Şimdi Ara

Fiorino çalışmıyor ... (Video Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
13.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Araç anahtarı tanımıyor olabilir, arkadaşın erasında başımıza geliyordu.

Marş dinamosu ve onun otomatiğinde olabilir sıkıntı..

Aynı sorundan iş yerimize 2006 doblo geldi yarın ya da öteki gün sorun çözülür burdan bilgi veririm sizede..

iyi olur gerçekten . olmadı arızayı verince yedek anahtar ile denetim . umarım elektrikseldir. enjektör değişimi için verecek param yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • enjektörle alakası yokki.Enjektörden kaynaklansa her zaman çalışmamazlık yapar, kara duman atar,çekmez,gitmez.Sizin sorununuz elektiriksel kaynaklı.Bir birim motora yakıt gelmesini engelliyor gibi.Çünkü araç kör marş basıyor.Marşta sıkıntı olsa marş zaten hiç basmaz.tık eder kalır.immo yada akünün zayıf olması sıkıntı olabilir.araç şarjta güçlük çekiyor olabilir.lamba yakmaması arıza olmadığını göstermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

uyarı lambası gösterdik dediğim gibi birmot bile videoyu gösterdiğimde bujiler ile alakası yok dedi. mazot pompası söküldü. tertemiz hiç bir sıkıntı yok. birmota gittiğimde bu hatayı yapmadığı ve arıza kodu vermediği için bakmadilar. ama dediğim gibi ya rölantide uzun süre bekleyip stop edersem öyle yapıyor. yada viteste unutup ayağımı debriyajdan çekip yanlışlıkla stop ettirirsem öyle yapıyor. aklıma en mantıklı gelen enjektorler akitma yapıyor. ama yaptırmadan önce buraya sormak istedim belki aynı sorun başına gelmiş olanlar vardır diye.

yanan sönen lambaya ne dediler.Bu modellerde böylemi dediler yoksa

• Litresi 5 lira hocam nereye döküyoruz benzini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

quote:

uyarı lambası gösterdik dediğim gibi birmot bile videoyu gösterdiğimde bujiler ile alakası yok dedi. mazot pompası söküldü. tertemiz hiç bir sıkıntı yok. birmota gittiğimde bu hatayı yapmadığı ve arıza kodu vermediği için bakmadilar. ama dediğim gibi ya rölantide uzun süre bekleyip stop edersem öyle yapıyor. yada viteste unutup ayağımı debriyajdan çekip yanlışlıkla stop ettirirsem öyle yapıyor. aklıma en mantıklı gelen enjektorler akitma yapıyor. ama yaptırmadan önce buraya sormak istedim belki aynı sorun başına gelmiş olanlar vardır diye.

yanan sönen lambaya ne dediler.Bu modellerde böylemi dediler yoksa

kızdırma bujilerini diyorsanız . onlar zaten senede 1 dört tanesinden 1 tanesi muhakkak bozuluyor. çok pahalı bir parça değil zaten. o konuda baktılar 3. kızdırma bujisi kızdırma yapmıyor. değiştirelimmi dediler bende gerek yok kalsın dedim.

bakalım bir daha yaparsa yedek anahtar ile ççalıştırmayı denicem çalışırsa sorun immo çalışmaz ise hiç değilse immo seçeneğini çıkartabiliriz.

• neredeyse hep ecu hazırlanmadan basıyorsun marşa
  • quote:

Bu sorunu neden yapar aklım ermiyor son 3-4 aydır ara sıra yapıyor. özellikle 2-3 dk rölantide beklendiği zaman ve viteste bırakılıp stop ettiği zaman yapıyor. anlamadım nedenini akü marş motoru vs kontrol edildi sağlam çıktı.

sizce neden yapar ?

usta anahtarı falan düşürdünüz mü ya da çocuk falan oynuyor mu ? Belki bazen immobilizer ile anahtar bağlantıyı kuramıyor olabilir mi?
    Aynı olay partnerde başıma gelmişti.

• Enjektör veya pompa değil gibi duruyor. Krank sensörü de akla yatkın diğer yorumlarda söylenmiş ama sıklığına göre yedek anahtarı varsa onla biraz devam edin. Genelde Fiat'ta ilginç sorunlar çıkabiliyor. Daha ilginci var mı bilmiyorum ama immobilizer tanımıyor olabilir.
  • Akü ya da marş motorunda sorun yok taş gibi çalışıyorlar zaten.

Sorunu tespit ederseniz yazın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

neredeyse hep ecu hazırlanmadan basıyorsun marşa

normalde hazırlanmadan basmam asla ama bu arıza olduğu zaman ecunun hazırlanmasını beklersen 45 dk uğraşıyorum çalıştırmak için...
  • quote:

Ecu hazırlanmadan marşa basmanın ne gibi zararı olabilir ? Bazen ben de acil işim olduğunda hemen çevirip çalıştırıyorum.
  • quote:

Ecu hazirlanmasi ne demek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Isıtma bujileri için gerekli olan zaman.
  • IMMOBILISER
  • immo olsa immo ışığı yanar, anahtar işaretli bir şey...
    Gündüz sıcak havada kızdırma bujisi nedir? Direkt basınca çalışır.

Marş motoru dönmese akü temassızlık/amper yetmemesi diyeceğim de bildiğin sanki mazot yok da dönüyor

Yanınızda yedek anahtarı da taşıyın, aynı anahtara takmayın, birine yakın olmasın kontağa takarken, problem olunca normal anahtarı söküp, yedek anahtarla deneyin, belki immodur ama ışık yakmıyordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

immo olsa immo ışığı yanar, anahtar işaretli bir şey...
    Gündüz sıcak havada kızdırma bujisi nedir? Direkt basınca çalışır.

Marş motoru dönmese akü temassızlık/amper yetmemesi diyeceğim de bildiğin sanki mazot yok da dönüyor

Yanınızda yedek anahtarı da taşıyın, aynı anahtara takmayın, birine yakın olmasın kontağa takarken, problem olunca normal anahtarı söküp, yedek anahtarla deneyin, belki immodur ama ışık yakmıyordur...

şimdi çift anahtarla dolaşıyorum zaten aynı hatayı yapınca denicem olmazsa bile immo ihtimali ortadan kalkıcak hiç değilse.
  • immobilizer ya da Mazot pompası'nda sorun
  • Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    Dizel motorun bu davranışı için bildiğim sebepler

1- Kayış kopması. (En kötü seneryo, sizinki bu değil zaten)
    2- Tıkalı enjektörler ve bunların yakıt sistemine hava çekmesi
    3- Yakıt pompası problemi
    4- Anahtarda çatlak immo çipi
    5- Akkor buji problemi de bazen buna neden olabilir.
    6- Yakıt filtresi tıkalı.

Discovery Channel'da bir belgeselde adam Land Rover'in enjektörlerini yerinden çıkarıp (borularından değil) marşa bastırdı ve içinden yakıt gelmeyenini bulmuştu. Bence sorun büyük ihtimalle yakıt sisteminde. Motor mazota kavuşamıyor bir türlü. Ankarada isen dizelin ustası çok temiz bir ustam var önerebilirim.

İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

quote:

Ecu hazırlanmadan marşa basmanın ne gibi zararı olabilir ? Bazen ben de acil işim olduğunda hemen çevirip çalıştırıyorum.

Gerekli testleri her çalıştırma esnasında yapması gerekiyor. Genellikle direksiyon sertleşmesi olayı bu yüzden gerçekleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Isıtma bujileri için gerekli olan zaman.

Ek olarak yazıyım bende.

Ecu kontrolündeki bütün birimlerin test edilip onaylanması diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.