Arkadaşlar bn aslında filme altyazı atabiliyorum masaüstünde format factory vb programlarla rahatlıkla altyazıyı filme ekliyorum fakat laptopta filme aynı şekilde altyazı eklediğimde "ç" yerine "_" işareti çıkıyor aynı şekilde "ı" yerine de aynı şekilde "_" işareti çıkıyo başka programlar da kullandım fakat her seferinde aynı oldu laptobum türkçe ayarları dad turkısh olarak ayarlıyorum bunun düzelmesi için ne yapabilirim lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler
Alt yazıyı filme gömmeden film ve alt yazının isimlerini aynı yaparak denediniz mi ?
BabyIcey'in dediği gibi yap öyle bir dene fakat sanmıyorumki öyle düzelsin çünkü o iş progamlarla ilgili Bs player yada gom player yükle eğer yüklemediysen alt yazıyı bilgisayarına indir ve filmle aynı klasöre koy filmi çalıştırdığında otomatik olarak alt yazılı başlar zaten film.
dosyaların adlarını aynı yaptım ama değişen bir şey olmadı zaten gom player kullanıyorum altyazı ekleyince sorun olmuyo arka plandan ama altyazıyı filme gömüp farklı bir program yapınca sorun çıkıyor ...
pocketdivx player diye bir program daha var onu denedin mi? denemediysen ben hep onla yapıyordum psp me film attığımda dene onuda istersen bi.
ewt o programı da kullandım da sorun programlarda deil bilgisayarda masaüstünde pocketdivx i kullanıyorum sorunsuz oluyo ama laptopta çevirilerde i yerine _ işareti fln çıkıyo bunun nedenini bi türlü bulamadım lütfen yardım edinnnn .!!!
garip geldi anlayamadım masaüstü pcde monte edittikten sonra alt yazıyı filme sonra yine laptopta izlerken _ mi oluyor böyle bişey imkansız
Ben olayı anlatayım benim elimde bir masaüsü bilgisayar bir de laptop var ikisine de format factory adlı programı kurdum masaüstüne attım filmi altyazıyı bu program sayesinde alta gömdüm ( tabi bu gömme sırasında orjinal dosya kendini koruyor onun yanında yeni bir dosya oluşuyor.bu oluşan dosyayı işte ya hdd ye ya da usb ye atıp televizyondan izliyosun fakat bn aynı işlemi laptoptan yaptığımda oluşan dosyada altyazında i işareti yerine _ işareti çıkıyor... sanki sorun programda gibi ama tüm programlarda böyle yapıyor ... nasıl çözebilirim laptopla ilgili bi sorun çünkü masaüstünde böyle bi sorun yokk...
Programın kullandığı font türkçe dil karakterini desteklemiyorsa olabilir.Varsa font ayarlarını bir kontrol et istersen. Aklıma başka birşey gelmiyor.
ayarlar ztn türkçede
01myavuz'un söylemeye çalıştığı şu eğer arial değilde atıyorum verdana ile yazıyorsa alt yazıyı belki verdana'nın türkçe desteği yoktur "ı" lar üstten çizgili "y" gibi çıkar falan mesela onuda ayarlayabiliyorsan arial yap bu da sorunun bir aprçası olabilir katılıyorum 01myavuz'a
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme