Şimdi Ara

Fındık Toplama Aleti [sm=alala.gif][sm=alala.gif]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle meraba ben Endüstriyel tasarım öğrencisiyim. Proje dersimde fındık toplama aleti yapmak istiyorum. Amaç ağaçtan düşürdüğümüz fındıkları yerden toplamak. Ama tekli fındıklarda oluyor 6lı fındıklarda. Vakumla çalışacak, alet sırtta taşınacak, 40-50cm borunun uzunluğu olacak. sırtta taşınması için motorun ağır olmaması gerekir ve absürt bi sistem kullanıp pahalı olmaması gerekir.

Burda size yöneltmek istediğim sorum şu;

Nasıl bir motor kullanmak gerekir? Aleti çalıştırmıycam ama bilgi gerekir ona göre tasarımını yapıcam.

Arkadaşım bana 2 beygir 2 zamanlı dizel motor yeterli olur dedi fakat internette bulamadım aslında bana motorun kapladığı çapın ne olduğu lazım ya da başka öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

•  Fındık Toplama Aleti [sm=alala.gif][sm=alala.gif]

kullan bunun motorunu.

senin dediğin aletin benzeri değilmi bu?
     Fındık Toplama Aleti [sm=alala.gif][sm=alala.gif]
  • Keşke maydonoz biçme makinası yapsan.O kadar internette araştırdım ama henüz dünyada böyle bir makina yokmuş.Bizimkiler tarlada maydonozları biçmek için bayağı uğraşıyorlar.Tabi maydonozu sadece biçmek yetmiyor.Bir de biçilen maydonozları bağ yaparak bağlaması lazım.
  • Alet olarak benzerliği yok benim dediğim sırtta konumlandırdığımız bişey. 5-6lı taze dalından fındık olarak düşünsek 35gr belki 40 bile olabilir bilmiyorum. Bana, eğer biliyosanız motor ismi olarak söylerseniz hacmine ölçülerine falan bakarım benim için önemli olan o. Yazanlara teşekkürler.
  • Elektrik süpürgesi mantığı ise onları incele olmadı bahçelerde yaprakları süpürmek için makineler var onları uyarlasan işini görmez mi.

Bu arada her yıl fındıkla uğraşan biri olarak makine fikri mantıksız :D Tabi sadece proje diyosan neden olmasın :)
  • Hocam bende trabzonluyum ben uğraşmam köye gider topladığımı yerim:)

Ben proje olarak yapıcam ama neden mantıksız olsunki ağaçdakileri sallayarak düşürücez düşmeyenleri kesicek bi alet yapıcam son olarakda vakumlamak kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirzm61

Hocam bende trabzonluyum ben uğraşmam köye gider topladığımı yerim:)

Ben proje olarak yapıcam ama neden mantıksız olsunki ağaçdakileri sallayarak düşürücez düşmeyenleri kesicek bi alet yapıcam son olarakda vakumlamak kalıyor.

hocam 6 lı fındıkları da toplamak için ucunun çapı büyük olmalı bilmiyorum dalında fındık gördünüz mü ama yapraklarıyla birlikte hacimli oluyor biraz.onun için iyi bir makine lazım.bence elektrik makinesiyle bir deney yapın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    domates peynir ekmek gibi yok
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Keşke maydonoz biçme makinası yapsan.O kadar internette araştırdım ama henüz dünyada böyle bir makina yokmuş.Bizimkiler tarlada maydonozları biçmek için bayağı uğraşıyorlar.Tabi maydonozu sadece biçmek yetmiyor.Bir de biçilen maydonozları bağ yaparak bağlaması lazım.

Aslında yapılması çok kolay bir makina. Yem biçme makinaları var böyle arpayı toplayıp demet yapıyor. Ama maydanoz için üretilmemesi biraz normal çünkü üretim olarak fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orgozgur -- 5 Mayıs 2013; 21:32:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Keşke maydonoz biçme makinası yapsan.O kadar internette araştırdım ama henüz dünyada böyle bir makina yokmuş.Bizimkiler tarlada maydonozları biçmek için bayağı uğraşıyorlar.Tabi maydonozu sadece biçmek yetmiyor.Bir de biçilen maydonozları bağ yaparak bağlaması lazım.

Aslında yapılması çok kolay bir makina. Yem biçme makinaları var böyle arpayı toplayıp demet yapıyor. Ama maydanoz için üretilmemesi biraz normal çünkü üretim olarak fazla değil.

Hocam aslında maydonoz üretimi çok var.Mesela konyada 100 dönümlük bir arazide üretim yapıyorlarmış.Makina olmayınca gerçekten hasat çok zor oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

evet biliyorum o makinaları ama onların küçüğünü bile yapsak çok yer kaplar oyüzden vakum istiyorum sırtta programlanan bi alet olacak fakat motorlardan hiç ama hiç anlamıyorum

• linkteki ilk fotoğrafa bak. Bunun gibi bir şey mi?

http://www.egeninsesi.com/98994-izmirin_temizligi_konaktan

Klasik testere motorunun aynısı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 6 Mayıs 2013; 1:45:32 >
  • giresunluyum fındıkla büyüdüm diyebilirim. 2 sene önce ve geçen sene aynı mantık aletler üretilmişti ve satılıyordu ancak şu an için bu imkansız. Çünkü karadeniz dik ve hiçbir bahçe altı tertemiz olmaz. Taş, çalı, çöp vb motora gider ve çok sıkıntılı durumlar çıkartır.
  • fındık zeyitnle aynı sayılır toplanması bakımından.

• zeytin yetiştirme alanlarına bakarsan eğim yok denecek kadar azcır ve adamlar aralarına ağaçlar arasına bir araç geçecek kadar yol bırakmışlar. Tüm giresunda böyle traktör gidecek bahçe olduğunu düşünmüyorum nerdeyse bir çok yerine gitmişimdir. Traktörü geçtim insanın zor yürüdüğü bahçeler var. Fındık toplama da aracın doğu karadeniz ve orta karadenizde eğim , dalların düzensiz dikimi vs bir çok nedenden dolayı imkansızdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

fındık zeyitnle aynı sayılır toplanması bakımından.

fındık bahçelerini görmeye davet ediyorum sizi

aynımı değilmi kararı orada verirsiniz

yamaçta ayakta duramıyorum dengem bozulsa deredeyim elimdeki sepetle

ey gidi güzel icatlar ey..

• Ya fındık toplayan hemşerilerim bilir sabah bahçeye gittiğinde dalı çektiğinde o üstüne damlayan sinir bozucu insanı hayattan soğutan çiğ tanelerinden beni kurtarın da nasıl bi makine olursa olsun :((((((((((((((((((((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fındık bahçelerinin yapısı, fındık ağacının türü, yaygın ekim alanı ve bahçelerin yapısı nedeniyle fındığa yönelik toplama makinası yapılması imkansıza yakın
  • http://www.cifarelli.it/index.php/Vidraccolta?l=2

Bu linkteki videoyu izleyebilirsin, 5 beygirlik motoru var üstünde, Ordu bayisi de biziz bu markanın...
  • Findigi yerden toplarda,daldan kesme islemi veya vakumlama islemi zor.Elle 2-3sn de yapilacak isi makine daha uzun surede yapar.Birde agaclar duz yerde olmadigi icin,sirtta tasima zor.Hafif birsey bile olsa yine surekli sirtta durdugu icin agirlik yapacaktir.
    Motor olarak dizel degilde 2 zamanli benzinli kullanilir genelde bu tur seyler icin.2 zamanli dizel yok diye biliyorum.
    Toplama makinesi yerine,toplama duzenegi gibi birsey yapsan daha mantikli.Elle toplanir ama findiklarin toplandigi yer daha duzenli,daha pratik biryer olur.
    Kacinci sinif projesi bilmiyorum ama hocalarin takacagi ilk sey sirtta tasima olayi,adam agaca cikcak,arkada motor vs birsuru yerden patlatabilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.