Şimdi Ara

Fizik hocamın sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatce -- 22 Kasım 2014; 22:19:20 >

• Neden dünyanın en dayanıklı maddesi ile birleştiriyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocan istifa etsin kardeş böyle soru mu olur ona sicim teorisini anlat

• Dünyanın en dayanıklı maddesi en yoğun maddesidir

• Çıkamaz 0 basınç altında yok olur bunu bilmiyorsan 6. Sinif falansin?

• Arkadaşın demek istediği sürtünmeden veya basınçtan ölmiyeceğiz jet motorunun çalışma prensibini bilmediğim için uzayda çalışır mı çalışmazmı bilmem ama aya isabet alırsan sürtünmeden yavaşlamayıcağın için açlıktan vs ölsende gidersin. (Jet motoru uzayda çalışmaz büyük ihtimal)

• cihatce C kullanıcısına yanıt
    Atmosferden çıktığınız hızla gidersiniz aya da gidersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrHolyday

valla buyuklerimiz yer ceker der.. buyuk ihtimal artik gaz vermezsen dunyaya geri doner..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrHolyday

belli bi basıncın altında yükselemezsin konu kilit
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

Hocan istifa etsin kardeş böyle soru mu olur ona sicim teorisini anlat
    Bu bahsettiğin jet ler bildiğimiz uçak oluyor değil mi ? Öyle olduğunu farzederek cevabı yazıyorum.

Bu jetler yani günümüz uçakları , motorun havayı önden çekip içinde ısıtması sonucu havayı genleştirip motorun arka kısmından dışarı atılmasıyla çalışıyor. Genleşen hava birden arka motordan atılınca uçaklar bir itme kuvveti etkisi gibi ilerliyor. Duvara yaslan ve elinle birden duvarı it.Vucunun ileri gittiğini göreceksin.

Ama senin soruna gelirsek. Herşeyi en iyi şartlarda kabul ederek böyle bir olay mümkün olur mu diyorsun. Yani dayanıklılık , dinamik , sürtünme vsvs herşeyi sağladım ve gider mi diyorsun.

Bence o jet aya kadar gidemez. Çünkü atmosferden çıkınca motorunun ileri gitmesi için yeterli hava olmuyacak.Ve büyük ihtimal gidemiyeceksin.

Ama şu şekilde gitmen mümkün olur mu bilemem. Atmosfere kadar çok fazla hızlandın ve atmosferden çıkınca motorları kapattın. Zaten atmosferde çok büyük bi hızla çıktığın için o hızın seni ay a kadar ulaştırabilir belki. Eğer ay a gidersen belki bu şekil gidersin.

Not : Bunlar teorik olarak düşüncelerimdir.Pratikte bu işler nasıl işliyor bilemiyorum. NASA nın uzay mekiklerinide incele istersen belki bi fikir sahibi olursun.

• Gecen gun ucaktaydim pilotun yanina gidip kafasina silah dayadim, aya dogru gotur dedim gazi kokledi simdi aydan yaziyorum
    Turkce karakterler icin kusura bakmayin airbus klavyesine turkce karakter koymamislar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Gecen gun ucaktaydim pilotun yanina gidip kafasina silah dayadim, aya dogru gotur dedim gazi kokledi simdi aydan yaziyorum
    Turkce karakterler icin kusura bakmayin airbus klavyesine turkce karakter koymamislar
    Neden gitmesin?
  • Jet motoru bildiğim kadarıyla O2 ile çalışır
    bermuda üçgeninde uçakların düşmesi de bu yüzdendir
    sonuç olarak motor o2 nin azaldığı yerde durabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Jet motoru bildiğim kadarıyla O2 ile çalışır
    bermuda üçgeninde uçakların düşmesi de bu yüzdendir
    sonuç olarak motor o2 nin azaldığı yerde durabilir
    sen bir yaşını söyle ona göre cevap vericem ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatce

Bu mesaj silindi.
    Not : Özelden bi arkadaş bana yazmış ta uzayda sürtünme olmadığından dolayı sonsuza kadar gider diye. Evet uzayda srtünme yok dünyadan çıkış hızıyla ay'a kadar gidebilir. Belli bi süre sonra ay ın çekim kuvveti etkisine girer ve jet uçağı ay üzerinde çarparak yere düşer.

@cihatçe : Hocam aslında o jet uçağı atmosferden çıkarabilirsek . ki sen çıkarabileceğimiz şartları baz almışsın , gidebilme ihtimali yüksek sanki. Bana öyle geldi. Ama bence senin hocanın sana bu soruyu sormasının nedeni senden şu cevabı bekliyor olmasıdır. Hocam atmosferden sonra hava olmadığından jet motorları çalışmaz ehe ehe

Aslında detaylı bi araştırma yapmadan söylemek biraz yanlış olur ama. Jet i atmosferden çıkarabilirsek yönümüz de ay olursa götürebiliriz gibime geliyor. Bunları hesaplarken dünyanın ve ay ın çekim kuvvetinide dikkate almamız gerekecek.

• Gidemezsin. Atmosferden çıkarsan aya varana kadar uzun bir süre geçecek. Bu süre zarfında sen değiştirilemeyecek bir yörüngede ilerlerken ay ilerlemiş olacak.

• Hava olmadığı icin sürtünme olmaz ve gidemez uzay araçlarında ise momentumun korunumdan sürekli yakıt püskürterek hız artar.P = mv. M azalinca v artar.

• cihatce C kullanıcısına yanıt
    Jet motorları hava olmadan çalışmaz bu yüzden çıkamaz ayrıcada atmosferin üst katmanlarına çıkıldıkça motorlar buz tutar yine çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 29 Ekim 2014; 18:36:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

Jet motorları hava olmadan çalışmaz bu yüzden çıkamaz ayrıcada atmosferin üst katmanlarına çıkıldıkça motorlar buz tutar yine çalışmaz.
    Hızlanmayı x ekseninde yaptıktan sonra uçağın yönünü y eksenine çevirmiş. Orada saçmalık var uçağın hareketi x yönündeyken burnunu yukarı çevirince x eksenindeki bütün momentumu y eksenine aktarılmayacak ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

Hızlanmayı x ekseninde yaptıktan sonra uçağın yönünü y eksenine çevirmiş. Orada saçmalık var uçağın hareketi x yönündeyken burnunu yukarı çevirince x eksenindeki bütün momentumu y eksenine aktarılmayacak ki.

Alıntıları Göster
    Motorun gücüne bağlı dünya dan kaçma hızı gibi bir kavram var förmülü vk=kök içinde 2gm/r dünya için uygularsak 11.2 km/sn .ıkıyor eğer o jet 11.2 km/sn hızında kalkamazsa dünyadan kaçması imkansız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.