Şimdi Ara

Fiesta - Accent Era ve Punto Evo arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu sıralar 2008 model max 50-60bin km yi geçmemiş bir fiesta arayışı içindeyim, ancak bir arkadaşımın önerisi üzerine netten biraz era ları araştırdım baya olumlu yorumlar vardı biraz kafam karıştı sanki.

Şimdi şöyle bir durum var acaba biraz maddiyatı zorlayıp bir era almak nasıl bir seçim olur ? Hatta era'ya ek olarak Punto evo lara da bir ilgim var açıkcası.. Era ve punto ortalama 28-34bin lira arasında değişiyor fiyatları, fiesta 08 ise 22 23civarına bulabileceğimi umuyorum, ancak fiesta yeni kasa maliyet çok arttığı için sıcak bakmıyorum bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?

Bu arada halkın tabiriyle "genç" olduğum için araçın 2. ve 3. viteslerdeki ivmesi önemli benim için, motor konfor ve donanım açısından fikirlerinizi almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim Kazasız belasız inşallah, iyi forumlar

• 34 bine kadar çıkabiliyorsan ve genç biriysen (ironi mi yaptın anlamadım orda o yüzden emin olamadım ) accent era'ya binmen bence saçma olur. o paraya 1.4 benzinli fiesta'yı titanium xp, en olmadı myfiesta donanımıyla alabilirsin. punto'yla ilgili bi fikrim yok ama sanırım onun bu fiyata alınabileni 75 beygirlik bi motora sahip, fiesta'nın 1.4 benzinlisinde 96 beygir var, 2 ve 3. vitesler de oldukça başarılı, daha 20 dakika oldu eve gireli, yollar bomboştu, anlamışsındır niye bu kadar emin konuştuğumu
  • bende aynı araçların 2. elleri arasında kararsız kaldım, yorumlarınızı bekliyoruz lütfen...
  • @darsheas

Yorumun için teşekkür ederim öncelikle.. 34bine kadar çıkamıyorum malesef max 30olabilir yani full donanımlı olmasa bile ERA veya punton Evo'nun sıfırını alabilecek kadar.. Bu arada "genç" kelimesini gerçek anlamında kullandım yaşım 20 :) Ve dizele sıcak bakıyorum malum öğrenciyiz artı babam da kullanıcak aracı :)

Aslına bakılırsa fiestaları araştırıyorum bu aralar 68Hp olması beni kuşkulandırıyor biraz ama kullananlar genelde turbosu sayesinde motorun yeterince güçlü olduğunu söylemişti. Bir de şirket aracı olmayıp biniciden fiesta bulabilmek düşük kilometrede gerçekten güç.. Bu arada fiesta eski kasa düşünüyorum (06-09) arası..

Era ya yönelirsem 110Beygir gücü var, punto evonun ise 77hp ve 105hplik multiair modeli var tamamen bir karmaşa haline girdi yani :))
  • Güncell

Kimse yok mu acaba :/
  • 2010 model ford fiesta 1.4 titanium ve 2010 model punto evo 1.4 dynamic sahibiyiz 1.kullanıcıdan yorumlar:
    1. Fiestanın iç malzemesi ve tasarımı Punto ile benzer 2si de yenilikçi ve iddialı tasarımlara sahipler, 2sinde de benzer tasarım ve montaj özensizlikleri var
    2. Fiesta da Punto da benzer hacimdeler, ancak Fiestanın ön tarafı daha ferah bir alan sunuyor
    3. Fiestanın 96 beygiri ile Puntonun 77 beygiri boy ölçüşemiyor (ama punto multiair 105hp de var seçenek olarak tabi- nasıldır bilmiyorum)
    4. Fiesta 4 sert amortisöre sahip sportif yapıda, Puntoda arkalar torsiyon ve yumuşak süspansiyon yapısı konforlu kolay kolay kendini bırakmıyor
    5. Tasarım olarak Fiesta daha dinamik durduğu tartışılmaz, ama Punto evonun da plastik tasarıma entegre tampon parçaları şehir içi için biçilmiş kaftan
    6. Punto evo 77hp duallogic olmasına rağmen 6.5lt, Fiesta 96hp manuel vites 7.3lt yakıyor sakin kullanımda şehir içi

toparlarsak Grande Punto tam rezil bir araçken Punto Evo çok başarılı listede yer alması gereken bir araç ve kullanımı da gayet rahat, ama Fiestanın performansı ve dış tasarımını göz ardı etmek mi lazım, yoksa sportif karakteri kabul edip piyasada TOFAŞ diye tabir edilmeyen bir almak mı daha mantıklı...
    seçim sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: .:GoRaN:.

2010 model ford fiesta 1.4 titanium ve 2010 model punto evo 1.4 dynamic sahibiyiz 1.kullanıcıdan yorumlar:
    1. Fiestanın iç malzemesi ve tasarımı Punto ile benzer 2si de yenilikçi ve iddialı tasarımlara sahipler, 2sinde de benzer tasarım ve montaj özensizlikleri var
    2. Fiesta da Punto da benzer hacimdeler, ancak Fiestanın ön tarafı daha ferah bir alan sunuyor
    3. Fiestanın 96 beygiri ile Puntonun 77 beygiri boy ölçüşemiyor (ama punto multiair 105hp de var seçenek olarak tabi- nasıldır bilmiyorum)
    4. Fiesta 4 sert amortisöre sahip sportif yapıda, Puntoda arkalar torsiyon ve yumuşak süspansiyon yapısı konforlu kolay kolay kendini bırakmıyor
    5. Tasarım olarak Fiesta daha dinamik durduğu tartışılmaz, ama Punto evonun da plastik tasarıma entegre tampon parçaları şehir içi için biçilmiş kaftan
    6. Punto evo 77hp duallogic olmasına rağmen 6.5lt, Fiesta 96hp manuel vites 7.3lt yakıyor sakin kullanımda şehir içi

toparlarsak Grande Punto tam rezil bir araçken Punto Evo çok başarılı listede yer alması gereken bir araç ve kullanımı da gayet rahat, ama Fiestanın performansı ve dış tasarımını göz ardı etmek mi lazım, yoksa sportif karakteri kabul edip piyasada TOFAŞ diye tabir edilmeyen bir almak mı daha mantıklı...
    seçim sizin

Güzel yorumların için teşekkür ederim bunları göz önünde bulundurcam..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım ben de senın gıbı fiesta arıyordum eraları araştırdım ama hava yastıgı 1 tane kımınde abs yok kulanıcı yorumlarında fren problemı oldugunu duydum. puntoyu bılmıyorum ama fiesta yeni kasa tek gecerim. hatta bu cuma arabayı almak ıcın adanaya gıdıyorum dızel 2010 16 bınde arkadasımda araba hayırlısı ıle ıns kazasız belasız. arabayı aldık tan sonra yıne yazarım.
  • arkadasım ben de senın gıbı fiesta arıyordum eraları araştırdım ama hava yastıgı 1 tane kımınde abs yok kulanıcı yorumlarında fren problemı oldugunu duydum. puntoyu bılmıyorum ama fiesta yeni kasa tek gecerim. hatta bu cuma arabayı almak ıcın adanaya gıdıyorum dızel 2010 16 bınde arkadasımda araba hayırlısı ıle ıns kazasız belasız. arabayı aldık tan sonra yıne yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anesto80

arkadasım ben de senın gıbı fiesta arıyordum eraları araştırdım ama hava yastıgı 1 tane kımınde abs yok kulanıcı yorumlarında fren problemı oldugunu duydum. puntoyu bılmıyorum ama fiesta yeni kasa tek gecerim. hatta bu cuma arabayı almak ıcın adanaya gıdıyorum dızel 2010 16 bınde arkadasımda araba hayırlısı ıle ıns kazasız belasız. arabayı aldık tan sonra yıne yazarım.

Teşekkür ederim hayırlı olsun şimdiden umarım anlaşır alırsın, kasasız belasız..
  • sert süspansiyondaan şikayet edicekseniz baştan bulaşmayın, alternatif olarak seat ibiza da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:GoRaN:.

sert süspansiyondaan şikayet edicekseniz baştan bulaşmayın, alternatif olarak seat ibiza da var

Yol tutuşu olarak pozitif avantaj olduğu için kendimi teselli edebilirim :) pek güvendiğim bir marka değil seat
  • Adanadaki araba denıldıgı gıbı cıkmadı.arbasol taraftan 5 parca boyalı olunca vazgectım.
    sert suspansıyonuna gelınce bılmıyorum ama gonlumde yatan fıesta kasası dızaynı cok hoşuma gidiyor. kısmet olur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anesto80

Adanadaki araba denıldıgı gıbı cıkmadı.arbasol taraftan 5 parca boyalı olunca vazgectım.
    sert suspansıyonuna gelınce bılmıyorum ama gonlumde yatan fıesta kasası dızaynı cok hoşuma gidiyor. kısmet olur inşallah.

Nasip değilmiş.. İnşallah daha iyisini bulursunuz.. Rastgele
  • Fiesta mükemmel Kasası dinamiği olsun yakıtı olsun...
    Fiesta kendini gösteriyo,ben burdayım diyo bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptug.55

Fiesta mükemmel Kasası dinamiği olsun yakıtı olsun...
    Fiesta kendini gösteriyo,ben burdayım diyo bence

Haklısın sanırım dostum 2008 60bin km civarlarında bir araç arıyorum fiesta da karar kıldım :)
  • Doğru karar İnş istediğin gibi bi araba bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptug.55 -- 14 Nisan 2011; 17:10:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.