Şimdi Ara

fitness hakkında bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 85 kg yim fitness ile uğaşıyorum ve yeni başladım. kiloumun 1,6 katı kadar protein alıyorum

sizce bu protein yeterli olur mu?

hafif ağırlıkla başladım fullbody yapıyorum ama yanma hissi çok az daha 1-2 hafta oldu sakatlık yaşamayam diye hafiften aldım ama sice bu yanlış mı? yani vucüt birazda olsun zorlanmalı mı?

proteinleri 2 öğün şeklinde alsam bir sıkıntısı oluor mu?

bir de çölyak hastasıyım buğdaydan yapılan tüm ürünler( bulgur,makarna vs) yulaf gibi ürünler tüketemiyorum bu benim için bir eksi midir?

• Amacın kilo almaksa karbonhidrat olmazsa olmaz ama tek karb. Kaynağı bu şar değil o yüzden alternatif bulabiliyorsan sıkıntı değil. Glutensiz ürünler bu aralar her yerde var. Amaç kilo vermekse karb. Çok yüksek olması gerekmiyor. Protein miktarı konusu çok karışık, Vücut ağırlığı x 1.6 yeterli benim görüşüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • linkorn L kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim evet amacım kilo vermek ve birazda olsun fit görünüme sahip olmak. ben size şunu da sorayım bazı günler 100 gr civarı protein alıyorum bazı günler 150 vs almam gereken 85 kgyim 135 gr civarı sizce bu hatalı bir tercih mi her zaman da olsa 135 geçmeli miyim?

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Biz günlük sayıyoruz ama tabi bu net bir değer değil aslında. Her proteinin sentezlenme oranı ve zamanı da farklı. Kilo verme sürecinde yüksek almakta fayda var yine de.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    1. Ortalama bir ağırlık sporcusu için kg başına 1.5-2.0 g protein yeterli.
    2. Yanma hissi hipertrofinin ve gelişimin net göstergesi değildir yanma hissine ve pump'a odaklı bir idman yerine hareketlerin formuna, tekniği geliştirmeye, doğru ağırlıklar kullanmaya ve bu ağırlıkları zamanla artırmaya odaklan.
    3. Yüksek proteinli öğünleri gün içinde farklı zamanlara bölersen daha faydalı olabilir. Hedef kilo almak, hipertrofi ve güç artırımı ise öğünlerin arasının kısaltılmasının gelişime olumlu etki ettiği gösterildi. Kilo vermek ve define olmaksa öğün sayısı daha az da tutulabilir. Öğün arasını açmanın yağ yakımına etkisi var ancak günlük gerekli protein miktârını ve hedef kalori değerlerini tutturuyor olmak daha önemli.
    4. Yulafın belli tiplerinde gluten yok özellikle dikkat ederek tüketilebilir. Glutenli karbonhidrat tüketmedin diye bir eksiğin olmaz ben glutene intoleransı olmayanlara da glutenli karbonhidratların yüksek miktarda tüketmesini önermemekteyim.

• ersozmd kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim hocam güzel bilgileriniz için. sizi bulmuşken bir kaç soru daha sorayım spora başlayalı 1 ay falan oldu şuan fullbody yapıyorum ve hepsi makine de yapıyorum sizce artık serbest ağırlığa geçmeli miyim, programım şu şekilde 2 göğüs, 1 omuz, 2 sırt, 1 arkakol 1 önkol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.