Şimdi Ara

FM vericilerinin ortalama menzili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafama takıldı, bu vericilerin menzillerini merak ettim. Örneğin ortalama 20KW lık bir vericinin menzili şehir ortamında ne kadar olur ? Ankara'da yaşayanlar bilir Max FM var mesela. Bu adamlar sırf Ankara'da yayın yapıyor. Tek verici mi vardır sizce ?

Yorumlarınızı bekliyorum.

• İstanbul da Gebze fm var mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ata350 A kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğiniz tam olarak nedir?

Frekans çakışması olmadan alan genişletme, çoklu band frekans kullanımı olayını mı merak ediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Merak ettiğiniz tam olarak nedir?

Frekans çakışması olmadan alan genişletme, çoklu band frekans kullanımı olayını mı merak ediyorsunuz?

Hayır hocam menzilini merak ediyorum. Ortamdan ortama değiştiğini biliyorum ama ortalam bir değer sormak istedim. Ticari olarak genelde 50kw kullanıldığını öğrendim. 50kw lık bir vericinin ortalama menzilini soruyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • watt başına yaklaşık 1km.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    kw başına mı 1km diyecektin acaba hocam ? Halen tam cevap bulamadım bilen varsa bekliyorum cevabını teşekkürler.
  • Çıkış gücünden önemli faktörlerde mevcut sade verici gücü iş yapmaz anten ve vericinin anteninin görüş açısı önündeki engellerde mesafeyi önemli ölçüde etkilemektedir hatta ortamda ki nem bile mesafenin uzunluğu kısalığı üzerinde etkilidir ... ayrıca arkadaş watt başına 1 km demişde 1 kw verici 1000 kilometre yayın mı yapıyor :D 1 wattla iyi bir konumdan 15 km yayında yapabilirsiniz bazende 50 metre bile yapamazsın ... rf nin bir değerlendirmesi yoktur 1 watt = 1 km 500 watt = 500 km gibi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Çıkış gücünden önemli faktörlerde mevcut sade verici gücü iş yapmaz anten ve vericinin anteninin görüş açısı önündeki engellerde mesafeyi önemli ölçüde etkilemektedir hatta ortamda ki nem bile mesafenin uzunluğu kısalığı üzerinde etkilidir ... ayrıca arkadaş watt başına 1 km demişde 1 kw verici 1000 kilometre yayın mı yapıyor :D 1 wattla iyi bir konumdan 15 km yayında yapabilirsiniz bazende 50 metre bile yapamazsın ... rf nin bir değerlendirmesi yoktur 1 watt = 1 km 500 watt = 500 km gibi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Çok sağolun hocam yardımcı oldunuz, peki ticari radyoların nasıl vericiler kullandığına dair bir bilginiz veya tahmininiz var mı ? Ortalama ne kadar bir güç bir şehre yetiyor onu merak ediyorum.

• ata350 A kullanıcısına yanıt
    Radyo yayıncıları bulundukları bölgenin genişliğine göre yani yüz ölçümünün genişliğine göre verici ve anten seçimi yapıyorlar ,yani büyük bir ildemi yoksa küçük bir ilçede mi şeklinde , yüz ölçümü harici bölgenin çoğrafi konumuna göre de verici ve anten değerlendirilmesi yapılıyor bölgenin dağlık olması yayınların fazla uzağa gitmesini engelliyor bu yüzden bu etkenlerde verici ve anten tertibatı üzerinde etkili oluyor Ayrıca güç olarak Küçük bir ilçede 250 watt 500 watt max 1 kw ( 1000 w ) a kadar yayın yapılıyor orta büyüklükte illerde ise 2.5 kw ( 2500 w ) 5 kw ( 5000 w ) istanbul gibi büyük yerlerde ise 15 kw den 30 kw kadar çıkıyor ayrıca ülkemizde genelde rvr marka siel marka ve radcom marka vericiler tercih ediliyor bunlarda pek kaliteli vericiler değil ... umarım faydalı olabilmişimdir iyi günler .

• BEN BU SEKTÖRDE ÇALIŞIYORUM.
    BU ZAMANA KADAR BİR ÇOK RADYO VERİCİ BAKIM ONARIM VE İMALATINDA BULUNDUM
    MENZİL KONUSUNA GELİNCE 500 WATT ÇALIŞAN Bİ RADYO VERİCİSİNİ 1000 WATT GÜCE ÇIKARIGINDA OLACAK FARKLILIK 3DB KADARDIR.
    BUNUN EN BÜYÜK ETKENİ ANTEN KAZANCI VE VERİCİ YÜKSEKLİĞİDİR.
    MESELA İSTANBUL VERİCİLERİ GENELDE 8 10KW ARASINDA ÇIKIŞ YAPMAKTADIR.
    ANKARA 3-5 KW ARASINDA ÇIKIŞ YAPMAKTADIR. MESELA HEPSİNİN GÜCÜNÜ 1KW OLARAK BELİRLERSEK ASLINDA ÇOK FARKLILIK OLMAYACAKTIR
    RESİMLERDEKİ VERİCİ DİYARBAKIR BÖLGESİNDE ÇALIŞMAKTADIR ARIZALI OLDUGU İÇİN 500 WATT GĞÇ İLE YAYIN YAPMAKTA  FM vericilerinin ortalama menzili
     FM vericilerinin ortalama menzili

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.