Merhabalar arkadaşlar, birkaç ay önce çalışmaya başlayıp TM için ilk 1k hedefini koymuştum kendime. Geride kaldığımız süreçte güzel bir ilerleme kaydedip sözel kısmını sağlamlaştırdım ve dün yaptığım bir deneme sonucu 39 Türkçe 18 Sosyal yaptım yani kısacası 60 sözel kısımdan 57 soruyu doğru yaptım 57 net olarak. Sizlere danışmak istediğim nokta ise şu; sözel kısmı denemeyle ilerletip Fen+Mat(Geo dahil.) 2 aylık bir süreç boyunca böyle bir yol izlersem 3-4 olan fen netimi 13-14 civarına 15-20 arası olan mat netimi ise 25-30 aralığına çıkarabilme olasılığım nedir? TM olan dayanışmayı seven dostlarımı yorum yapmaya davet ediyorum. Sevgilerle... Bu arada hedefim Boğaziçi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler. |
Fikir Alışverişi | TM
-
-
Fen temel olmasa bile çok rahat çıkıyor hocam -
Hocam kimya ve biyo kolay ama fizik bana zor geliyo tmci olarak optik dalga elekrik konularina hic bakmam buyuk ihtimal ama giris konulari cok zor degil basinc hiz surat kavrami vs
bence ilk biyo kimyayi kas onlar kolay zaten
mat icinse sana bagli tamamen gunde ne kadar emek verecegine gore degisir ama tmcisin zaten asiri kasman gerekn tek ders mat aban hicam abanabildigin kadar -
Değerli öneriler için teşekkürler hocam bakalım sözel başarımı sayısal derslere taşıyabilecek miyim? Yolun sonu umarım güzel olur. 95+ TYT çıkarmam lazım. 15-20 arasında matematik netim geliyor. Onu Geometri+Problemler'de eksiklerim var çok onları halledip yükseltmeye çalışacağım.
-
Hocam tyt fenin en kolay ve çalışmanın karşılığını verecek olan ders kimyadır 2 haftalık bir çalışma ile sadece kimyadan 7 doğru yaparsın. Matematikten 15-20 arası geliyorsa büyük ihtimal geometri işaretleyemiyosundur. Problemlerde de pratik eksiğin vardir. Geometriyi hallet sonra şu endemiğin yenitarz geosunu da temizle, geometriden 10 soruda garanti 5+yaparsın kitabı bitirdiğin anda. Problemler xaten denrmelerlr yükseliyor -
Hocam kimya ile biyoloji çok rahat net arttırılacak yerler. Fizikte de ısı sıcaklık, fizik bilimine giriş,madde ve özellikleri gibi kolay konuları çalışabilirsiniz. Matta ise 30 üstüne çok rahatlıkla çıkabilirsiniz geri kalan sürede düzgün çalışırsanız.
Peki siz bu türkçeyi ve sosyali nasıl bu kadar iyi seviyeye getirdiniz? Önerileriniz var mı?(Özellikle dil bilgisi ve paragraf için öneri verirseniz çok mutlu olurum.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviolanYedigün -- 26 Kasım 2020; 14:7:28 > -
Türkçe için İnci Hoca'dan dil bilgisini dinledim hocam dil bilgisinde aşırı bir iyi tarafım yok. Ancak konuların hepsine hakimim azcık da olsa. Sosyal için ise önerim Coğrafya'da bilgi gelen birkaç konu var bunların haricinde herhangi bilgi geldiğini görmedim bilgi gelen konuları hızlı şekilde tamamladım. (Nüfus,İklim,Kayaçlar,Doğa ve İnsan,Harita Bilgisi)
Bu konulara çalıştıktan sonra Temmuz'da 2 doğru en fazla yapabildiğim coğrafyamı şimdi 4 net çıkarır seviyeye getirdim arada yorum sorularında kaçabiliyor. Kayaçlardan kaçmıştı mesela dünkü soru Kayaçlar'a çalışmadım henüz. Din için ise sağdan soldan son 2 haftada bile halledersiniz tek günde bile halledersiniz hatta kavram bilgisi çok gelmiyor 1 tane maksimum genellikle yorum. Paragrafta iyi olduğum için açıkçası bu din+felsefe kısmını da paragraf + çerez niyetine çözüp geçiyorum.
Bunlardan ziyade paragrafta 7 kitap bitirdim ha dersiniz gerekli mi hayır gerekli değil. Benimki işin nirvana boyutuydu artık. Eylül ayında @fabricioramirez hocamın önerisiyle PEGEM Ezberbozan Paragraf aldım ve 2 yanlışım çıkan sınavlarda bu kitabı çözdükten sonra en fazla 1 çoğu paragraf testini de fullemeye başladım. Bunun yanında dikkat çekmek istediğim bir nokta daha var. Beni tanıyan arkadaşlar bilir, paragraf kısmını 40 soruyu 39d 1y yaptığım bir deneme vardı. 40 paragrafı çözdüğüm süre ise 18 dakikaydı. Bu tarz bir çalışmayla sizde sözel derslerde bu kadar iyi olabilirsiniz. Fazla kasmanıza gerek yok açıkçası. @umutdarici Bu dostum şahittir. :) Selam olsun sana genç adam...
Yani hocam paragrafı bıraktığınız an gider onu net söyleyeyim. Paragrafta günde 5-10-15-20 kaç olduğu fark etmez rutin şekilde koyun mutlaka. Bıraktığınızda gerçekten eksikliğini hissediyorsunuz. Ayrıca paragraf çözdükçe okumanızın hızlandığını buna bağlı olarak soruları hızla geçtiğinizi ve garip bir şekilde başka derslerde de başarı sağladığınızı göreceksiniz. Atıyorum paragrafta gelişip problemi hızlı okuyup hızlı düşünme mentaliteniz artacak. Ben bunu böyle gördüm ve böyle gözlemledim. Umarım istediğiniz üniversiteyi kazanırsınız ayriyeten. :)
Uzun bir yazı oldu gibi ama umarım verim alırsın. @MaviolanYedigün
Değerli önerilerin için de müteşekkirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elawachi -- 26 Kasım 2020; 15:27:47 >
-
ezberbozan paragrafın düzeyi nedir acaba şu an güncel türkçe netim 32-34 civarı kafa dengi paragrafoloji (orta ileri düzey) çözüyorum çok beğendiğim bir kitap bundan sonra çözülebilir mi? -
Paragraf 20 soruda 5,6 yanlış çıkıyor uzun süredir netlerim değişmiyor düzenli paragraf çözüyorum taktik verir misin -
Çözülebilir hocam. Çokta güzel olur Pegem ile finali yapın ve denemeyle götürün paragrafı derim sonrasında.
@yassopatso Hocam yanlış yaptığınız soruların üzerine gidin ve anlamlandırmaya çalışın. Mesela yeni bir maratona başlayın. İlk gün 20 soruya 30 dakika verin. 2.gün 28 3.gün 26 dakika böyle böyle kısa sürede çözebileceksiniz ve doğru sayınız da artacak. Paragrafın da kısa olduğunda tamamını uzun olduğunda ise şık + paragraf yaparak okuyun ben öyle yapıyorum.
-
Çok teşekkür ederim hocam. Önerilerinizi uygulamaya çalışacağım.
-
Umarım verim alırsın. Kanal önerisi var mı FKB için? Matematik temelim de var Mat için de orta-ileri kanal önerisi bekliyorum.
-
Fen kesinlikle artar çalıştıktan sonra. TYT'deki en güvenilir ders diyebilirim. Matematik için kendini kasma çok şu tarihte şu net diye. Konularda eksiğin kalmadığında düzenli olarak deneme çöz derim. Oradaki yanlışları öğrendikçe sınava doğru 30-35 arası sabitlersin. 35+ biraz da şans
-
Anlıyorum hocam. Bakalım umarım istediklerimize ulaşabiliriz.
-
geo kenan kara
mat eyup b matematigin fatihi anil hoca ile matematik sml hoca biyikli matematik -
Teşekkürler. :)
-
Rica ederim başarılar -
Diğer arkadaşların dediği gibi biyoloji ve kimya çok kolay net kazandıran alanlar. Fizikte de birkaç kolay konu var (başlangıç konuları, dalgalar, ısı ve sıcaklık vb.). Bunlarla beraber 12-16 aralığına kolaylıkla gelinebilir. Ben özellikle kimyada deneme bazlı gitmenizi öneririm, mesela kimyanın yüzde doksanını deneme + soru çözümleri + denemeden çıkardığım notlardan öğrendim. Kimyada başlangıç için Karekök kimya denemesi alınabilir. Aydın'ın kimya denemesi çok iyi. Biyoloji kimyaya göre daha zorlayabilir, konu anlatımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Ben Barış Hoca'yı kullanmıştım, memnun kaldım. Biyotik'in denemesi çok iyidir. Soru çözümleri konu tekrarı için çok elverişlidir. Bu iki ay içinde matematiğe fenden daha fazla ağırlık vermeniz mantıklı olur bence. Matematik, AYT'de de olmasıyla daha fazla önem arz ediyor. Endemik Yeni Nesil Geometri iyi bir kaynaktır, konu eksiklerinizi bitirince direkt başlayabilirsiniz. Sınav tarzına ve sınav zorluğuna yakın bir kaynak. Endemik'in problemler fasikülünü çözmedim ama Endemik'in denemelerindeki problemlerden çıkarım yaparak o fasikül de çok iyidir diyorum. Başarılar hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 26 Kasım 2020; 19:48:6 >
-
Endemik Problemleri de bugün elime geçti onu temizleyip, Geometri'de düzgün bir kaynakla umarım 30 bandını görebilirim.
-
Batuhan'ın gelişimine şahidim, sözeli gerçekten çok sağlamdır. Böyle giderse TYT'de matematiği 2 kez dönecek
Benzer içerikler
- raunt cevap anahtarı pdf
- boyunca zarf fiil mi
- bıyıklı-matematik pdf indir
- eba mezun girişi
- medikinet kullananlar yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X