yüzünden değiştirdim zaten. 1.3-1.4 ekonomik benzinliler de yeterince performans sunuyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Aralık 2006; 14:14:39 >
  • nasıl yani??

galiba ters yazdın. 320 km gittikten sonra depoyu fulleyince 37-38 litre benzin alıyorsun diye varsayıyorum. yani şehir içinde ortalama 11,565lt gibi yakıyorsun.

bence biraz fazla.

şehir içine çok girmiyorum ama şehir dışı ortalamam 6,5lt/100km. şehiriçine girsem de 8,5 olur diye tahmin ediyorum. otomatik olması belki biraz artırır ama 11,5lt fazla bence. benden önceki arkadaşın dediği gibi 10 - 9,5 olasa mantıklı olur da.

üstelik yol bilgisayarını hiç resetlemedim. resetlersem kitaptaki değerlere (5,1lt şehirdışı) yaklaşmanın mümkün olduğunu söyledi buradaki arkadaşlar. uzun yola giderken sıfırlayıp bir de öyle deneyeceğim.

tasshelhof:

1.3 - 1.4 lerden 1.6 performansı almak istersen onlar da yakıyor 1.6 almadan önce 1.4lerine de bakmıştım 1 litreden daha az fark vardı arada.

• bilgilendirme için tesekkur ederim. hersey normal yani. aslinda arabanin da cok sucu yok. soyle ki, sabah konyagi aciyorum, 10km gidiyorum, araba aksama kadar yatiyor, aksam kontagi aciyorum 10km gidiyorum, aslanlar gibi zengin karisim iciyor.
    yine de tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: xpug

nasıl yani??

galiba ters yazdın. 320 km gittikten sonra depoyu fulleyince 37-38 litre benzin alıyorsun diye varsayıyorum. yani şehir içinde ortalama 11,565lt gibi yakıyorsun.

bence biraz fazla.

şehir içine çok girmiyorum ama şehir dışı ortalamam 6,5lt/100km. şehiriçine girsem de 8,5 olur diye tahmin ediyorum. otomatik olması belki biraz artırır ama 11,5lt fazla bence. benden önceki arkadaşın dediği gibi 10 - 9,5 olasa mantıklı olur da.

üstelik yol bilgisayarını hiç resetlemedim. resetlersem kitaptaki değerlere (5,1lt şehirdışı) yaklaşmanın mümkün olduğunu söyledi buradaki arkadaşlar. uzun yola giderken sıfırlayıp bir de öyle deneyeceğim.

tasshelhof:

1.3 - 1.4 lerden 1.6 performansı almak istersen onlar da yakıyor 1.6 almadan önce 1.4lerine de bakmıştım 1 litreden daha az fark vardı arada.

mitsubishi colt ve honda jazz hariç arkadaşım.

her ikiside 7-7,5 litre/100 km yakıyorlar. otomatik mitsubishi colt sahibiyim.

istanbul şehir içi 45 litre ile 600 km yi geçiyorum her depoda. max 630 km yi gördüm. sürüşümde de eski 1.6 aracımı sürmeme göre bir yavaşlama vb yok. aynı yol, aynı hız değerleri. günde 46 km yapıyorum.

ekonomik ve yolda da gidebilen, (rampada bayılmayan, yokuş yukarı içerde 5 kişi varken araba sollayabileceğiniz) benzinli arayan herkese tavsiye ederim.

hayırlı günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 0.9 tce icon vs 1.5 dci joy
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.