Şimdi Ara

Fizyoterapi Hakkında Bilgi Verebilecek Olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ygs de 19k ydım 21kya düştüm, devlette dişler olmuyor galiba bu yüzden rotayı fizyoterapiye çevirdim diyebilirim.

Özellikle hacettepe hakkında, genel olarak meslek hakkında, okunurken yaşanan sıkıntılar-yaşanılan şeyler hakkında, devletteki ve özeldeki durumları hakkında ve son olarak yurt dışındaki olanaklar hakkında bilgi verebilecek olanlar burdan paylaşırsa çok sevinirim, benim gibi yazmayı düşünen ama yeterli bilgiye sahip olmadığı için kafasında soru işaretleri olan birçok kişi olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler.

• Geleceği parlak değil. Bu yıl devlette 44 kişi atandı. Özelde çalışmak istersen git ama. Bence odyoloji ergoterapi falan bak onların onu biraz daha açık. Ergoterapi hemen hemen ftr ile aynı işleri yapıyor bi arastirmani tavsiye ederim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Fizyoterapi Hakkında Bilgi Verebilecek Olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz fizyoterapi okudunuz/okuyor musunuz mu ve ozel istersen git demenizi biraz daha acar misiniz?

• Ftr 2 türlü alıyor.Bir mf3 bir de ygs 2.Senin 21 ygs oldugu icin domuz eylul pamukkale gibi universiteleri yazarsın.Ama hacettepe vs. Onlar mf3le aliyor.Egitim tıp kadar zor olmasada yoğun.4 yillik egitim sonunda fizyoterapist unvanina sahip oluyorsun.2 yil yuksek lisans yaparsan alanin belli oluyor.Ornegin ortopedi,noroloji,sporda fizyoterapi(trdeki futbol basket kluplerinde calisabiliyosun yabanci dil varsa buyuk kluplerede gidebilirsin)Yurt disinda cok daha fazla maas aliyorlar.Mezun olunca devlette yada ozelde calisabilirsin.Ftr gelecegin meslegi olarak goruluyor.Okurken yasanilan sıkıntılardan uygulama sinavlari pek sıkıntı olmasada biraz zorluyorlar.Yardimci olabildiysem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ReCAPTCHA

Ftr 2 türlü alıyor.Bir mf3 bir de ygs 2.Senin 21 ygs oldugu icin domuz eylul pamukkale gibi universiteleri yazarsın.Ama hacettepe vs. Onlar mf3le aliyor.Egitim tıp kadar zor olmasada yoğun.4 yillik egitim sonunda fizyoterapist unvanina sahip oluyorsun.2 yil yuksek lisans yaparsan alanin belli oluyor.Ornegin ortopedi,noroloji,sporda fizyoterapi(trdeki futbol basket kluplerinde calisabiliyosun yabanci dil varsa buyuk kluplerede gidebilirsin)Yurt disinda cok daha fazla maas aliyorlar.Mezun olunca devlette yada ozelde calisabilirsin.Ftr gelecegin meslegi olarak goruluyor.Okurken yasanilan sıkıntılardan uygulama sinavlari pek sıkıntı olmasada biraz zorluyorlar.Yardimci olabildiysem :)

Ygs 19k dan 21kya düştüm derken lys sonucum mf3 21k :)
  • Hacettepe gelebilir ozaman dostum.Kesin degil tabi

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklın varsa okumazsın başka bi şey demiyorum çünkü ben hayatımın hatasını yaptım güvendim bizim akrabaya o 2009 mezunu o zamanlar anında iş buluyordun şimdi mesleğimiz mahvettiler 2009da 300 dü kontenjanlar şimdi olmuş 4.000 küsür, alımlar ise .. ??
  • 5 seneye işsizlik garantili meslek olucak
  • Eczacılık varken kimse fizyoterapi diyetisyenlik falan yazmasın.

Eczacılık bitti bitti diyorlar sürekli gelişen meslek eczacılık biter mi lan ?Başlı başına ayrı bir bilim dalı bu ilaç=eczacılık ilaç olduğu sürece eczacı da lazım.Eczacıların diploma derecesi yüksek lisans bildiğim kadarıyla 5 yıllık okul olduğu için.Lisanstan sonra direkt doktora yapabiliyorsun yani.İş bulma sıkıntısı çekerler mi bilmem ama çekeceklerini sanmam.Eczacılar da iş bulamıyorsa zaten kimse iş bulamaz.

İlaçlar markette satılacakmış güya.Tamam öyle olsun Amerika sistemi gibi olsun Amerikada Eczacılar bu işi yürütüyor ve amerikada işsiz eczacı bulamazsınız dünyanın parasını alırlar.Abddeki eczacı maaşlarına bakabilirsiniz.
    Dünyanın her yerinde doktorun reçete ettiği ilaçları drugları sadece eczacıların elinden alabilir hastalar başka kimse bu konuda yetkili değildir.
    Sağlıkta 4 ana bölüm vardır:Tıp Diş Eczacılık Veterinerlik

Diğerleri çöptür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 19 Ocak 2017; 22:25:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pharma.

Eczacılık varken kimse fizyoterapi diyetisyenlik falan yazmasın.

Eczacılık bitti bitti diyorlar sürekli gelişen meslek eczacılık biter mi lan ?Başlı başına ayrı bir bilim dalı bu ilaç=eczacılık ilaç olduğu sürece eczacı da lazım.Eczacıların diploma derecesi yüksek lisans bildiğim kadarıyla 5 yıllık okul olduğu için.Lisanstan sonra direkt doktora yapabiliyorsun yani.İş bulma sıkıntısı çekerler mi bilmem ama çekeceklerini sanmam.Eczacılar da iş bulamıyorsa zaten kimse iş bulamaz.

İlaçlar markette satılacakmış güya.Tamam öyle olsun Amerika sistemi gibi olsun Amerikada Eczacılar bu işi yürütüyor ve amerikada işsiz eczacı bulamazsınız dünyanın parasını alırlar.Abddeki eczacı maaşlarına bakabilirsiniz.
    Dünyanın her yerinde doktorun reçete ettiği ilaçları drugları sadece eczacıların elinden alabilir hastalar başka kimse bu konuda yetkili değildir.
    Sağlıkta 4 ana bölüm vardır:Tıp Diş Eczacılık Veterinerlik

Diğerleri çöptür.

Sanırım eczacılık okuyorsun ama doğru eczacılık bitecek bir alan değildir.Bitti diyenleri anlamak güç meslek bu biter mi la.İlaç içmiyonuz mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.