Şimdi Ara

Firefox'umda Saniyelik Takılmalar Başgösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Firefoxumda bugüne değin hiç bir problem yaşamamıştım , hiç bir eklenti kullanmıyorum sadece 1 adet temam vardı. Birden bire özellikle scroll kullanırken takılmaya başladı. Örneğin takılma durumu o anda bir texbox a (örneğin bir arama kutucuğuna ) bir kelime yazarken denk gelmişse yazdığım harfler 1 saniye gecikmeli bir anda çıkıyor.

Yada scroll ile sayfa kaydırırken sayfa 1 saniye donuyor sonra bir anda kaydırma işlemi gerçekleşiyor. Ayrıca bu saniyelik takılma anında HDD ışığı yanıyor .

Firefox sürümüm 2.0 , 2 den vazgeçemiyorum ama bu takılmalar çok sinir bozucu bu sebeple 3.5 kurdum baktım dğişen birşey yok daha sonra uninstaller programı ile tamamen kaldırıp tekrar 2.0.20 kurdum. Yine değişen bir şey olmadı. Programı tekrar sildim , Program Files daki Mozilla Firefox klasörünü tamamen yok edip 2.0.20 yi tekrar kurdum.

Eski ayarlarımla birlikte firefoxum da hiç bir değişme meydana gelmedi.

Başka browser larda takılma yaşamıyorum. Sistemim Vista home premium , Dell 1720 kullanıcısıyım.

Önerisi olan var mı?

• Bence Opera ya geçmelisin boşver firefoxu
  • Chrome kullanıyorum , Opera kullanıyorum ancak Firefox 2.0 nin yerini tutmuyor. Bu takılma durumuna bir çözüm bulan yok mu?
  • bendede öyle takılmalar oluyordu.format attım düzeldi.kullana kullana şişiyor vallahi tarayıcılar
  • Bu olay hem tarayıcıdan hemde bilgisayarın o anki durumundan kaynaklanıyor. Mesela benim pc genelde açıktır haliyle ısınıp yavaşlıyor bir süre sonra. Birde birkaç işlem yapmaya kalkınca ff'de anlattığın gibi hafif takılmalar oluyor. İşin ilginci operada da oluyor benzeri. Tarayıcıları temizleyip pc'yi yeniden başlatınca herşey düzeliyor. Kısacası tek bir nedene bağlı değil.
  • Bahsettiğim çok karakteristik bir takılma browser uzun süre açık kalmıştı ( 2 gün kadar ) ne olduysa ondan sonra oldu ve bir daha düzeltemedim. Hangi sürümünü kurarsam kurayım takılmalar devam ediyor. Diğer browser larda hiç bir pürüz yok.

Farklı fikir ve önerileri olan var mı?
  • Benimkinde de google araması sorun çıkartıyor bazen. Çözümünü bilen pm atabilir mi?
  • firefox'taki bir bug'la ilgili haber var ama... ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

http://digitalage.com.tr/Haber/milw0rm-firefox-guvenlik-acigi-degil/3bc054d9-bdac-4df4-bd5d-0284c0f9a745.aspx
  • firefoxta sorunlarla karşılaştınız mı tüm programlar menusunden firefoxu güvenli kipte başlatıp ayarları sıfırlamak, ben hataları bu yolla düzeltiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklu66

firefoxta sorunlarla karşılaştınız mı tüm programlar menusunden firefoxu güvenli kipte başlatıp ayarları sıfırlamak, ben hataları bu yolla düzeltiyorum.

Bu yöntemi denedim ancak olumlu bir sonuca ulaşamadım malesef. Yalnız eklentilerden kaybolmayan bir şey var ki oda ;

Microsoft .NET Framework Assistant 1.0

pasif konumda olmasına rağmen listeden silinmiyor ayrıca herhangi bir .net sorunu yaşamadım ama eklentiler kısmına nereden geldiği konusunda yada ne işe yaradığı konusunda fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mextrude -- 30 Temmuz 2009; 20:58:36 >
  • visual studio ile gelen Microsoft .NET Framework Assistant 1.0 firefox eklentisi eski olduğundan silinemiyor
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9449?src=api
    güncelledikten sonra kaldırabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DLI

visual studio ile gelen Microsoft .NET Framework Assistant 1.0 firefox eklentisi eski olduğundan silinemiyor
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9449?src=api
    güncelledikten sonra kaldırabilirsiniz

Dediğiniz şekilde sürümü 1.1 ' e yükseldi ve eklentilerden kaldırdım , ancak kaldırılamayan 1.0 versiyonu pasif halde eklentilere yine geldi ve gitmiyor..

Firefox u geride hiç bir kalıntısını bırakmadan sistemden başka nasıl kaldırabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mextrude

Firefoxumda bugüne değin hiç bir problem yaşamamıştım , hiç bir eklenti kullanmıyorum sadece 1 adet temam vardı. Birden bire özellikle scroll kullanırken takılmaya başladı. Örneğin takılma durumu o anda bir texbox a (örneğin bir arama kutucuğuna ) bir kelime yazarken denk gelmişse yazdığım harfler 1 saniye gecikmeli bir anda çıkıyor.

Yada scroll ile sayfa kaydırırken sayfa 1 saniye donuyor sonra bir anda kaydırma işlemi gerçekleşiyor. Ayrıca bu saniyelik takılma anında HDD ışığı yanıyor .

Firefox sürümüm 2.0 , 2 den vazgeçemiyorum ama bu takılmalar çok sinir bozucu bu sebeple 3.5 kurdum baktım dğişen birşey yok daha sonra uninstaller programı ile tamamen kaldırıp tekrar 2.0.20 kurdum. Yine değişen bir şey olmadı. Programı tekrar sildim , Program Files daki Mozilla Firefox klasörünü tamamen yok edip 2.0.20 yi tekrar kurdum.

Eski ayarlarımla birlikte firefoxum da hiç bir değişme meydana gelmedi.

Başka browser larda takılma yaşamıyorum. Sistemim Vista home premium , Dell 1720 kullanıcısıyım.

Önerisi olan var mı?

benimde bir kere başıma gelmişti. farkettim ki bilgisayar "yüksek performansta" değil de "güç tasarrufunda" çalışıyor. sende de böyle bişi olabilir.sağ altta pil simgesinden kontrol et bakalım bi.

• Güç planı : Dengeli ..

Firefox'umdaki bu sorun , hiç kapatmadan 48 saat kadar açık kaldıktan sonra meydana geldi.

umuyorum bir çözüm yolu vardır. fikirlerinizi bekliyorum.
  • C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\
    Windows Presentation Foundation\DotNetAssistantExtension
    içeriğini temizle daha sonra

about:config

general.useragent.extra.microsoftdotnet
    değerine sağ tıklayıp reset diyeceksin

bende ilk yöntemle kalkmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DLI -- 31 Temmuz 2009; 0:58:29 >
  • Teşekkürler , eklenti bu şekilde kalktı.

Takılmalar devam ediyor ..
  • takılmalarında eğer firefoxun işlemciyi %100 kullanmasındansa

eklentiyi indirip enable işaretini kaldırırsan takılma oldukça azalır

Firefox'umda Saniyelik Takılmalar Başgösterdi
  • Teşekkürler,Hemen denedim , takılmalarda bir değişiklik meydana gelmedi , takılma esnasında CPU %50 oluyor.
  • Takılmalar sona erdi Tamamen kullanıcı kusurundan kaynaklanıyor diyebilirim , 17 aydır adres geçmişini silmiyordum ( hususi ) Linklerimi kaybettim ama olsun Firefox 2.0

Konu içerisine mesaj yazarak fikirleri ile destek olan ve çözüm sunan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mextrude -- 31 Temmuz 2009; 1:43:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.