Sen oyuna para verip alarak hata yapmışsın zaten.Yukarıda oyunun beş para etmediğini yazmıştım.İyi oyunlar,pardon kötü oyunlar sana :D
Hocam git başka yere ağla ben memnunum :D
Vastiel
kullanıcısına yanıt
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Olabildiğince keyifli bir oyun deneyimi yaşarsınız umarım. Hileciler, momentum & buglardan dolayı keyif alması biraz zor ama hayırlısı diyelim.
Fifa 16da çok şey değişti. Oyun temposundan tutun defans mentalitesine , yeni eklenen temassız dribling, sert pas özelliğine kadar. Güncellemelerden sonra kondisyon olayına da düzenleme geldi. 90' full yoğun baskıyla oynayamıyorsunuz artık. 60-70' olunca dayanıklılığı düşük oyuncular perte çıkabiliyor.
Fifa15teki alışkanlıklarınızı tamamen bir kenara bırakıp yeni oyun mekaniklerine alışmanız gerekiyor. Kontrollere, pas sistemine, beceri hareketlerine vb alışmak için biraz offline maçlarda pratik yapın. Ayrıca beceri oyunlarını (skill games) mutlaka denemenizi öneririm. Özellikle paslaşma & defans yapma ile ilgili antrenmanlara mutlaka göz atın.
Farklı dizilişler, taktikler, talimatlar deneyin. Yeni oyun mekaniklerine alışmanız kolay olmayacaktır. Zamanla kendinize en uygun oyun tarzını vb bulabilirsiniz.
Tesekkurler cevap için hocam, yavaş yavaş alışıyorum dediğin gibi ,60.-70.dk 'de oyuncuların tükenmesine anlam verememiştim demek bundanmış :) Skill games e bakayım ben dediğin gibi mantıklı Teşekkürler tekrardan
Vastiel
kullanıcısına yanıt
Ben hiçbir şeye ağlamıyorum ki :D sadece insanlara fikir olsun diye oyun hakkındaki düşüncelerimi belirttim.Senin ağlamandan sonra keşke yazdıklarımı okusaydın dedim.Ayrıca memnun olduğun çok belli zaten.
Arkadaşlar Türkiye liginde kariyer oynarken takımlar nadir olarak transfer yapıyor. Dikkat çekici olarak sadece bir takım 45 milyona bir oyuncu satın aldı. Halbuki İngiltere liginde oynarken sansasyonel transferle yapılıyor. Nerdeyse her gün 50 milyon 60 milyonluk transferler oluyor. Neden durum böyle? İşin kötü tarafı şu: O kadar uğraşıp oyuncu yetiştiriyorsunuz kimse talip olmuyor :)
Şimdi iki farklı kariyer daha açtım yine aynı. Bizim süper ligde yaprak kıpırdamıyor. İngiltere ligine girdiğimde juventus alabayı aldı. Di maria başka bir yere gitti felan filan.
İspanya, İtalya, Avusturya liglerinde de denedim transferler gerçekleşiyor. Bir tek süper ligde sorun var. Galatasayla Fenerbahçeyle de denedim yine aynı. Hiç bir takım transfer yapmıyor. Çok merak ediyorum sebebini. Meselenin ne olduğuna dair bir fikri olan var mı? Ya da acaba sadece ben de mi böyle?
Çok haklısın,Oyunu almadan yorumlarına bakıp almaktan vazgeçmeliydim üstadım,özür dilerim başka oyunlar hakkında yorumlarını sürekli takip edeceğim,profilini ana sayfam yaptım bile.
arsimA
kullanıcısına yanıt
Hocam, fifa 12den itibaren stsl oyunda yer almadı, lisanslar konusunda anlaşmazlıklar çıktı. Fifa 15te stsl geri geldi, ancak fifa 12 öncesi yıllardaki gibi tam randımanlı ekleyememişler gözlemlediğim kadarıyla. Fifa 15te de 16da da Türkiye kupası yok mesela. Transfer aktivitesi de ayarlanmamış. Sadece sizde değil yani, oyunun yapısındaki (kariyer mod) bir eksiklik, sorun. Herkeste aynıdır.
Oyunda yıllardan beri, transfer pazarı konusunda belli başlı liglerin yoğun aktivitesi var. Transfer dönemi belli top seviye ligler dışında diğer bazı avrupa liglerinde de canlı hareketli geçiyor. Ancak Türkiye liginde bu olay yok. Yapacak pek de birşey yok yani EA böyle ayarlamış. Baştan savma ayarlanmış biraz anlayacağınız.
Fifa 11 ve öncesinde böyle değildi. Hele fifa 10 konsol (pcdeki 11) daha bir kapsamlıydı, farklıydı. Kariyer değil de manager mode iken. Oyuncularımıza daha çok teklif geliyordu. Süperligte de transferler oluyordu. Hani fifa 16daki kadar olmasa da belli bir hareketlilik vardı. Saha görevlisi, fitness koçu, pozisyonlara göre antrenörler (kaleci, hücum, defans, ortasaha)...oyuncu gelişimine etkimiz olabiliyordu. Menejerimizin itibarı vardı, bilet fiyatlarını belirleyebiliyorduk. Ona göre maç sonu hasılatlar değişiyordu..vb. Bunları hep kaldırdılar zaman içinde. Stsl de dediğim gibi birkaç sene oyunda olmayıp sonradan, eksik şekilde eklenince transfer aktivitesini de eksik ayarlamışlar.
Açıklama için tşk ederim. Keşke düzgün ayarlansaymış. Peki modla felan düzelmez mi acaba?
arsimA
kullanıcısına yanıt
Mod yapan ve paylaşan forumları ara sıra takip ediyorum. Bu sorunla ilgili bir mod, yama vb hiç görmedim. Zaten yapılması da baya zahmetli bir iş olacaktır. Kariyer modu dosyalarına erişip onları düzenlemek gerekiyor. Stsl ile ilgili olan kısımları bulup diğer üst seviye liglerin yapısına uydurmak lazım. Oyun dosya yapısı hakkında bilgi & yazılım bilgisi de gerektiriyor sanırım. Zor iş.
quote:
Orijinalden alıntı: avei21
XBOX 360 güzel bir deneyim sunuyor oynarken.. 1 sene 360 kullandıktan sonra xbox one gamepad i aldım 360 a göre çok daha iyi kullanım olarak, ama biraz tuzlu fiyatı 360 a göre
Hocam ben xbox 360 padi kullanıyorum. Arkadaşıma yeni alıcaz aradaki farka değicek bi özelliği falan varmıdır bunun ?
Golü heyecandan tam kaydedemedim, ama yinede haftanın gollerine girme şansı var mı?
Larrikin
kullanıcısına yanıt
one ın ele oturması , d-pad i ve tetik tuşları çok daha iyi 360 a göre.. eğer bütçesi kısıtlıysa arkadaşınızın 360 alın fazlasıyla işini görecektir.. yok bütçesi one a yetiyorsa one alsın bir seferde
quote:
Orijinalden alıntı: avei21
one ın ele oturması , d-pad i ve tetik tuşları çok daha iyi 360 a göre.. eğer bütçesi kısıtlıysa arkadaşınızın 360 alın fazlasıyla işini görecektir.. yok bütçesi one a yetiyorsa one alsın bir seferde
Anladım hocam sağolun sorum olursa sorarım size.
Arkadaşlar selam. yeni aldığım PC'me FIFA 16 ile beraber iki adet Logitech F710 gamepad aldım. Fakat iki gamepad'i aynı anda taktığımda çakışma oluyor. Yani bir gamepad ile normal oynuyorken diğer gamepad ile oynarken oyunda normal pası hızlı atması gibi tuhaf olaylar oluyor. Tek gamepad ile kullanırken bir sorun yok. Nedeni ne olabilir anlayamıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı? Lütfen yardım.
Laptopumda GT 620M ekran kartı var. Fifa 16 çalışır mı?
Vastiel
kullanıcısına yanıt
Bu oyuna beş para etmez diyenlere kulak asma sen. Evet oyun inanılmaz zor hele ki Ultimate modunda dahada zor. Fakat ben hiç bir fifa oyunundan bu kadar keyif almamıştım. Fifa 11 deki farklı heyecanı yaşıyorum bu oyunda. Alışması çok zor oldu çünkü eskiden hiç düşünmeden alışa gelmiş yollarla oyunu oynardım. Dolayısıyla bu oyunda bu şekilde oynayınca olmuyor istediklerini yapamıyorsun. Fakat rakibe göre oynarsan, taktiğini iyi ayarlarsan Alper potugu bir anda messi gibi yapabilirsin maç içerisinde. Eskiden bir arcade oyunu gibi oynadıgımdan elim hep yanlışi hareketlere gidiyordu. Sinir hastası olacaktım diyebilirim:) fakat sonra adamların sloganına baktım: "GÜZEL FUTBOL" diyerek sürmüşler bu oyunu piyasaya. Yani öyle al kaptır git oyunun açıklarını bul strateji belirlemeden git tarzı bir oyun değil. Şuan Fb ile oynuyorum bazı maçlar inanılmaz farklar yiyorum yeniliyorum. Bazı maçlar kötü başlamama ragmen bir iki adam değiştiriyorum taktiği ayarlıyorum rakibe göre oynayış şeklimi değiştiriyorum, takım bir anda toparlıyor ve aradaki farkı kapatıp berabere kalabiliyorum veya kazanabiliyorum. Efsane maçlarım bile oldu. Ben böylesini zorlandıgımı ve aldıgım galkibiyetten bu kadar keyıf aldıgımı hiç hatırlamıyorum:)
Bu oyunu herkes oynayamaz çünkü biraz kafa çalıştırmak gerekiyor oyun içerisinde. Yani sadece el pratikliğiyle olacak iş değil. Bizim oyuncular genelde el pratikliğiyle oyunları oynadıklarından bam gum ile maçları kazanabileceklerini sanıyorlar. Bundan dolayıda fifa bu isteklerini yerine getiremiyor. Açıkcası 5 maç yapıyorum yoruluyorum dinlenme ihtiyacı hissediyorum resmen:))) Kafa yoruyor yani.
Şuan fb ana kadrosuyla div 2 ye çıkabildim diğer fifalarda bu neredeyse imkansızdı. Çünkü karşı takım çok iyi adamlar var ise takım oyunu kursan da işe yaramıyordu. Ama ben karşı takımı hataya zorluyorum buda rakip oyuncuların motivasyonunu yerlebir ediyor. Öyle olunca ronaldo bile bronz oyuncu gibi oynuyor. İşte benim sevdiğimde bu :) Ama şuda varki ronaldoyla iyi iş çıkarırsan ki bunu yapmak daha kolaydır iş o zaman vay rakibinin haline:)
quote:
Orijinalden alıntı: Cihathalitt
Arkadaşlar selam. yeni aldığım PC'me FIFA 16 ile beraber iki adet Logitech F710 gamepad aldım. Fakat iki gamepad'i aynı anda taktığımda çakışma oluyor. Yani bir gamepad ile normal oynuyorken diğer gamepad ile oynarken oyunda normal pası hızlı atması gibi tuhaf olaylar oluyor. Tek gamepad ile kullanırken bir sorun yok. Nedeni ne olabilir anlayamıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı? Lütfen yardım.
aynı gamepadler bendede var. Bende nadirde olsa şöyle oluyor: bazen tam çekmiyor mu nedir basıyorum geç işliyor veya adam farklı yone dogru sureklı kosu yapıyor. Bunuda şöyle çözum fark ettimki 2. kola uzatma aparatı takmak lazım. Onu taktım düzeldi. Nadirde lsa yine yapıyor fakat en çok çevrede cep telefonu felan varsa kafayı yıyor:)
quote:
Orijinalden alıntı: patya
quote:
aynı gamepadler bendede var. Bende nadirde olsa şöyle oluyor: bazen tam çekmiyor mu nedir basıyorum geç işliyor veya adam farklı yone dogru sureklı kosu yapıyor. Bunuda şöyle çözum fark ettimki 2. kola uzatma aparatı takmak lazım. Onu taktım düzeldi. Nadirde lsa yine yapıyor fakat en çok çevrede cep telefonu felan varsa kafayı yıyor:)
aynı anda 2 gamepad kullanırken mi oluyor hocam? ve çözümü ikinci gamepad'ın bluetoot'unu uzatma kablosuna takarak mı çözdünüz?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: patya
quote:
aynı anda 2 gamepad kullanırken mi oluyor hocam? ve çözümü ikinci gamepad'ın bluetoot'unu uzatma kablosuna takarak mı çözdünüz?
aynen öyle kutunun içinden çıkan kabloyu taktım, biraz mesafeyi daralttım yani. Wireless modem felkan yakınsa oda etkiliyor olabilir. Telefonun etkiledigini fark ettim ama.