Şimdi Ara

Fındık alma zamanı (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
13
Favori
6.832
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ezginingünlüğü

5 kilo kime yetecek?

ha gayret goççum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aroaro

quote:

Orijinalden alıntı: hercul3367

düşecek gibi.
    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/findik-fiyati-soke-etti/112077

Verdiğiniz linkin son cümlesi dikkatimi çekti.

"Soydan, üreticilerin 15 lira beklentilerinin halen devam ettiğini, 13-14 liraya fındık satmayan üreticilerin kesinlikle 10-11 liradan fındık satmayacağını kaydetti."

Çocukca bir cümle olmuş. Satmayıp ne yapacaklarını düşünüyor acaba. Eğer bir yılın mahsulünü inat için çöp yapacak kadar zenginlerse orasını bilemem tabi.

Bu tip haberler bence gerçekçi değil.

Hocam fındık ticaretinden ne kadar anlıyorsuunuz bilmem ama Orduda yaşıyorum, geçen senenin fındığını satanlar bile olur. Kaldı ki halkın bir kısmı fındığı tüccara verir ama fiyatını kesmez, artmazsını bekler. Elinde fındık tutan çok olunca talep karşılanmadığı için çok değil ocaktan sonra fiyat artmaya başlar. Bu araki fiyatlar sizi yanıltmasın bayram kurban yakıt derken ihtiyacı olanlar sattı da piyasada fındık var ve fiyat düşük, geçen senenin 22 liraya giden fındığına 12 tl fiyat açıklandığı için halk tepkili ve artıncaya kadar ( ki emin olun mart ı bulmaz) satmaya niyetli değil. Dolayısı ile fiyat daha fazla kesinlikle düşmez ama artarmı artar. Buarada Ordudayim ama Ordulu değilim fındıkla tek ticari ilişkim çerezcide olur :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene fındık çok az olduğundan 20 lira ve üzerine satıldı.bizim insanımızın gözü paraya aç olduğundan bu sene dallarda zebil gibi olan fındığı geçen seneki fiyattan satmaya çalışıyorlar. Umarım stokladiklari yerde hayrini göremez bu fırsatcilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca çağrı semt marketlerde 250 gram kavrulmamis iç fındık 5 lira. Yapabildiğim kadar stok yapıcam.aç gözlü firsatcilara kuruş param nasib olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

Geçen sene fındık çok az olduğundan 20 lira ve üzerine satıldı.bizim insanımızın gözü paraya aç olduğundan bu sene dallarda zebil gibi olan fındığı geçen seneki fiyattan satmaya çalışıyorlar. Umarım stokladiklari yerde hayrini göremez bu fırsatcilar

Aynen öyle. Benim de şahsi görüşüm mart ayında rekolteye dair mesaj vermeye başlıyor bahçeler, eğer don, duman vs. olmazsa fındığın fiyatı 7-8'e kadar iner marttan sonra. Not: Tüccar değil memurum, ufak çaplı üreticiyiz baba tarafından
  • albar A kullanıcısına yanıt
    Hiç anlamıyorum fındık ticaretinden :) Ben fındığın 1 sene dayanabileceğini bile bilmiyordum. Açıklayıcı olmuş mesajınız, sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Dostlar ilginizi çeker mi bilmem ama benim de kendi bahçemden yaklaşık 500 Kg fındığım var. 5 yıldır ilaç ve gübre kullanmıyorum bahçemde, yani tamamen organik.

Organik üretici belgem olmadığı için normal fiyattan tüccara toptan veriyorum genelde. Eğer ilgilenirseniz ben de buradan satmayı düşünürüm.

hocam kg ne kadar sen onu söyle kargo dahil ona göre yardımcı olursun
  • aroaro A kullanıcısına yanıt
    Valla durduruyorlar hocam.
    Fiyatin dusmesi konusunda ben pek umutlu degilim ancak bir yiyici :) olarak tabiki dibe vursun isterim :) şubat ve martta havalarin durumu gostericek, ama cevremdekilerden biliyorum ki bir cok kisi inatla vermiyor bekliyor. 20 abarti bir fiyatti evet ama bana gore 13-14 normal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antep fıstığı da bu sene baya bereketliydi ama fiyatlarda o bereketi göremedik. inşAllah fındık ve fıstık stokçularının elinde kalırda zarar ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albar

quote:

Orijinalden alıntı: aroaro

quote:

Orijinalden alıntı: hercul3367

düşecek gibi.
    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/findik-fiyati-soke-etti/112077

Verdiğiniz linkin son cümlesi dikkatimi çekti.

"Soydan, üreticilerin 15 lira beklentilerinin halen devam ettiğini, 13-14 liraya fındık satmayan üreticilerin kesinlikle 10-11 liradan fındık satmayacağını kaydetti."

Çocukca bir cümle olmuş. Satmayıp ne yapacaklarını düşünüyor acaba. Eğer bir yılın mahsulünü inat için çöp yapacak kadar zenginlerse orasını bilemem tabi.

Bu tip haberler bence gerçekçi değil.

Hocam fındık ticaretinden ne kadar anlıyorsuunuz bilmem ama Orduda yaşıyorum, geçen senenin fındığını satanlar bile olur. Kaldı ki halkın bir kısmı fındığı tüccara verir ama fiyatını kesmez, artmazsını bekler. Elinde fındık tutan çok olunca talep karşılanmadığı için çok değil ocaktan sonra fiyat artmaya başlar. Bu araki fiyatlar sizi yanıltmasın bayram kurban yakıt derken ihtiyacı olanlar sattı da piyasada fındık var ve fiyat düşük, geçen senenin 22 liraya giden fındığına 12 tl fiyat açıklandığı için halk tepkili ve artıncaya kadar ( ki emin olun mart ı bulmaz) satmaya niyetli değil. Dolayısı ile fiyat daha fazla kesinlikle düşmez ama artarmı artar. Buarada Ordudayim ama Ordulu değilim fındıkla tek ticari ilişkim çerezcide olur :)

22 TL vay babam vay...
    Altın yetiştiriyor bizim fındıkçı demek ki...

• fındıktan neye zarar edecez ? : ))) fındık üreticilerinin çoğu artık öyle fındığa bel bağlayan kişiler değiller.Tarıma dayalı geçimleri yok fındık genelde %70ine babadan anadan kalan topraklarda oluşan ürün olduğu için seneden seneye bakımlarını yapıp işçiye toplatılır ve eve depolanır veya tüccara emanete bırakılır.acil paraya ihtiyacı olan asgari ücret çalısan aile geçindiren kişiler ise kurban zamanı ve okullar açılacağı zaman paraya sıkıstıgından para bulamadıgından fındıgı satmak yoluna başvurur.Kendi köyüm adına konusursak fındığı olan ve yazları fındık toplayan kişilerin maaşlarının ortalamasını alsam en az 1.5 milyardan az değildir fındığı toplayanların ortalama maaşları(aralarında a sınıfı iş güvenliği uzmanı olupta aylık 9000tl maaş alan da var erdemirde çalışıp 5 milyar,3 milyar,2.5milyar maası olan da var metal demir boru fabrikasında calısıp 1 milyar maaşı olan da).bundan dolayı zarar etme gibi bir durum yok.fındıgın değeri 10 ise ve 10dan satarsan zarar etmezsin ama fındıgın değeri 10 iken o sene fiyatlar yükselir ve sen 15-16dan satarsan kar edersin.fındıkta zarar yok yani.az kar var çok kar var.biz kendi adımıza 3000tl işçiye verdik toplatmak icin,1500tl toplam gübre tırpan falan verdik 1000tlde ayıklatmak icin işçiye verdik.toplam 5500tl masraf.2.5ton fındık oldu.ben bu fındıgı 2.5tlden satsam yine zarar yok.hadi emeğini de say 2500tllikte emek koy etti 8000tl masraf. fındıgı 3.2 tlden satsam ne kar ne zarar etmiş olurum üstelik geçimim fındık üzerine de değil. 3.2-3.5tlnin üstünde hangi fiyata satarsam satayım = kar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 9 Aralık 2015; 14:23:36 >

• Biz de satış yapıyoruz ama kilo hesabı pek olmuyor. Şu an kilosu 11.90 ₺ alıyor tüccar.
    Sakarya / Kocaali.
    52-53 randıman.
    Kuruyemişçiden fındık almaya alıştıysanız, kabuklu fındık, fiyatı ne kadar cazip olsa da sizi mutlu etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 9 Aralık 2015; 21:03:18 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.