Şimdi Ara

finepix s2960 mı coolpix l 310 mu canon sx 150 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    fujifilm finepix s2960 ----- 399 tl
    nikon coolpix l310 ----- 499 tl

bu ikisi arasında kaldım. net de o kadar araştırdım kafam karıştı. tam fuji almaya karar vermiştim ki bi arkadaşım kesinlikle hiç düşünmeden nikonu al dedi.

siz ne dersiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursbs -- 5 Temmuz 2012; 12:06:00 >

• şimdi de canon powershot sx150 girdi devreye. 489 tl.
    bu üçünden birini alacağım. hangisini tavsiye edersiniz?
  • Tabi ki hiç düşünmeden canon sx alınız. Fuji nin bu modelinden uzak durunuz. Nikon ise bu modelinde fotoğraf ve video açısından yeterince başarılı değil. Sx güzel bir seçim olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim. yorumun için. yanlız bi şey takıldı kafama. nikon l 310 21x zoom var. canon sx150 12x zoom var. nerdeyse yarı yarıya . zoomdam yana sıkıntı olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursbs

teşekkür ederim. yorumun için. yanlız bi şey takıldı kafama. nikon l 310 21x zoom var. canon sx150 12x zoom var. nerdeyse yarı yarıya . zoomdam yana sıkıntı olmaz mı?

Bence de canon sx zoomdan yana bir sikinti olcagini sabmam ama siz nasil kullaniyosunuz bi de o var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zoom u kullanıyor musunuz? Benim makinamda 5x var (kompakt) yaklaşık 7-8 yıldır bende ben zoom kullanmadm.

12x 21x çok önemli değil. Biliorum alırken en iyisi olsn diyorsunuz. Ama kullanmadıgınız özelliğe para vermeyin. FujiFilm i severm. Takdir de ediyorum. Ancak s2960 modeli iyi bir model değil.

Nikon unda bu alanda başarılı bir makina olmadıgı bilinen bir gerçek.

sx sizin için iyi olacaktır. Ben zoom kullanıyorum diyorsanızda başka modellere de başka modellerede bakabilirsiniz.
  • L310 ile ilgili 4-5 konu var forumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu makinelerin kalem pil ile çalıyor olmasından dolayı, daha önce kalem pil ile çalışan bir makine kullanmış olan bir arkadaşım;kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi. pil dayandıramıyormuş,çok çabuk piller bitiyormuş. o yüzden bunlardan birini alacağına lion pilli bir cihaz olan canon sx 220 yi önerdi.

siz pil konusunda ne dersiniz? ayrıca sx 220 nasıl,önerirmisiniz?
  • ----
  • Bu kalem pil olayi sizin arkadasinizin sanssizligi imiz. Ben de kalem pilli Canon kompakt makine kullandim (2 pil ile calisiyordu) ve hic de arkadasinizin dedigi gibi pil yetistirememe durumu yasamadim. Tabi herhalde boyle bir makina icin yuksek mAh degerine sahip sarjli pil kullanmistir arkadasiniz. Ne oluyor ama, iste sarjli pillerin de bir omru var, ortalama 10 ay, 1 yil sure sonunda yeni sarjli pil alarak yeni piller ile yuksek verim alarak makinanizi kullanmaya devam edersiniz. E senede 2 yada 4(diger 2 yedek misali) sarjli pil almak da cok onemli bir harcama degil. Ben kompakt makinada bilhassa kalem pilin daha iyi olacagini dusunuyorum. Cunki cepte heryere goturulecek, her an-her seyin fotografi cekilecek, bu durumda yedek lion pil mi almak mantikli yoksa yedek sarjli pil mi ?

Bir de 1-2 kisiye bagli kalarak onlarin yorumlarina gore hareket etmeyin, bunu her konu icin soyluyorum. Olabiliyor cunki bazen sanssizlik ayni kisiyi ust uste bulabiliyor. Kalem pil olayi arkadasinizin dedigi gibi bir sorun olsa idi Dunya capinda binlerce satilan kalem pilli modeller hala neden uretilip satiliyor peki ? Eger arkadasinizin dedigi sorun genel bir sorun olsa idi ureticiler gelen sikayetler dogrultusunda cozum uretmek zorunda kalmazlar miydi? Sonucta kalem pil ile boyle bir sorun genel olarak yasaniyor olsa insanlar uretilen bu modelleri gittikce azalan adetlerde alir, ureten sirketler de bu satis dususunun sebeplerini bulur yakalem pilli model uretmezlerdi yada sorun ne ise onu cozelerdi. Halen uretilip satilmakta olduguna gore mesele makinanin enerji gereksinimini giderme yolunda degil, sorun enerji saglayicisindadir demektir. Yani sarjli yada normal kalem pilde. Dedigim gibi 10 ay-1 yil gibi bir surecte pillerin yenisini alacaksiniz(tabi ne yogunlukta kullanip pilleri kac kere sarj ettiginize gore sure biraz uzayip kisalabilir).

Diger yandan Sx220 de iyidir, hatta yukaridaki modellerden iyidir. Bence canon Sx130, 150 de bunlardan iyidir. Eger daha ucuz iseler Canon Sx130,150,220 den birini alabiirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Temmuz 2012; 15:54:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Ne oluyor ama, iste sarjli pillerin de bir omru var, ortalama 10 ay, 1 yil sure sonunda yeni sarjli pil alarak yeni piller ile yuksek verim alarak makinanizi kullanmaya devam edersiniz.

Merhaba,
    Kalem pil konusundaki düşüncelerinizde sizinle tamamen aynı fikirdeyim.Ayrıca,tıpkı şarjlı kalem pillerde olduğu gibi Li-ion bataryaların da belli bir kullanım ömrü olduğunu hatırlatmak isterim..
  • coolpix l310 kullanıyorum herhangi bir pil yetiştirememe problemi yaşamadım.Kesinlikle fujiden iyi bir makine fujinin artısı yanında 70-80 tl değerinde bir çanta veriyor olması. Canon a gelince ben sadece video performansının iyi olduğunu düşünüyorum (Canon PowerShot SX230 HS'yi uzunca bir süre kullandım.)

Bir kaç örnek nikon coolpix l310:
    http://www.flickr.com/photos/yasnhkan/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursbs

teşekkür ederim. yorumun için. yanlız bi şey takıldı kafama. nikon l 310 21x zoom var. canon sx150 12x zoom var. nerdeyse yarı yarıya . zoomdam yana sıkıntı olmaz mı?

bence de haklı. Bende sx150 IS var memnunum. Yalnızca GP Recyko şarjlı piller ve şarj aletide almalısınız. Recyko 2100 mA olanları var. Birde şarj aletinin hızlı şarj edenini almak lazım. 2 pili 2 saatte şarj edebilen GP var. Bunlara da ayrıca masraf etmen gerekli. 100-120 TL bunlar tutar tabi bir de çanta almak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.