Şimdi Ara

Fifa 17 de takımca baskı,press,top alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
16.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler pesden fifaya geçiş yaptım pesde üç adam bir den topu almaya çalışıyordu fifa da tek bir adam almaya çalışıyor ister istemez zorlanıyorum topu almak için ayakta müdahale ve kayma var başka da bir şey yok yada ben mi bilmiyorum aydınlatın beni :)

• gerçeğe hoşgeldiniz
  • pes akar karşim bırak fifayı yol yakınken :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

pes akar karşim bırak fifayı yol yakınken :D

Valla hacı alışmak zor ya,top kapmak zor ya,ellerim ağrıdı artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkinpark_k kullanıcısına yanıt
    Önce custom tacticsten savunma taktiği ayarla.Ben fifa16 da 1. klasmandaydım 17 ye geçtiğimde baya zorlandım ama savunma taktiği yapınca kontra yediğinde arkada kalabalık olursan daha rahat top kapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkinpark_k

quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

pes akar karşim bırak fifayı yol yakınken :D

Valla hacı alışmak zor ya,top kapmak zor ya,ellerim ağrıdı artık

sana şöyle söylim fifaya fifa 14le geçtim, sudan çıkmış balık gibiydim, şuan ise kendime göre iyi oynuyorum veya bir çok fifa oyuncusuna göre, çok maç yapman lazım, çok iyi oyuncuları falan seyretmen lazım, bir şey en iyi görsel olarak izlenince öğrenilir, nasıl savunma yaptıklarına falan çok iyi bakman lazım veya nasıl pas atıp nasıl atak yaptıklarını falan.

bunun dışında öyle de yapsan olmaz böyle de yapsan olmaz, pes kadar kolay değil fifa ama öğrendikçe daha çok zevk alıcaksın emin ol.

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    son 3 senedir daha yoğun olmakla beraber 2010 dan beri fifa oynuyorum. özellikle bu sene bazı rakiplerin benim sahamda bile pas yaptırmayacak yoğunlukta pres yaptıklarını görüyorum.
    acaba sadece taktiklerden hücum pres seçerek mi yapıyorlar . yoksa ek birşeyler mi var. ne dersiniz ismail hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.maçta lag ve oyun donuyor
    2 yıl önce açıldı
    top 10'da master
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmelburak

son 3 senedir daha yoğun olmakla beraber 2010 dan beri fifa oynuyorum. özellikle bu sene bazı rakiplerin benim sahamda bile pas yaptırmayacak yoğunlukta pres yaptıklarını görüyorum.
    acaba sadece taktiklerden hücum pres seçerek mi yapıyorlar . yoksa ek birşeyler mi var. ne dersiniz ismail hocam.

1.si o durumlarda momentumun da etkisiyle adam senin sahana oyunu yıkmış olabilir.

2.si seninde dediğin gibi high pressure veya team pressure yapıp takımı da attackinge çekmiş olabilir.

3.sü ise her maçta olmamakla birlikte iyi oyuncularla karşılaşıyor olabilirsin, iyi oyuncudan kastım her iyi oyuncu iyi hücum edemez, bazı iyi oyuncularda iyi defans yapamaz ama tam tersi hücumu kuvvetlidir veya tam tersi defansı iyi yapar gol yollarında sıkıntı yaşar bu tür rakiplerle çok karşılaştım.

adam 10 numara pas yapıyor veya skill falan yapıyor doğru zamanda ancak savunma yapmasını bilmiyor, tam tersi dümdüz oynayan biri geliyor karşıma öyle bir defans yapıyor ki birden atlama falan hiç yok adamda.
    bazen momentum bazen iyi rakip gelebiliyor.

çözüm olarak önerim baskı yediğin anlarda mümkün olduğunca sakin kalıp top tut ve ortadan gitme çünkü ortadan kaptıracağın top o durumlarda daha tehlikeli atak yemene sebep olur, o tür baskı yediğin durumlarda mümkün mertebe çizgiden ilerlemeye çalış verkaçlarla ve ilerde top tut, en az pres yiceğin yer rakibin korner bayraklarına yakın yerler oralara top sürüp takımın ileri çıkmasını sağlamalısın baskıdan kurtulmak için, ha ille çıkamıyorum veya çıkınca kontra yiyorum diyosan ya dizilimi değiştireceksin maç içinde duruma göre ya da takımı kontra atağa çekeceksin.

sözün özü tek bir taktiğe ve sadece düz olarak balance şekilde her maçı kazanamazsın, maç içinde sürekli teknik direktör misali duruma göre diziliş, atak, takım presi bunlarla oynaman gerekiyor.

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    Bence tek bir dizilişle her maç kazanabilir ama tek bir taktikle kazanılamaz standart belli bi taktiğin olmalı ama rakibin baktın iyiyse rakibe göre taktik yapılmalı örneğin baskı yapmak için defansı ileri çıkarıp alanı daraltmak iyi pas yapmak için hızlı güvenli gibi custom tactikler yapılmalı bu yılın en sevdiğim tarafı aptalca pres yapan adamı cezalandırabiliyor olmamız bu sayede bebeler ilk yarı bitmeden çıkıyor oyundan sonra rus sitelerinden hile arıyolar işte oyunu oynayanların çoğu bu durumda

• sağ analog ile adam değiştirmek çok işe yaradığını ve alan savunması yapmanın çok faydalı olduğunu söyleyebilirim. yıllardır fifa oynarım, en güzel golleri atanların değil en güzel savunmayı yapanların bu oyunun duayenleri olduğuna şahit oldum.

özellikle kanatların kademesini kaçırma malısınız. Rakibiniz yavaşken üzerine pek gitmek yerine ne zaman koşmaya başlayacağını anladığınızda etkili pozisyon alışlar ile tek hamlede top kapmalar yapabilirsiniz. Rakibiniz oyun kurarken bir sonraki hamlesini tahmin etmeyi başaran oyuncular bu oyunu iyi oynuyor ne yazık ki .

Taktik olarak en çok ve en basit savunma detayları ise şöyle: defansta şaşırtmalar yapmalısın, seçtiğin adamla üzerine gidiyor gibi yapıp geri dönmeler alan kapatmalar yapabilirsiniz. bunun tam tersi pas yolunu kapatıyor gibi yapıp tekrar rakip üzerine gidebilirsin.

bol antrenman şarttır. Hiç bir şey yapmasanız bile günde en az 20 maça yap diye doktor reçetesi ile oynasanız yine geliştirirsiniz.

defans beceri oyunlarını ve bilgisayara karşı offline maçlarda bıkmadan top kapmaya çalışma bu defansı geliştiren en güzel yol.

Online maçlarda sahaya gol atmaya değil öncelikle top kapmaya ve topun sizde kalmasına önem verin. gol zaten atacaksınız kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

sağ analog ile adam değiştirmek çok işe yaradığını ve alan savunması yapmanın çok faydalı olduğunu söyleyebilirim. yıllardır fifa oynarım, en güzel golleri atanların değil en güzel savunmayı yapanların bu oyunun duayenleri olduğuna şahit oldum.

özellikle kanatların kademesini kaçırma malısınız. Rakibiniz yavaşken üzerine pek gitmek yerine ne zaman koşmaya başlayacağını anladığınızda etkili pozisyon alışlar ile tek hamlede top kapmalar yapabilirsiniz. Rakibiniz oyun kurarken bir sonraki hamlesini tahmin etmeyi başaran oyuncular bu oyunu iyi oynuyor ne yazık ki .

Taktik olarak en çok ve en basit savunma detayları ise şöyle: defansta şaşırtmalar yapmalısın, seçtiğin adamla üzerine gidiyor gibi yapıp geri dönmeler alan kapatmalar yapabilirsiniz. bunun tam tersi pas yolunu kapatıyor gibi yapıp tekrar rakip üzerine gidebilirsin.

bol antrenman şarttır. Hiç bir şey yapmasanız bile günde en az 20 maça yap diye doktor reçetesi ile oynasanız yine geliştirirsiniz.

defans beceri oyunlarını ve bilgisayara karşı offline maçlarda bıkmadan top kapmaya çalışma bu defansı geliştiren en güzel yol.

Online maçlarda sahaya gol atmaya değil öncelikle top kapmaya ve topun sizde kalmasına önem verin. gol zaten atacaksınız kolay gelsin.

+1 yazının tamamına katılıyorum.

@lordwalmax ; tek dizilişle her maç kazanılabilir ancak onu yapabilmek için gerçekten o dizilişle en az 100-200 maç yapıp uzmanı olmak gerekiyor, şimdi görüyorum forumda veya twitchte bazı arkadaşlar bir kadro kuruyor diziliş falan neyse atıyorum 4-3-3(4)

3-5 maç bakıyor kazanıyor herşey istediği gibi, la tamam aha buldum taktiği bu taktik bu takım 10 numaraymış, sonra peşine 3-5 maç sonra yenilmeye başlıyor ; takıma noldu yav kimse koşmuyo dün böyle değildi gibi isyanlar ediyor veya momentum falan diyor, işin aslı tek dizilişle maç kazanılabilir ancak uzmanı olmak gerekir bu söylediğim gibi yapan ve sürekli diziliş değiştiren kişiler bir yerden sonra kazanamadığında işi dizilişe oyuncuya yada momentuma bağlarlar.

3-5-2 veya 4-4-2 hiç birisi farklı değil hepsinin + ve - leri mevcut ancak bir kişi 3-5-2 taktiğinde 100 maç oynamışsa sen o adamı kolay kolay yenemezsin, bu bana göre diğer taktiklerde de aynıdır, ama futta şöyle bişey var futta momentum sezona göre daha fazla bu yüzden herhangi bir taktiğin uzmanı olsak dahi bazı maçlar size gelen rakibin kullandığı taktik sizi mahkum oynamaya itebiliyor, bu gibi durumlarda hep b planınız olan 2. bir taktiğiniz olursa işlerin çok daha farklılaşıcağını gözlemleyebilirsiniz maç içerisinde, şahsen 3-0 hatta 4-0dan maç çevirdiğimi bilirim, adam öyle bir geliyor ki daha dk 10 maç 3-0 oluyor, başkası olsa belki rage atıcak ama hiç bir maçtan çıkmam her zaman çevirmeye uğraşırım, bu durumlarda bakıyorum olmucak bu taktikle hemen b planına geçiyorum ve çok maç çevirdim bu şekilde.

tek bir taktiğe bağlı kalın ancak her zaman b planınız da olsun elinizde.

• Fifada eski tip defans sisteminin değişmesi, taktiksel defansın gelmesi 2011de oldu fifa 12 ile. O zamandan beri yeni başlayanlar için zor bir alışma süreci oluyor. Doğaldır. Kimse anasının karnında fifacı pesci pro oyuncu vb olarak doğmuyor.

Oyunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, bolca zaman harcamalı ve pratik yapmalısınız. Hiç daha oyunun dinamiklerini bilmeden etmeden, direkt online / yüksek zorluk derecesinde offline maçlara dalış yaparsanız, sudan çıkmış balık gibi olursunuz. Birden olacak iş değil, temelden başlayıp yavaş yavaş alışacaksınız.

Maç yapmanın dışında oyunda, beceri oyunları denen (skill games) antrenman modları var. Driblingden orta açmaya, şuttan pasa, penaltı kullanmaya uzun top çalışmasına kadar herşeyin bir pratiği, bir antrenmanı mevcut. Önce bunları deneyip oyun mekaniklerine alışmak gerekir. Defans konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz misal. Girin beceri oyunlarına, ne kadar defansla ilgili antrenman varsa tek tek deneyin, işin özünü kavramaya çalışın. Sonrasında da bolca maç yaparak maçlarda bunu uygulamaya çalışın. Zamanla olacak birşey.

Defans yapmayla ilgili son olarak şunu belirteyim. Eskisi gibi 1-2 tuşa bas son sürat rakibe baskı yap topu otomatik kap olayı bitti yıllar önce.
    Taktiksel defans adı üzerinde. Defans yapmanın birkaç farklı kombinasyonu var. Önde basmak da bir taktik, geride bekleyip önce rakibi karşılayıp bir taraftan rakibin pas alanlarını kapatmak da bir taktik. Sakin kalıp rakibin bir sonraki hamlesini sezmek de çok önemli. Kilit nokta önce sakince rakibi karşılamak, hurra dalmamak & hamle zamanlaması.

• Oyunda zaten defans yapma diye birsey yok yapanda yok alicaksin ortasaha,hucum futbolculariyla pres yapacaksin.Stoperlerle mecbur kalmadikca pres yapma defans acik vermesin

• ismail hocam ve diğer arkadaşlara önerileri için teşekkürler
  • defans tuslarini hala cozemedim

• Hücum pres yapmak için bir tuş yok mu

hücumda top kaptırınca sadece seçtiğim oyuncuyla pres yapabiliyorum. Bazen çok yalnız kalıyorum. Ultra ofansife getirsem bile böyle oluyor. Adam çağırmak için bir tuş yok mu ki. Veya hangi ayarı yapmalıyım?
  • sabır sabır sabır futbolda ve fifada savunmanın kilit noktası sabırlı olmaktan geçer. yani hemen şu adamın üstüne gidip müdahale yapayım da alıyım şu topu diye bi şey yok, direk olarak topa gitmeyin takım halinde topun arkasına geçin ve alan daraltın, bırakın rakip topla oynasın acele etmeyin. bunları yaptıktan sonra top bi şekilde size gelir:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.