Arkadaşlar bugün çantamda taşıdığım daha bir yılını doldurmayan 4Gb flash bellek ve 320 Gb harici 2.5'' Hdd'im aynı anda ikisi beraber bozuldu. Herhangi bir düşürme vs olmadı. 2 ayrı bilgisayarda Bios+Winxp hiçbir şekilde görmüyor. sanırım son taktığım yabancı bilgisayarın anakartının voltaj sorunu vardı ikisini beraber yaktı.
Flash bellek için birşey yapılamadığını forumlarda okudum. Fakat harici 2.5'' Hdd'nin içini söküp Sata kablo ile bilgisayara bağladığımda gayet mükelmmel biçimde bilgilerime ulaştım. Bunu sağlayanın ise sigorta yada tampon görevi görevi gören Hdd nin "usb devresinin" sağladığını düşünüyorum. Öndeki devre yandığı için arkasındaki hdd'yi korudu. Fakat flash bellekte ise "usb devresi" bütünleşik olduğu için ona bu şekilde ayırma gibi bişey yapamıyoruz sanırım.
Bu yaktığım ikinci flash diskim. Hiçbir sebep yokken bir anda bozulan. Veri yedeklemek için neye güveneceği şaşırdım şuanda. Hiç bir çizik yokken bile okumayan DVD'lerden dolayı yıllar önce DVD yedeklemeyi zaten bırakmış durumdayım.
Soracağım soru ise flash belleklerin önüne takılacak voltaj koruması gibi bir devre yapılabilirmi? Varmıdır böyle birşey? Diyot direnç vs elemanlarla yapılabilir gibi geliyor bana bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirmi? Daha önemlisi işe yararmı?
Teşekkürler şimdiden
Aşırı akım korumalı USB HUB üzerinden Flah belleklerimi kullanmayı düşünüyorum. Voltaj korumalı USB HUB bulamadım. Belki yardımı olur. Belli de olmaz. Forum bozulan flash disk sahipleri ile dolu markalı yada markasız olması hiç farketmiyor. Flopy diskler bile daha dayanıklıydı zamanında.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme