Şimdi Ara

FIFA 10 Skill Moves

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin zorlandıgını düşündüğüm Fifa 10 hareketler için bir konu acmayı uygun gördüm. Rehber biçiminde olacak, isteyen sorularını yöneltebilir cevap verebilirim.

FIFA 10 Skill Moves
    Fifa 10 Skill Moves Rehberi
     FIFA 10 Skill Moves

* Arkadaslar fifa 09'dan beri skill moves lar üzerine dayalı bir oyun stilim var ve bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim. Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum oyun stilim çalım atma üzerine kurulu olsa da Fifa 10'da : Passing > Skill moves . Bunu her zaman kabul ederim Su anda levelim 27(4000 civarı bi rating) ve gelen rakiplerin hemen hemen hepsi savunma yapmayi biliyor. Bu da skill move lara belli bir süre sonra savunma yapabilmeleri anlamına geliyor. Ancak pas yapabilmek demek, rakip savunma ne kadar iyi olursa olsun topu onlardan uzak tutmanız demek . Buna ragmen Skill moves lar oyundan alacagınız zevki 2 kat arttıracaktır emin olun.

* (Buradan sonra artık Skill moves : SM) Sunu söylemeliyim ki: "Fifa da calım atmak gercekten zor. Söyle acıklarsam : hızınız, zamanlamanız, rakibin pozisyonu vs hepsi gerçekteki gibi işliyor. Düşünün bir kere, hareketlerini sürekli izledigimiz, Ronaldo, Messi bile kac macta 3-4 kişi üst üste calımlayarak gol atiyor ? Bu gercekcilik üzerine işleyen bir çalım sistemi var Fifa 10'da. Ancak bunlara ragmen görsellik ve oyun zevki olarak cok eglenceli bir şey SM lar ile oyun oynamak.

* Fifa 10'da SM'lar oyuncunun yetenegi ve teknigi ile dogru orantılı olarak kategorilere ayrılmıs ve yıldızlar ile kategorize edilmiştir. 1 yıldızdan baslayarak 5 yıldıza kadar zorluk derecesine göre sıralanmıştır. Bir oyuncunun SM yetenegini görmek için taktik ayarlama ekranında R3'e, ardından da
    ye basmalısınız.

* Fifa'da SM lar topu sürdüğünüz yöne dogru farklılık gösterir. Ben bu yazımda hareketleri, topu hep sag tarafa sürermişçesine anlatacagım. Diger yönleri anlamak arenada calısarak zor olmayacaktır. Sag tarafta yaptıgınız kombinasyonun diger yönlerde yapılmıs versiyonları gibi düşünün ve arenada deneyin ne demek istedigimi anlayacaksınız.

* SM moduna gecmek için L2 ye basıyoruz. Daha sonra sag analog u değişik kombinasyonlar halinde hareket ettirerek bu hareketleri gercekleştiriyoruz. Hareketleri 1 yıldızdan baslayarak 5 yıldıza kadar tek tek yazacagım. Yazının sonunda da bu kategorilerin dısında kalan ve eklemek istediklerimi yazacagım.

* 1 Yıldız hareketler : Her oyuncunun yapabildigi (kaleciler dahil) harekettir

* a) Ball Jugling ( Top sektirme ) :
    ye basılı tutarak, sürekli
    e basın.

* 2 Yıldız hareketler : Bu hareketler de kaleciler hariç hemen hemen her oyuncunun yapabildigi hareketlerdir.

* a) Body Feint (Vucut feyki ) :
    'ye basili tutarak sag analogu bir kere yukarı ya da aşşağı itin. Ittiginiz yöne göre oyuncu vucut feykini o yönde yapacaktır.

* b) Step over (Ayagı topun üzerinden geçirme ) :
    'a basılı tutarak sag analog ile sag taraftan baslayarak üstte ya da altta bitecek sekilde ceyrek bir daire çizin.

* c) Reverse step over (Ayagı topun üzerinden ters geçirme ) :
    'ye basılı tutarak aşağıdan ya da yukarıdan başlayarak sağda bitecek şekilde çeyrek bir daire çizin.

* d) Ball roll ( Topu yuvarlama ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu yukarı ya da asagıya dogru basılı tutun.

* e) Drag back (Topu geri çekme ) :
    'ye basılı tutarak, "sol analogu" sola dogru itin.

* 3 Yıldız Hareketler : Az da olsa yetenek gerektiren, her oyuncunun yapamadıgı ancak cok da zorluk istemeyen hareketlerdir.

* a) Heel Flick ( Topuk ile topu ileri atma ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu hızlı bir şekilde saga ve soal itin.

* b) Flick up ( Topun dibine girme ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu 3 kere saga itin.

* c) Roulette ( Top üzerinde dönme ) :
    'ye basılı tutarak soldan başlayarak sagda bitecek yarım bir daire çizin. Daireyi üstten ya da alttan çizmeniz oyuncunun dönecegi yönü belirler.

* d) Fake left & go right ( sag gösterip, sola dripling ) :
    'ye basılı tutarak sag analog ile alttan baslayıp üstte biten ve sol taraftan olacak şekilde bir yarım daire çizin.

* 4 Yıldız Hareketler : Oldukca iyi bilek isteyen ve her oyuncunun yapamayacagı üst düzey hareketlerdir.

* a) Ball hoop ( topu ayakların arasına alıp zıplama ) :
    'ye basılır tutarak sag analoga bir kere basın (R3)

* b) Rainbow flick ( Ilhan Mansız ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu sola saga ve ardından tekrar saga itin.

* c) Advanced Rainbow flick ( aşmış Ilhan Mansiz ) :
    'ye basılır tutarak sag analogu sola saga ve ardından tekrar saga itin ancak Rainbow Flickten farklı olarak bu hareket için sag analogu ilk saga itişinizde basılı tutmalı ve oyuncu topa topugunu tam degdiricekken son itişi yapmalısınız. Zamanlama isteyen zor bir harekettir.

* 5 Yıldız Hareketler : Süperstarlara yönelik görsel şölene sahne olan ancak yapması da bir o kadar zor olan hareketlerdir.

a) Elastico ( Bkz : Ronaldinho ) :
    'ye basılır tutarak sag analogile aşşağıdan başlayan soldan devam eden ve üstte biten bir yarım daire çizin.

* b) Drag Back Fake ( Geri çekme Fake ) :
    'ye basılır tutarak sol analog ile once soldan başlayan ve aşağıda biten bir çeyrek daire ve daha sonra aşağıda başlayıp soldan devam edip üstte biten bir yarım daire çizin. ( Zor bir harekettir ve oyuncunun sabit olmasını gerektirir )

* c) Chop ( Topuk ileri çapraz koşu ) :
    'ye basılır tutarak sag analogu yukarı sol çapraz ya da aşağı sol çapraza iki kere itin. Aşağı ya da yukarı oluşu oyuncunun topu atacagı yönü belirler.

* d) Ball scoop ( Kepçe ) : Oldugunuz yerde
    'ye basılı tutarak sag analogu yukarı sol capraz ya da assagı sol capraza iki kere itin. Aşağı ya da yukarı oluşu oyuncunun topu sürükleyeceği yönü belirler.

* e) Hocus Pocus ( Elastico'nun topuk versiyonu ) :
    'ye basılı tutarak sag analog ile once soldan başlayıp üstte biten bir çeyrek daire daha sonra üstte başlayıp soldan devam edip altta biten bir yarım daire çizin.

* f) Tripple Elastico ( Elasticonun ayak içi eklenmiş versiyonu 3 darbeli ) :
    'ye basılı tutarak sag analog ile önce soldan baslayıp aşağıda biten bir çeyrek daire daha sonra aşağıda baslayaıp soldan devam edip üstte biten bir yarım daire çizin.

* g) Ball Roll Flick ( Topu yuvarlama ve topuk ile öne alma ) :
    'ye basılı tutarak Sag analogu asagı itin ve ardından sag üst capraza ya da sag alt capraza basılı tutun.

* h) Sombero Flick ( Topu arkaya alma (cok artis bi şekilde ) : Oldugunuz yerde
    'ye basılı tutarak sag analogu sag sag ve sola dogru ittirin.

* i) Turn & Spin ( Topuk ve yana dönüş ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu sag ve ardından üst ya da alt a dogru ittirin. Alt ya da üst oyuncunun dönecegi yönü belirler.

* j) Ball Roll Fake ( Top yuvarlama Fake ) :
    'ye basılı tutarak sag analogu asagı ya da yukarı basili tutun daha sonra sol analogu sag analogu basili tuttugunuz yönün tam tersine bir kere ittirin.

k) Rabona Fake ( Topukla orta açma Fake ) : Depar atarken, top ayaktan acılmısken
    'ye basılı tutun ve ardından
    (bende şut) + hızlı bir şekilde
    e basın aynı anda sol analogu da sola itin. ( Yapması ilk başta zordur ancak eliniz alışınca o kadar da zor olmadıgını görürsünüz )

l) Laces Lick up ( Topu ayak üzerinde tutarak arkaya atma ) Top sektirirken ya da bu hareketi gerceklestirecek kadar havadayken
    'ye basılı tutun daha sonra
    'e de basılı tutun ve sol analogu sol'a itin.

Hareket kısımlarıyla ilgili kısa özet ve ekstra bilgi vermek gerekirse :

* 2 Yıldız Hareketler : Bu hareketleri yapmanız tek basına size birşey kazandırmaz. Bu hareketlere ek olarak "Exit Move" denen yani cıkıs hareketi olan bir hareket yapmalısınız. Exit Move ( Buradan sonra EM) sag analog ile hareketi yaptıktan sonra sol analog ile gideceginiz yönü tayin etmeniz ve oyuncunun oraya hızlanması demektir. Basit bir örnek verirsek. Stepover hareketini üst üste yaparak sag ve sol ayagınızı topun üzerinden gecirebilir daha sonra sol analog ile üst, alt, sag üst, sag alt vs herhangi bir yöne basarak topu hızlı bir şekilde oraya cekebilirsiniz. Böylece rakibinizin siz topun üzerinden ayagınızı gecirirken kafası karısır ve gideceginiz yönü tam tayin edemez.

* 3 Yıldız Hareketler : Bu hareketler EM gerektirmeyen, tek baslarına adam gecmeye yarayan, ancak zamanlama konusunda 2 yıldız hareketlerden daha zor olan hareketlerdir. Oyunda ilk baslarda en cok bu hareketler ile adam gecilebilecegini düşünüyorum. Özellikle Heelflick hareketi baslangıc için, yönlere alısmak için oldukca uygun bir hareket.

* 4 Yıldız hareketler : Bu hareketler de EM gerektirmeyen tek basınıza adam gecmenize yarayacak ancak daha cok fantazi hareketlerdir. Rainbow hareketi oldukca iyi bir harekettir ancak yapması zor ayrıca cabuk algılanıp savunma yapılabilen bir harekettir. ( Bu sekilde kaleci gecerek atılan gole de paha biçilemez tabi ). Advanced Rainbow hareketi ise oldukca iyi zamanlama isteyen ancak rakibi daha cok sasırtabilecek bir harekettir.

* 5 Yıldız hareketler : Bu hareketler usta olduktan sonra rakibinize kan kusturucak, Santradan goller atmanızda en büyük yardımcınız olacak hareketlerdir. Chop hareketi örnegin hızla ilerlerken yön değiştirmek için harikadır. Turn & Spin hareketi de doksan derecelik dönüşler yapmak için cok idealdir cunku oyuncunuz rakibe sırtını döner ve topu saklar bir vaziyette dönüş yapar.

* Not : 5 yıldızda kalan bir kaç SM daha var ancak bunlar top sektirirken yapılanlardır ve macta pek işe yaramayacagını düşündüğümden bu yazımda eklemeyecegim. Ancak istek olursa onları da ekleyebilirim.

* Hareketlerin videosu da burada :

* Gelelim eklemek istediklerime: Hareketlerle ilgili olarak dedigim gibi hangi yöne giderseniz, o yöne göre sag analog ile hareketi yapmalısınız. Buna zamanla alışırsınız.

* Unutmayın : Fifa 10, SM'ları sahada uygulayabilmek için cok antrenman gerektiren bir oyundur.

* SM'lar dısında kalan vurmus gibi yapma var
    +
    'e basarak yapiliyor . (şut + pass) (arkadaslar yazmış gerçi )

* Aşırtma yapmak için pozisyonunuzun müsait ve oyuncunuzun rahat bir pozisyonda olması gol şansınızı arttıracaktır.

* Plase vuruşlarda köşelerden ayak içi vuracakken barı doldurmaktan cekinmeyin. Sonuna kadar bile doldurup güzel goller attıgımı biliyorum.
    (bende bu sekilde ayarlı) +
    (sut) ile cok klas goller atabilirsiniz.

* Topu alırken eger agresif bir rakiple oynuyorsanız, top size gelirken depar a
    'ye basılı tutun ve rakipten topu saklayın bos anında topu bosluga cekip oyunu rahatlatın.

* Skill moves ları sürekli deneyin mac kaybetsenizde ögrenmiş olursunuz. Örnegin 2-1 yenik bir macta bile kaleciyle karsı karsıyayken onu gecmeyi deneyin. Gol atmayı zaten biliyoruz ancak kaleciyi bir SM ile gecmek cok daha eglenceli olacaktır.

* Advanced dribbling mode : Depar (bende
    ) +
    Advanced dribbling mode a sokar. Bu mod ile topu ayagınızdan acmadan yavas hareketlerle sürebilirsiniz Ani bir geçiş ve hızlanmak için idealdir .

* Karsı karsıya plase vurmak sert vurmaktan cogunlukla daha faydalı olur .

* Frikikler için Vokiceki isimli arkadası rahatsız edin. Cok iyi frikik atıyor

* Gereksiz depar atmaktan kacının, Önünüz boş ise elbette depar atın ancak sürekli eliniz deparda oyun oynamanız aldıgınız topu kaptırmaktan baska bir işe yaramayacaktır .

* Savunmada gereginden fazla saldırgan olmayın, rakibin cok rahat bosluklar bulmasına neden olur.

* Top süren oyuncuya dalmaktansa pas atacagı yerleri kapatmaya calısın.

* Savunmada
    ile 2.oyuncuyu pres yaptırırken, kendi oyuncunuz ile pas atılacak bölgeleri kapayın.

* Autta Kaleci ile topu
    ile başlatmayın ( ben cok gol yiyorum böle ya )

Psn adresim imzamda var, oynamak isterseniz mikrofonum da var beraber oynayabiliriz. Eger yazıda eksigim yanlısım varsa lütfen bildirin düzelteyim. İmla hatam vs. varsa da kusura bakmayın. Umarım faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goxxxel -- 19 Eylül 2010; 14:58:59 >

• Guzel olmus,skill move manyagi olarak onayliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur610

Guzel olmus,skill move manyagi olarak onayliyorum
    Saol dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: goxxxel

Saol dostum

Alıntıları Göster
    bu konu vardi
    http://forum.donanimhaber.com/m_35208684/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Saol dostum

Alıntıları Göster
    Dokturmussun usta, eline saglik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oppsional

bu konu vardi

Evet o konuya yazmıstım ben ancak tavsiyeden ziyade, bir rehber oldugunu düşündüğümden ayrı konuya yazdım. Oraya yazılıydı sildim zaten.
  • quote:

quote:

bu konu vardi

Evet o konuya yazmıstım ben ancak tavsiyeden ziyade, bir rehber oldugunu düşündüğümden ayrı konuya yazdım. Oraya yazılıydı sildim zaten.

Alıntıları Göster
    evet onu da farkettim [konu başında olması daha iyi omuş

• quote:

evet onu da farkettim [konu başında olması daha iyi omuş

Alıntıları Göster
    güzel paylaşım tebrik ediyorum kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRTINA

güzel paylaşım tebrik ediyorum kardeş.

Alıntıları Göster
    güzel bir rehber olmuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_imam912

güzel bir rehber olmuş :)

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler gerçekten güzel bir rehber olmuş ama bunları yapmaya alışana kadar baya uğraşmamız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevinckan_216

çok teşekkürler gerçekten güzel bir rehber olmuş ama bunları yapmaya alışana kadar baya uğraşmamız lazım

Alıntıları Göster
    bunlar oyunun içinde de yazıyor yardım kısmında
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamyonlu34

bunlar oyunun içinde de yazıyor yardım kısmında

Alıntıları Göster
    Teşekkürler süper olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper34

Teşekkürler süper olmuş

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Usta Gerçekten yararlı Bilgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JABS_20

Alıntıları Göster
    Saolun arkadaslar. Evet oyunda da yazıyor ancak hem ingilizce bilmeyen arkadaslara yardımcı olmak hem de hareketler dısında bilgiler vererek de yardımcı olmak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: JABS_20

Alıntıları Göster
    vörd kap'ta deneyelim biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

vörd kap'ta deneyelim biraz

Alıntıları Göster
    Bu rehberi hazırlayan kişiye teşekkürler. Aynı rehber daha eski bir konuda da var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31177932/mpage_112/f_/key_//tm.htm#38964441

• quote:

Orijinalden alıntı: ziyaaaaaaaaaaaaa

Bu rehberi hazırlayan kişiye teşekkürler. Aynı rehber daha eski bir konuda da var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31177932/mpage_112/f_/key_//tm.htm#38964441

Alıntıları Göster
    dostum onu da ben yazmıstım da rehber niteliginde oldugundan ayrı konu olarak actım

• Güzel çalışma olmuş emegine sağlık dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MARCO

Güzel çalışma olmuş emegine sağlık dostum.
    Harika bir çalışma olmuş Teşekkür ediyorum. Bunlara alışmak biraz zor olacak ama denemelere şimdiden başlamam lazım. Fifa 11 'de milletin karşısına başka biri olarak çıkmak istiyorum. Gerçi PSP'de çoğu SM'leri biliyorum ama PS3'de çok karışık.
  • macin icinde 70% hareketleri yapabiliyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.