Şimdi Ara

FM 2016 ANTRENÖR YILDIZ DEĞERİ HESAPLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Football manager 2016 oynarken göze önemsiz gibi gelen ama çok sorun çıkaran bir durum da işe aldığımız antrenörlerin antrenman sahasındaki yıldız değerlerini önceden kestirememek. Antrenörlerin yıldızları nasıl hesaplanır diye soruyorsanız, bu yazı tam aradığınız şey. Artık en iyi antrenörleri kimsenin yardımı olmadan da bulabilirsiniz.

Not 1 :FORMÜLLERDEKİ KDM : Kararlılık, Disiplin, Motivasyon yeteneklerinin toplamını ifade ediyor(K+D+M)
    Not 2 : Çıkan sonuçları her formülün altındaki yıldız değeri tablosuyla karşılaştırarak yıldız değerini buluyorsunuz...

Savunma Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama: Savunma x 8 + (Taktik+KDM) x 3
    >=360 = 5 Yıldız
    >=320 = 4.5 Yıldız
    >=280 = 4 Yıldız
    >=240 = 3.5 Yıldız
    >=200 = 3 Yıldız
    >=160 = 2.5 Yıldız
    >=120 = 2 Yıldız
    >=80 = 1.5 Yıldız
    >=40 = 1 Yıldız
    >=0 = 0.5 Yıldız

Şut Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama :
    Teknik x 6 + Hücum x 3 + KDM x 2
    Hücum Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama : Hücum x 6 + Taktik x 3 + KDM x 2
    Top Kontrol Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama : Teknik x 6 + Zihinsel x 3 + KDM x 2
    Kondisyon Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama : Kondisyon x 9 + KDM x 2
    >= 270 = 5 Yıldız
    >= 240 = 4.5 Yıldız
    >= 210 = 4 Yıldız
    >= 180 = 3.5 Yıldız
    >= 150 = 3 Yıldız
    >= 120 = 2.5 Yıldız
    >= 90 = 2 Yıldız
    >= 60 = 1.5 Yıldız
    >= 30 = 1 Yıldız
    >= 0 = 0.5 Yıldız

Taktik Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama : Taktik x 2 + KDM
    Kaleci Antrenörü Yıldız Değeri Hesaplama : Kaleciler x 2 + KDM
    >=90 = 5 Yıldız
    >=80 = 4.5 Yıldız
    >=70 = 4 Yıldız
    >=60 = 3.5 Yıldız
    >=50 = 3 Yıldız
    >=40 = 2.5 Yıldız
    >=30 = 2 Yıldız
    >=20 = 1.5 Yıldız
    >=10 = 1 Yıldız
    >=0 = 0.5 Yıldız

NOT : Yukarıdaki bilgiler alıntıdır.Tarafımdan hazırlanmamış ve bilgi amaçlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnm -- 1 Mart 2016; 13:30:49 >

• Hocam Konuya biraz Yabancıyım ama , Yıldız değeri dediğiniz şey nedir mesela.

Örnek vermem gerekirse , 1 antrenör Diyelim ki , Hucum Rolünü üstleniyor Yıldız değeri 4-5 arası olmasını istiyorsak.
    Antrenör Profiline girip bunu anlayabiliriz diye dusunuyorum Mesela 15-16-17-18-19-20
    Değerleri var zaten bunları görebılıyoruz bu sayıları gördüğümüz antörenör zaten antreman olarak 5 yıldız değer veriyor.
    He şunada dip not geçeyim birden fazla görev verirsen değer düşüyor orası ayrı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kertenkele

Hocam Konuya biraz Yabancıyım ama , Yıldız değeri dediğiniz şey nedir mesela.

Örnek vermem gerekirse , 1 antrenör Diyelim ki , Hucum Rolünü üstleniyor Yıldız değeri 4-5 arası olmasını istiyorsak.
    Antrenör Profiline girip bunu anlayabiliriz diye dusunuyorum Mesela 15-16-17-18-19-20
    Değerleri var zaten bunları görebılıyoruz bu sayıları gördüğümüz antörenör zaten antreman olarak 5 yıldız değer veriyor.
    He şunada dip not geçeyim birden fazla görev verirsen değer düşüyor orası ayrı..

Hocam şöyle açıklayayım. Mesela hücüm özelliği 20 olan bi antrenörün kararlılık disiplin ve motivaston değerleri düşükse atıyorum 9-10 seviyelerindeyse o antrenör 5 yıldız vermeyebilir. Ama hücum 17-18 olan kararlılık motivasyon disiplin özellikleri 19-20 seviyelerindeyse o antrenör 5 yıldız verir.

Yani antrenörlük özelliği 20 olan her antrenör 5 yıldız verecek diye bi durum söz konusu değil 4-4,5 yıldızda verebilir. Tam terside geçerli antrenörlük özelliği 16-17 olan bi antrenör 4 yıldız verebildiği gibi 5 yıldızda verebilir.

Antrenör göreve alırken antrenörlük özelliklerinin yanında zihinsel özelliklerede dikkat etmeniz daha iyi antrenörler bulmanızı sağlar.

• Mr.Kertenkele kullanıcısına yanıt
    Bende bu konuyu başka bir yerde gördüm denedim tutuyor, o yüzden burada paylaştım.Hangi rolde antrenör arıyorsak o rol için profil özellikleri herkes de yüksek değerlerde değil ve değişkenlik gösteriyor, sonuçta roller için tek bir özellik verilmemiş yani istediğimiz etkin rol için en az 4-6 arası özelliğe bakıyoruz bunun yanında diğer özelliklerinde iyi olmasını istiyoruz (uyum, gençlerle çalışma, adam yönetimi vs.). Bazen profil insanı yanıltabiliyor, örneğin hücumcu ararken illa hücum özelliği 15 ve üzeri olması şart değil, buradaki kaybı KDM değerleri ile kapatabiliyor. Bence formül burada devreye giriyor.

Tabii bu değerlerle birlikte antrenörün 4,5-5 yıldızlı olarak takıma katılması, o antrenörün aynı derecede verim verdiğini de göstermiyor, tesislerin durumu, kalitesi ile antrenörün lisans ve itibarının da çok etkili olduğunu düşünüyorum

• tskkrler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_R_A_V_E -- 23 Aralık 2015; 14:30:03 >
  • Arkadaşlar bir kaç sorum olacak;

1.)Oyunda antrenman türü için o antrenman özellikleri yüksek antrenörmü bakmalıyız veya birkaç antreman türünü yapabilecek fazla özellikleri olan antrenör mü seçmeliyiz.yani anlatmak istediğim
    hucum için hucum, taktik, KDM 18-20 arası 1 antrenör, şut için teknik, hucum, KDM 18-20 arası 1 antrenör toplam 2 antrenör
    veya hem hucum hem şut çalıştırabilen hucum, taktik, teknik, KDM , vb özellikleri çok yüksek değil 13-16 arası olan 1 antrenörmü değerlidir.

2.) Oyunda nedense antrenör sayısını arttırdıkça antrenörlerin antrenman yükü ağırlaşıyor, bunu nasıl ayarlıyorsunuz.Normalde hafiflemesi gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnm -- 1 Mart 2016; 13:28:58 >
  • vnm kullanıcısına yanıt
    Her antrenman türünü tek bir antrenör çalıştırmalı. Fazla antrenör gereksiz. Eksik olursa da performansı (yıldızı) düşer..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FM 2009 Genç Yetenekler (1)
    16 yıl önce açıldı
    İşte FM 2010 Asrın Transferi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vnm kullanıcısına yanıt
    Benim merak ettiğim, kaleci antrenörleri arasındaki, elle kontrol, şut durdurma farkı neyden kaynaklanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 14 Ocak 2016; 20:56:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IbraKadabrA

Benim merak ettiğim, kaleci antrenörleri arasındaki, elle kontrol, şut durdurma farkı neyden kaynaklanıyor

Valla onu bende pek anlamadım herhalde oyunu hazırlayanlar kalecileri ihmal ettik, diğer antrenörlerden çeşitlilik sağladık kaleciler içinde 2 tip antrenör yapalım yeter dediler galiba...
  • yahu ben farklı bir şey sorucam. ben şimdi nottingham forest ile kariyer yapıyorum. 2.lig ve premier ligde şampiyon oldum haliyel itibarımız arttı takım olarak ama brezilyalı az yıldızlı antrenörler bile gelmiyor.. fm15'de geliyordu bu adamlar şimdi neden böyle bir şey var bu brezilyalılarla ilgili ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.