Şimdi Ara

FLUENCE DİZEL'DEN GOLF DİZEL DSG HİGHLİNE GEÇTİM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu renoyu körü körüne savunanları anlamıyorum demeden önce lafıma şöyle başlayayım.

Ben şu pozisyonda sedan+dizel+0 bir araçtan vazgeçipte benzinli bir araca geçmezdim yerim kalitesini zevkini. Araba dediğin geniş olur yayıla yayıla gidersin.İlk başta fluence alarak hata etmişsin bari devam et..

Neyse..

Reno 4-5 sene önce tüm araçlarıyla 5 yıldız şovu yaptı o dönemlerde bmw lerden daha sağlam diyen değerli arkadaşlarımız mevcuttu hatta öyleki Bmw x5 ile clio çarpışsa x5 tekiler pert olur clio dakilere birşey olmaz bile denilmişti.

Bmw ye kanca geçmedi tabi şimdide vw e kanca geçirmeye çalışıyorsunuz ama bunlarda gelip geçecek en son hyundai kia fiat chery gely ye kalacaksınız

Ben artık reno şöyledir vw böyledir gibi polemiklere girmek istemiyorum çünkü renocular over and under gibi bot olmuş ne desen anlaşılmıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

quote:

Orijinalden alıntı: $devilmaycry$

Arkadaşlar nedir sizin fluence le alıp veremediğiniz bende de fluence var ama golfu yada başka aracı kötülemiyorum ve konuyu açan kişinin profiline bakarsanız 3-4 tane su arabayı aldım diye konu açmış fluence kötülemeye çalışmak için ortalığı karıştırmak için konu açılıyor ben renault araç almama rağmen bencede bu sınıfta reault - ford - opel ve diğerleri içinde en iyi volkswagen ama herkes ihtiyacına göre , parasına göre araba alıyor çoğu kişi bana sende fluence var ondan savunuyosun diyor ya bu fluence bana hediye edilmediki 49 bin tl ye severek isteyerek aldım bagaj hacmi,diz mesafesi ve bu fiyata donanım olarak en iyi araçlardan biri bu araba çıktığında fluence vs passat diye konular açıldı bu konunun açılması bile bu arabanın ne kadar iyi olduğunu gösterir passat tabıkı d sınıf bir araç fluence de 10 basar ama neden corolla vs passat , astra vs jetta diye konu açılmıyor fluence sin çok satması bile milletin zoruna gidiyor bu kadar yazdım ama biliyorumki herkes aynen devam edecek.

Buda Dünyanın En Çirkin Arabası ( Herkesin Ferrari kullandığı bir ülkede yaşıyoruz herhalde )

Basit kalitesiz özensiz bir tasarım bana göre fiyatının uygun olmasının ve şirketler tarafından tercih edilmesinin haricinde hiç bir + sı bulunmayan bir araç

Kalite bakımından ikisinin arasında pek fazla fark yok
     FLUENCE DİZEL'DEN GOLF DİZEL DSG HİGHLİNE GEÇTİM

+1905
    hocam süpersin ya valla tek kelimeyle flaunce araba oldu başımıza yukardaki resim ise tamamen tesadüf eee o kadar arabadan bir tanede çıksın dimi

• Doğru tespit her taraf fluence passat jetta dolu ama golf tek tük..
    quote:

Orijinalden alıntı: matetech

Herkes Golf alırımda alırım yazmış. Yaw piyasada neden yok o zaman bu araba ben mi görmüyorum yoksa resmen yok yani Allah rızası için ilaçlık göremiyorum hani ayda yılda bir...
  • @denizkubi; yazdiklarini degerlendirmek bana düsmez ama yaptigin körü körüne marka fanaikligi insani forumdan sogutuyor gercekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.K

@denizkubi; yazdiklarini degerlendirmek bana düsmez ama yaptigin körü körüne marka fanaikligi insani forumdan sogutuyor gercekten..

Katılıyorum.

Renault markasından tiksindim sayesinde.
  • birisi elma digeri armut boyle alakasiz modelleri burda millete kiyaslatip herkesi birbirine dusuruyosunuz PES !
  • golf kaliteli araba fakat benzinli olması ve önümüzdeki dünlerde makyajlanarak yenisinin çıkma durumu olduğundan kararınızı gözden geçirin derim...
    yıl sonuna kadar flu kullanıp daha sonrada simdiden sıraya girdiğiniz jetta yada golf alın fiyatlarda o zaman yerine oturmuş olur hem....şuan araba satma zamanı almak için iyi bir zaman değil....
    tsi motorların fabrika verilerine inanmayın....benzinli benzinlidir.....
    dsg içinde birkaç bir şey yazayım...dün aldığımız dsg 7 ileri 1.6tdi highline jetta çok güzel iç kalite vasat...
    motor ve şanzuman ve aracın tipi çok iyi....yalnız bir yakınımız daha yeni audi a4 8 ileri dsg şanzumanını arıza yüzünden komple garantiden değiştirdi...araç 2010 maodel 58000km...dsg garantisiz asla kullanılmaz arızasının altından kalkılmaz ..babamın kullanacağı jetta yı inanın korkarak kullanacağız gibi geliyor bana...dağda bayırda yolda kalan dsg li vw az değil...bende şahit oldum köyde eniştemde touran vardı otamatik ,arıza yaptı 4 gün servis gelecek diye araba köy yolunda bekledi ....
    karar sizin dsg çok konforlu...benzin pahalı ....yeni astra kesinlikle golfden güzel ,kaliteside aynı....
    golf efsane yol ntutuşu iyi gidişi iyi ama çok sade basit bir araba gibi kendi fikrim bu...
    şimdiden hayırlı olsun....acele etmeyin derim...mutlu olacağınız arabaya binin....
    selamlar...

• Benzinli araç için Golf hele de DSG li iyi de...aman dizelini almaya kalkmayın.

Araç için sıraya girersiniz. Sıra gelince de zaten Golf 7 lansmanı yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

golf kaliteli araba fakat benzinli olması ve önümüzdeki dünlerde makyajlanarak yenisinin çıkma durumu olduğundan kararınızı gözden geçirin derim...
    yıl sonuna kadar flu kullanıp daha sonrada simdiden sıraya girdiğiniz jetta yada golf alın fiyatlarda o zaman yerine oturmuş olur hem....şuan araba satma zamanı almak için iyi bir zaman değil....
    tsi motorların fabrika verilerine inanmayın....benzinli benzinlidir.....
    dsg içinde birkaç bir şey yazayım...dün aldığımız dsg 7 ileri 1.6tdi highline jetta çok güzel iç kalite vasat...
    motor ve şanzuman ve aracın tipi çok iyi....yalnız bir yakınımız daha yeni audi a4 8 ileri dsg şanzumanını arıza yüzünden komple garantiden değiştirdi...araç 2010 maodel 58000km...dsg garantisiz asla kullanılmaz arızasının altından kalkılmaz ..babamın kullanacağı jetta yı inanın korkarak kullanacağız gibi geliyor bana...dağda bayırda yolda kalan dsg li vw az değil...bende şahit oldum köyde eniştemde touran vardı otamatik ,arıza yaptı 4 gün servis gelecek diye araba köy yolunda bekledi ....
    karar sizin dsg çok konforlu...benzin pahalı ....yeni astra kesinlikle golfden güzel ,kaliteside aynı....
    golf efsane yol ntutuşu iyi gidişi iyi ama çok sade basit bir araba gibi kendi fikrim bu...
    şimdiden hayırlı olsun....acele etmeyin derim...mutlu olacağınız arabaya binin....
    selamlar...

A4' de multitronic yani CVT şanzuman var, dsg ile alakası yok
    Touran da eski modeldiyse DSG değil tork konvertörlüdür.

Golf için ise makyaj değil de tümden yeni kasaya geçecekler bundan sonra 2013' de muhtemelen görürürüz.

• Konu yine alakasız yerlere gitmiş.Konuyu açan arkadaş zaten araçlar hakkında yeterince tecrübeli.Bence sürüş keyfi olarak TSİ ve DSG Golf Fluence'den daha iyi bir seçim olur.Eğer alacağınız araçtan böyle bir beklentiniz varsa doğru yoldasınız.Donanım olarak iç mekan ve bagaj olarak ise Fluence daha önde . Birde konfor konusu var otomatik vitesli bir araç tabiki manuele göre daha konforlu olacaktır.Golf bu konuda sınıfında referanstır.Yanlız şunu unutmamak lazım her markanın kendine has bir tarzı vardır.Renault istese copy paste yapıp aynı süspansiyona ve konfora sahip bir araç yapar.Ama yapmıyor neden çünkü Türkiye şartlarına göre araç üretiyor ve konfor anlayışı farklı.Yani Fluence ile dağ bayır dolaşır altını belkide sürtmessin ama Golf ile bunu yapamazsın.Ayrıca sürüş olarak Renault sakin kullanıma daha uygun ve uzun yolda konfora yönelik ayarlara sahiptir.Golf ise genel olarak hep aynı konfor düzeyine sahiptir.Kısacası şehir içinde ve bozuk yollarda Golf tok bir sürüş sağlar ama uzun yolda normal sürüşte Fluence'in konforuna ulaşamaz.Sonuç olarak iki otomobil farklı tarzlara sahip olsada aralarında atla deve kadar fark olmaz.Boşuna sidik yarışına girmeye gerek yok.Neyi istediğinizi biliyorsanız gider o otomobili alırsınız ve sizin için en iyisi aldığınız otomobildir.

Birde TSİ ve TCE muhabbeti dönmüş.Bende bu motorlarla ilgilenen ve LPG ile kullanıma uygun olup olmadıklarını araştıran biri olarak şunları söyleyebilirim.Performans olarak TCE özellikle ara hızlanmalarda bariz şekilde TSi motora göre üstün. İstediğiniz şekilde araştırın karşınıza bu çıkacaktır.Yanlız TCE motor manifolttan beslemeli , VW gibi direkt enjeksiyona sahip değil. Buda çok anlamam ama tüketim olarak bir handikap zaten fabrika ve test verileride bunu onaylıyor.TSİ tüketimde oldukça üstün yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 28 Nisan 2011; 10:25:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Konu yine alakasız yerlere gitmiş.Konuyu açan arkadaş zaten araçlar hakkında yeterince tecrübeli.Bence sürüş keyfi olarak TSİ ve DSG Golf Fluence'den daha iyi bir seçim olur.Eğer alacağınız araçtan böyle bir beklentiniz varsa doğru yoldasınız.Donanım olarak iç mekan ve bagaj olarak ise Fluence daha önde . Birde konfor konusu var otomatik vitesli bir araç tabiki manuele göre daha konforlu olacaktır.Golf bu konuda sınıfında referanstır.Yanlız şunu unutmamak lazım her markanın kendine has bir tarzı vardır.Renault istese copy paste yapıp aynı süspansiyona ve konfora sahip bir araç yapar.Ama yapmıyor neden çünkü Türkiye şartlarına göre araç üretiyor ve konfor anlayışı farklı.Yani Fluence ile dağ bayır dolaşır altını belkide sürtmessin ama Golf ile bunu yapamazsın.Ayrıca sürüş olarak Renault sakin kullanıma daha uygun ve uzun yolda konfora yönelik ayarlara sahiptir.Golf ise genel olarak hep aynı konfor düzeyine sahiptir.Kısacası şehir içinde ve bozuk yollarda Golf tok bir sürüş sağlar ama uzun yolda normal sürüşte Fluence'in konforuna ulaşamaz.Sonuç olarak iki otomobil farklı tarzlara sahip olsada aralarında atla deve kadar fark olmaz.Boşuna sidik yarışına girmeye gerek yok.Neyi istediğinizi biliyorsanız gider o otomobili alırsınız ve sizin için en iyisi aldığınız otomobildir.

Birde TSİ ve TCE muhabbeti dönmüş.Bende bu motorlarla ilgilenen ve LPG ile kullanıma uygun olup olmadıklarını araştıran biri olarak şunları söyleyebilirim.Performans olarak TCE özellikle ara hızlanmalarda bariz şekilde TSi motora göre üstün. İstediğiniz şekilde araştırın karşınıza bu çıkacaktır.Yanlız TCE motor manifolttan beslemeli , VW gibi direkt enjeksiyona sahip değil. Buda çok anlamam ama tüketim olarak bir handikap zaten fabrika ve test verileride bunu onaylıyor.TSİ tüketimde oldukça üstün yani.

İşte bütün gerçekler bundan ibarettir.Ben söyleyince bazıları koşullanmış ve önyargıları ile hareket edip kabul etmiyorlar fakat durumu tam olarajk anlatan bu gerçek tespitlerinizden ötürü kendi adıma teşekkür ediyorum.

• C sınıfı dizel hem de privilege donanımlı Fluence satılıp da benzinli ve ileride LPG uygulanamayacak HB C sınıfı ve seneye kasa değiştirecek ve donanım fakiri comfortline donanımlı bir araba olan Golf 6 almak kesinlikle mantıksız. yavrusu gibi kalıyo Golf fluence'ın yanında. Satarken zarar edeceksiniz, benzinden ayrıyeten zarar, külliyen zarar yani. Değmez. Kesinlikle değiştirmeyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strify

quote:

@denizkubi; yazdiklarini degerlendirmek bana düsmez ama yaptigin körü körüne marka fanaikligi insani forumdan sogutuyor gercekten..

Katılıyorum.

Aynen.
  • Konuya girdim baktım kimler mesaj yazmış diye okumaya gerek duymadım,umarım benim gibi düşünen arkadaşlar vardır sıktı artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: strify

quote:

Katılıyorum.

Aynen.

yolda clio, megane falan görünce aklıma denizkubi geliyor ve iğreniyorum o araçlardan artık.

• İyi seçim
  • Fluance ta kötü araba değil ama bana ikisinden birini tercih et deseler bende golf seçerdim.Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyarisçi
    arkadaşımın sıfır aldığı golf dsg garantisi bittikten birkaç ay sonra dsg arıza yaptı.masraf 8000 tl.cebinden ödedi.inanmayan pm atsın isim şehir veririm.

Sağlam masraf çıkmış
    Sanziman komplemi değişmiş
  • Yahu ben de pek hazzetmem Renault tasarımından, ancak kurbağa görünümlü Juke'a şekil, karizma, yakışıklı tanımlarının yapıldığı bir ortamda Fluence çirkin araba yaklaşımını da anlamak mümkün değil. Tamam arabaya baktığında orantısız gelen yerler olabilir ancak bu kadar kötüleme de hoş değil. Şunu da eklemeliyim ki, Golf her yönüyle daha tatminkar bir araba olacaktır, hele bir de dizel olabilseydi
  • Kanaatimce Golf şişik ego bir otomobil (tamamen dışarıdan söylüyorum denemişliğim yok, hani denesemde f1 aracı yada f16 gibi olacak değil ya ortalamadır sonuçta) ama problem şu: üreteni, fiyatlandıran distribitörü hatta kullanıcısı da biraz narsist sanki.Diğer vw modellerde bu durum biraz daha az hissedilsede genelde tümünde var. Bu durum dergilerin testlerinde de sıkça vurgulanıyor aslında.Hani nerde diyecekseniz direk bunu vurgulayan bir test yok ama editörler yazılarında ve verdikleri puanlarda vw ailesi gibi düşünmek zorunda gibi tepkilerden anlaşılıyor.Ha bu arada ben renault yada bir başka marka fanatiği filan değilim sadece gözlemlerimden bahsediyorum.Ben kullanıcının direksiyonda ne hissedeceğini önceden kestirmeye çalışan buna gayret eden yaptığı işi bir sanat eseri yaptım oldu şeklinde değilde insanlığın hizmetine sunulması için yaptığını hissettiren markalara karşı daha çok sempati duyuyorum. Bu durumun tüm dünyada da böyle algılanmaya başlandığına da şahit oluyoruz kanımca (bknz kia - hyundai v.b. markaların yükselişi), hani şundan söylüyorum bir çok lüks prestij markası, şu anda geçmişine saygı adına yaşatılmaya çalışılıyor. Lağvedilende az değil...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.