Şimdi Ara

fitness boy kısaltır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 yaşındayım,boyum 179.birkaç sitede araştırdım ama emin olamadım.kesin bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fitness Boyu Kısaltır mı?

"15 yaşındayım fitness boy kısaltır mı?" veya "Spor boyu kısaltır mı?" gibi sorular, boy gelişimiyle ilgilenen kişiler arasında sıklıkla gündeme gelmektedir. Fitness aktivitelerinin boy üzerindeki potansiyel etkileri hakkında bilgi edinmek önemlidir.

Yapılan çalışmalar, ağırlık kaldırma ve diğer yüksek etkili egzersiz türlerinin büyüme plakalarına zarar verebileceğini ve boyu engelleyebileceğini göstermiştir. Ancak bu çalışmalar çoğunlukla aşırı veya rekabetçi bir düzeyde antrenman yapan sporcular üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Normal düzeylerde fitness aktiviteleri, sağlıklı büyümeyi destekleyecek şekilde kemikleri ve kasları güçlendirmeye yardımcı olabilir. Çocuklar ve gençler için, dengeli bir fitness programı, esneklik ve kardiyovasküler sağlığı geliştirmeye odaklanmalıdır. Aşırı ağırlık kaldırma veya yoğun antrenmanlardan kaçınılmalıdır.

15 yaşında iseniz, fitness aktivitelerine başlamadan önce bir doktora veya fizyoterapiste danışmanız önerilir. Onlar, gelişimsel ihtiyaçlarınıza uygun bir program oluşturmanıza yardımcı olabilirler.

Genel olarak, normal düzeylerde fitness aktiviteleri, sağlıklı bir büyümeyi destekleyebilir. Ancak, aşırı veya rekabetçi düzeylerde antrenman yapmak boy gelişimine zarar verebilir. Sağlıklı bir fitness rutini sürdürmek, boyunuzu etkileme riski olmadan fiziksel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 100 kg squat yapmazsan boyun kısalmaz merak etme eğer ağır çalışmazsan ki çok ağır çalışmadığını düşünüyorum kısaltmaz
  • 17 yaşta pek sıkıntı olmaz . Ayrıca 10 yaşındaki bi çocuk isterse 1 kg la çalışsın boyunun uzaması azalır çünkü oluşan kasa bi protein gidiyor . Sen boya gidecek proteini alıp kasa verirsen kas gereğinden fazla çoğalır doğal olarak boy az uzar ama 17 yaşındaki birinde böyle bi sıkıntı olmaz
  • Boyu kisaltsaydi Arnold 1.88 olamazdı 1.50 falan olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alierent kullanıcısına yanıt
    değişik bi yorum.protein hedeflemsi gibi olmuş ben orta okuldan beir çok ağırlık taşıdım.o yüzden trapezler güçlü.ancak boyum kısa kalmadı
  • Belki de çalışmasa 195 olurdu ? ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

değişik bi yorum.protein hedeflemsi gibi olmuş ben orta okuldan beir çok ağırlık taşıdım.o yüzden trapezler güçlü.ancak boyum kısa kalmadı

Bende çalıştım zamanında şuan 186 boy var . Ama çalışmasam belki 190 olacaktım . Kim bilebilir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mahallede bir abimiz vardı. Boyu 1.90dı. 2 sene body yaptı şuan boyu 1.70

• Jarvi J kullanıcısına yanıt
    lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. spora ortalama bir yıl önce başladım , en çok boy kısaltan dediğiniz hareketi yani squat'ı 120-130 kiloyla yapıyorum. başladığımda 1.78'dim şimdi 1.80'im. 1 haziran 1994 doğumluyum. spora 1 nisan 2013 de başladım. Bodybuilding kesinlikle boyu kısaltmaz. Küçük yaştaki kardeşlerimiz zaten yapmamalı.
    dayı ozaman hiç ağpırlık kaldırmıcaz.ama 190 kaslı sarı saçlı mavi gözlü olucaz.
  • 19 yaşındayım squat çalışsam bi zararı olur mu? Squat hangi bölgemizi çalıştırır?
  • boyu kısaltmaz ama ergenlik çağındaysan gelişimini azaltır
  • squat bacağın en temel hareketidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakMakar

lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. spora ortalama bir yıl önce başladım , en çok boy kısaltan dediğiniz hareketi yani squat'ı 120-130 kiloyla yapıyorum. başladığımda 1.78'dim şimdi 1.80'im. 1 haziran 1994 doğumluyum. spora 1 nisan 2013 de başladım. Bodybuilding kesinlikle boyu kısaltmaz. Küçük yaştaki kardeşlerimiz zaten yapmamalı.

Hocam ironi yapmıştım. Öyle bir şey mümkün olabilir mi hiç?
  • boy uzumanız 22 yaşını doldurana kadar devam edecek fakat 15-16 .yaş aralığındaki uzamayla 20 li yaşlardaki uzama da bir olmayacak.aksi bir durum,müdahale,hormonal bir bozukluk yoksa boyunuz şu saatten sonra maksimum 4 santimetre daha uzar.
    gelelim spor-boy ilişkisine. araştırmalar ters yönde bası oluşturan sporlar hariç(haltervb.sürekli yerçekimine zıt aşırı ağırlık),erken yaşta spora başlayan insanların boylarında spor-beslenme etkisiyle boylarında %4 daha fazla uzamanın olduğunu göstermiş. yani bu şu demek 22 yaşına gelen iki tek yumurta ikizini aynı coğrafyada spor ve beslenme hariç eşit şartlarda yetiştirmişler.birisine 5-6 yaşından itibaren yüzme,basketbol belli bir yaştan sonra bodybuilding gibi spor kompleksinden oluşan bir yaşam tarzı oluşturmuşlar. sonuç 22 yaş tamamlanıp boy uzamalar bittiginde birisi diğerinden 7 cm daha uzunmuş. 180 e 187 gibi düşün.

öncelikle halter neden boy kısaltır halterciler neden kısa onu söyleyeyim.bizim ekranlarda gördüğümüz başarılı halterciler 10-11 yaşından beri haftanın 4-5 günü halterle ağırlık çalışan insanlar. omurga bir erkek bedeninde 12-16 yaş arasında maksimum uzunluğuna ulaşmayı hedefler. siz bu şekilde ters bir bası yaptıgınızda omurganın buna 2 türlü tepkisi olur. ya uzayamayacak ya da postür bozuklukları,kifoz(kamburluk) gibi durumlar ortaya çıkacaktır. halterciler halteri kaldırırken göğüslerini öne attıkları için-ki bu kaldırma tekniğidir- kamburluk bedenlerinde oluşmaz ama boy kısalığı kaçınılmaz olur.

gelelim sizin durumunuza.yaşınız 19 olduğu için şu saaatten sonra sguat vb. hiçbir hareketten korkmanıza gerek yok.boyunuz da kısalmaz bazı arkadaşlar kısalacağını iddia etmiş.çok yüksek ağırlıklarla eğer setlere giriyorsanız 130 kg squat,300 kg leg press ki zannetmiyorum, bu sizin için bu yaşta zaralı olabilir çünkü iskelet gelişiminiz henüz tamamlanmadı. bunun haricinde bodybuilding ve fitness sizin UZAMANIZI SAĞLAR. nasıl derseniz şöyle: bodybuilding yapan insanların vücudunda diğer insanlara göre çok daha fazla büyüme hormonu salgılanır. bu büyüme hormonu boy uzaması durmuşsa sadece kaslara, uzama devam ediyorsa hem kaslarınıza hem de boyunuza etki eder.ha bu uzamayı 5-10 cm gibi düşünmeyin küçük rakamlardan bahsediyorum. kendimden örnek vereyim ben 19 yaşımda vücut geliştirme sporuna başladım 23 yaşıma geldiğimde
    boyum 178 den 180 cm olmuştu. bunun belki de 1 cm si body etkisidir.

umarım faydalı olmuştur. iyi forumlar...

• 16 yaşındayım 1 aylığına fitness yapmak istiyorum boy uzamama etki eder mi

• Bi bitmediniz arkadaşım

• Broscience konuşmuş yine ...

100kg squat boy filan kısaltmaz ki 70 kilo 180 bi insan için 100kg pek ileri seviye sayılmaz. Aksine yardımcı olabilir bb dışında hareketsiz bir hayat ,düzensiz uyku yada yeme düzenin varsa onlar düzene girince büyümende gelişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0at -- 6 Temmuz 2017; 12:35:37 >
  • arkadaşlar bu sporlar boyu kısaltsaydı güreşcilerde cüce olurdu. haftada 1-2 gün 40-50 kilo squat yapmayla boy kısa kalmaz aksine hormonlarınız aktif olur gelişiminizi destekler.
    boyu kısaltığı konusunda herhangi bir profosorun , uni yazısının açık pdf kaynağını paylaşırsanız sevinirim

ayrıca vücut geliştirme büyüme hormonunu artıran bir spordur (her spor olduğu gibi)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.