Şimdi Ara

Fiorino çalışmıyor ... (Video Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
13.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bu sorunu neden yapar aklım ermiyor son 3-4 aydır ara sıra yapıyor. özellikle 2-3 dk rölantide beklendiği zaman ve viteste bırakılıp stop ettiği zaman yapıyor. anlamadım nedenini akü marş motoru vs kontrol edildi sağlam çıktı.

sizce neden yapar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 25 Temmuz 2013; 21:09:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiorino Çalışmıyor: Sorun Giderme ve Çözüm Yolları

Fiat Fiorino'nuzun marş basmaması can sıkıcı bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözüm yolu mevcuttur.

Fiorino Marş Basmıyor Nedenleri ve Çözümleri:

• Boş Akü: Akünüz bitmiş olabilir. Aküyü kontrol edin ve gerekirse şarj edin veya değiştirin.
    • Arızalı Marş Motoru: Marş motoru hasar görmüş veya arızalı olabilir. Marş motorunun konumunu belirleyin ve hasar veya arıza olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse marş motorunu değiştirin.
    • Arızalı Marş Dinamosu: Marş dinamosu, marş motoruna güç sağlar. Arızalı bir marş dinamosu, marş basmama sorununa neden olabilir. Marş dinamosunun konumunu belirleyin ve hasar veya arıza olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse marş dinamosunu değiştirin.
    • Arızalı Ana Röle: Ana röle, marş motoruna ve diğer elektrikli bileşenlere güç sağlar. Arızalı bir ana röle, marş basmama sorununa neden olabilir. Ana rölenin konumunu belirleyin ve hasar veya arıza olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse ana röleyi değiştirin.

Fiorino Marş Motoru, Marş Dinamosu ve Ana Rölenin Konumları:

• Marş Motoru: Motor bölmesinde, genellikle alternatörün yanında bulunur.
    • Marş Dinamosu: Marş motorunun üzerinde veya yanında bulunur.
    • Ana Röle: Sürücü bölmesinde, genellikle direksiyon simidinin altındaki sigorta kutusu yakınında bulunur.

Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra da sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için bir otomobil tamircisine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • krank sensörü problemi gibi geldi...
  • krank sensörüne bakılmadı belki ondan olabilir varmı başka önerisi olan :)
  • partnerde öyle yaptığında kutup başını söküp takardık..herşey olabilir bi bilgisayara bağlamadan arıza bulmakla uğraşılmamalı..bizim diğer aracımızdada aynı problem var arada bir yapıyor..araç yeni old. varsayarsak krank sensörü çoğu aracın genel çalışmama nedenleri arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 25 Temmuz 2013; 22:01:36 >
  • Aküde marş motorunda sorun yok.Gayet güzel çalışıyor ancak araca mazot gelmiyor gibi geldi.Pompayı filan kontrol ettirdiniz mi?Bilgisayara bağlatın sorun kaydedilmiştir....
  • Hocam sorunu anlayamadım ama sürekli bu şekilde marja yüklemeyin ,marş motorunu bir güzel halledebilirsiniz (marşa çok yüklenmeyin)..
  • Fiorino'da sorun olur mu be??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağdaki yanıp sönen sarı ısıtma buji uyarısını bir benmi gördüm acaba?Motora mazot gelmiyor bence.Bu arızayı yaptığında kulağınızı dayayıp enjeksiyonlarda ses olup olmadığına baktınızmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

sağdaki yanıp sönen sarı ısıtma buji uyarısını bir benmi gördüm acaba?Motora mazot gelmiyor bence.Bu arızayı yaptığında kulağınızı dayayıp enjeksiyonlarda ses olup olmadığına baktınızmı?

ısıtma bujilerinden kaynaklanmıyor sorun ... geçen yaz 2 ay dolaştım o şekilde ve sıkıntısız tek seferde marş alırdı ...

mazot pompasından ses geliyor yani çalışıyor sıkıntı yok. enjeksiyonların nasıl bir ses verdiğini bilsem onuda dinlerim tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Aküde marş motorunda sorun yok.Gayet güzel çalışıyor ancak araca mazot gelmiyor gibi geldi.Pompayı filan kontrol ettirdiniz mi?Bilgisayara bağlatın sorun kaydedilmiştir....

mazot pompası gayet güzel çalışıyor.

bilgisayara bağlattım hem özelde hemde birmotta...hiç bir hata kodu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

sağdaki yanıp sönen sarı ısıtma buji uyarısını bir benmi gördüm acaba?Motora mazot gelmiyor bence.Bu arızayı yaptığında kulağınızı dayayıp enjeksiyonlarda ses olup olmadığına baktınızmı?

ısıtma bujilerinden kaynaklanmıyor sorun ... geçen yaz 2 ay dolaştım o şekilde ve sıkıntısız tek seferde marş alırdı ...

mazot pompasından ses geliyor yani çalışıyor sıkıntı yok. enjeksiyonların nasıl bir ses verdiğini bilsem onuda dinlerim tabiki.

bir uyarı lambası yanıyorsa sorun var demektir.Diyelim yağ lambası yandı birşey olmaz deyip gezemeyizki.3 dk sonra araba yatak sarar. servise gösterdinizmi bu konuyu? İmmobilizer hatası bile olabilir.motor kör şekilde marş basıyor.en ufak tekleme patlama belirtisi yok.kontağa sert davranmanızdan kaynaklanabilir.Elektiriksel bir hata olduğu aklıma geliyor.Enjektörlerin oraya kulağınızı yaklaştırırsanız nasıl bir ses olduğunu hemen anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 25 Temmuz 2013; 22:30:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Aküde marş motorunda sorun yok.Gayet güzel çalışıyor ancak araca mazot gelmiyor gibi geldi.Pompayı filan kontrol ettirdiniz mi?Bilgisayara bağlatın sorun kaydedilmiştir....

mazot pompası gayet güzel çalışıyor.

bilgisayara bağlattım hem özelde hemde birmotta...hiç bir hata kodu yok.

hava akışmetre, sensör arızası olabilir.
  • uyarı lambası gösterdik dediğim gibi birmot bile videoyu gösterdiğimde bujiler ile alakası yok dedi. mazot pompası söküldü. tertemiz hiç bir sıkıntı yok. birmota gittiğimde bu hatayı yapmadığı ve arıza kodu vermediği için bakmadilar. ama dediğim gibi ya rölantide uzun süre bekleyip stop edersem öyle yapıyor. yada viteste unutup ayağımı debriyajdan çekip yanlışlıkla stop ettirirsem öyle yapıyor. aklıma en mantıklı gelen enjektorler akitma yapıyor. ama yaptırmadan önce buraya sormak istedim belki aynı sorun başına gelmiş olanlar vardır diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

uyarı lambası gösterdik dediğim gibi birmot bile videoyu gösterdiğimde bujiler ile alakası yok dedi. mazot pompası söküldü. tertemiz hiç bir sıkıntı yok. birmota gittiğimde bu hatayı yapmadığı ve arıza kodu vermediği için bakmadilar. ama dediğim gibi ya rölantide uzun süre bekleyip stop edersem öyle yapıyor. yada viteste unutup ayağımı debriyajdan çekip yanlışlıkla stop ettirirsem öyle yapıyor. aklıma en mantıklı gelen enjektorler akitma yapıyor. ama yaptırmadan önce buraya sormak istedim belki aynı sorun başına gelmiş olanlar vardır diye.

Marş esnasında ekran dahil tüm gösterge paneli sönüyor. Sönmemesi gerekiyor en azından benim Punto'da sönmüyor, hatırladığım kadarı ile doblo, fiorinoda da sönmemesi gerekir. Elektriksel problem var. Enjektörleri falan araştırmayın hiç.
    Bir kaç seçenek var:
    - Marş dinamosu elektirik kaçırıyor bundan mütevellit kaçak sonucu geç çalışma ya da çalışmama sorunu oluyor.
    - Body computer arızalı, yazılımda sıkıntı var
    - akü bozuk. başka akü ile deneme yapınız.

• Birmot ne dedi ? Yetkili servisin bakması lazım bu araca.
  • Bence başka bir aküyle deneyin.Olmaz ise sorun %80 elektriksel problem.Benim clio-1 de de aynı sorun oluyordu.Araç marş basıyor fakat hiçbir şekilde motor çalışmıyordu.Aküyü sök,tak yapıp biraz bekleyince çalışıyordu.Sorunu ise immobilizer kaynaklıydı,arabanın huyunu çözünce yaptırmadım sonrada sattım gitti
  • Geçmiş olsun çok sinir bozucuymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Fiorino'da sorun olur mu be??

bi pejo değil tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Fiorino'da sorun olur mu be??

bi pejo değil tabi

Motor tas ama gerisi allaha emanet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç anahtarı tanımıyor olabilir, arkadaşın erasında başımıza geliyordu.

Marş dinamosu ve onun otomatiğinde olabilir sıkıntı..

Aynı sorundan iş yerimize 2006 doblo geldi yarın ya da öteki gün sorun çözülür burdan bilgi veririm sizede..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.