Şimdi Ara

FİREFOX çökme sorunu GINA GETİRDİ :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar firefox 3.6 sürümüne geçtiğimden beri zırt pırt firefox çöktü diye fotoğraftaki uyarıyı alıyorum Artık kabak tadı vermeye başladı bu olay
    önceden hiç böyle sorun yapmazdı şimdi sürekli çökme yaşamaya başladım! sorunu biraz araştırdım eklentilerden olabilceğini söylediler ama bütün eklentileri kaldırsamda yien facebook ta çökmeler yaşıyorum bundan 2-3 hafta öncesine kadar hiç böyle sorun yaşamazdım :(
    Sorun windows güvenlik duvarımı dedim acaba ordan da baktım kapattım engelliyorsa falan yine aynı yine çöküyor!!
    Üstüne format attım Pc canavar gibi çalışıyor her şey mükemmel ama bu firefox çökmesinin önüne geçemedim
    Bir çakışma olduğunu düşünüyorum ama hala çözebilmiş değilim! virüs koruma proğramından mı dedim pause yaptım korumayı ama yine aynı!
    Bu sorunu yaşayıpta çözebilmiş veya sorunu tespit etmiş yada bu sorun hakkında fikir belirtecek arkdaşların yardımlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 12 Mart 2010; 5:11:42 >

• Çevremde birçok kişi bu sorunla karşılaşıyor.. Firefox 3.6 yeni çıkan bir sürüm olduğu için daha alt yapılarında sorunlar olduğu ve birçok işlevsel bozukluğu olduğu bildiriliyor. Bu konuda eski sürümlerini kullanırsan bu sorunla karşılaşmayabilirsin. Bende öyle yapıyorum..
  • Ya eski sürüm ya da Opera 10.50 bence :D
  • Evet "Messie" sanırım en büyük neden seninde dediğin gibi daha tam hazır hale gelmeden sürülmüş bir sürüm 3.6 çünkü önceki sürümlerde bu sorun hiç yoktu!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

Ya eski sürüm ya da Opera 10.50 bence :D

Opera 10.50 ye bence hiç bulaşmasın.Çünkü 10.50 aceleye geldi..Bu yüzden dolayı bir çok sorun ve hata var..10.10 u kullanmasını tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

Ya eski sürüm ya da Opera 10.50 bence :D

Opera 10.50 ye bence hiç bulaşmasın.Çünkü 10.50 aceleye geldi..Bu yüzden dolayı bir çok sorun ve hata var..10.10 u kullanmasını tavsiye ederim..

10.50 kullananların dh de mesaj atamadıklarını okumuştum.

Ayrıca bende ff 3.6 kullanıyorum. Hiç çökmedi şu ana kadar.
  • C sürücüsünü Birleştirmeyi dene işe yarayabilir, bunun için O&O Defrag programını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 12 Mart 2010; 16:23:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

C sürücüsünü Birleştirmeyi dene işe yarayabilir, bunun için O&O Defrag programını öneririm.

Yanlış anlamayın ama ben tam anlayamadım neden c sürücüsü birleştiriliyor ? firefox çökmelerine karşı ?
  • Operayı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messie

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

C sürücüsünü Birleştirmeyi dene işe yarayabilir, bunun için O&O Defrag programını öneririm.

Yanlış anlamayın ama ben tam anlayamadım neden c sürücüsü birleştiriliyor ? firefox çökmelerine karşı ?

Bende anlamadım :S arkdaşlar sorunum hangi internet tarayıcısını kullansam daha iyi olur değil!!!
    Bu firefox sürekli çökme yaşıyor!!! Özelliklede "personel" eklentisi ile kullanınca.Buna benzer sorunlar yaşayan varmı benim gibi bu 3.6 sürümünü kullanıpta?
  • 3.6 yı kullanıyorum ve çökme sorunuyla karşılaşmadım, daha önce 3.5 versiyonu kullanırken bendede sık sık çökmeler oluyordu. Tesadüfen C yi birleştirmiştim ve sonrasında çökme olmamıştı.
    Firefox dosyaları c de olduğu için sanırım o dosyalarda dağılmış vaziyette birleştirme sonrasındada hatalardan arınıyor diye düşünüyorum, denemekte fayda var. Sonucu burayada yazında işe yarayıp yaramadığını bilelim.
  • Bende de O&O Defrag proğramı var denicem şimdi bakalım işe yarıcak mı..
  • Veritabanının şişmesinden kaynaklanıyor. Firefox, şifreler, yerimleri, geçmiş, rss girdileri gibi pek çok bilgiyi SQLite veritabanında barındırıyor. Taşınabilir ve hafif olduğu için SQLite tercih edilmiş olsa da, aynı zamanda çok yavaş bir sistem. Bu yüzden Fx'i de zaman zaman yavaşlatıyor.

Bunun için, bulduğum bir yöntemi daha önce forumda paylaşmıştım. Fakat daha pratik yöntemleri varmış:

• 1. Araçlar -> Hata Konsolu
      2. "Kod:" satırındaki metin kutusunu aşağıda, kalın yazı tipi ile işaretlediğim metni yapıştır ve "Değerlendir" düğmesine tıkla. Biraz zaman alabilir. Ne yazık ki bu yöntemde yapılan işlemin kalan süresi gösterilmiyor.

Components.classes["@mozilla.org/browser/nav-history-service;1"].getService(Components.interfaces.nsPIPlacesDatabase).DBConnection.executeSimpleSQL("VACUUM");

• Vacuum Places eklentisini kullanabilirsin. Ben hiç denemedim ama iyidir herhalde

Yukarıdaki yöntemlerle, kısaca SQLite veritabanına defrag yapılacak denebilir. Bu da Fx'in hızlanmasını sağlayacak.

• Eklentileri azalt ve Firefoxu komple sistemden silip sitesinden indirmeyi dene belki sorununa çözüm olabilir. Bi aralar bendede oluyordu eklenti yüzündenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luciferi

Veritabanının şişmesinden kaynaklanıyor. Firefox, şifreler, yerimleri, geçmiş, rss girdileri gibi pek çok bilgiyi SQLite veritabanında barındırıyor. Taşınabilir ve hafif olduğu için SQLite tercih edilmiş olsa da, aynı zamanda çok yavaş bir sistem. Bu yüzden Fx'i de zaman zaman yavaşlatıyor.

Bunun için, bulduğum bir yöntemi daha önce forumda paylaşmıştım. Fakat daha pratik yöntemleri varmış:

• 1. Araçlar -> Hata Konsolu
      2. "Kod:" satırındaki metin kutusunu aşağıda, kalın yazı tipi ile işaretlediğim metni yapıştır ve "Değerlendir" düğmesine tıkla. Biraz zaman alabilir. Ne yazık ki bu yöntemde yapılan işlemin kalan süresi gösterilmiyor.

Components.classes["@mozilla.org/browser/nav-history-service;1"].getService(Components.interfaces.nsPIPlacesDatabase).DBConnection.executeSimpleSQL("VACUUM");

• Vacuum Places eklentisini kullanabilirsin. Ben hiç denemedim ama iyidir herhalde

Yukarıdaki yöntemlerle, kısaca SQLite veritabanına defrag yapılacak denebilir. Bu da Fx'in hızlanmasını sağlayacak.

Teş. ettim dost'm deniycem bunu ;)

• .Net framework ile ilgili bir hata gibi gözüküyor. İstersen şu sayfaya bir göz atıp .Net framework asistantı kaldır.
    http://support.microsoft.com/kb/963707
  • İlgi ve alaka için teş. ettim arkdaşlar 3.5.6 sürümüne dönüp PERSONEL eklentisini kaldırdığımdan beri çökmeler şimdilik durdu...
    Bir çakışma olduğundan yada bir eksiklikten şüphe diyordum "Frozenmetal" arkdaş dediğin şeyi indirip kurdum birde 3.6 sürümüne dönücem yeniden bakalım yine çökme olcak mı ve personel eklentisi ile denicem yeniden
  • Günde 10-12 saat 3.6 kullanıyorum. Persona eklentisini kullanmıyorum. Şimdiye kadar hiç çökmedi.
  • O zaman personel eklentisi kurulu,3.6 sürümü kullanıpta,çökme sorunu yaşamayan arkdaş varmı diye soralım???
  • Bu persona eklentisi dediğiniz şu arkaya tema yapmak mı ?

4 saattir firefox açık hiç çökmedi .

Dipnot : Bilgisayarımda firefox şu ana kadar hiç çökmedi , chromede adobe flash arada çöküyor

İşletim sistemi Windows Xp SP2
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.