|
Bildirim
|
Her 40.000 de bir yağı değişiyo diyodu bunu bir incelemede, sorun çıkaran bir şanzıman değil ıslak kavramalı şanzıman.
|
Şuan premium harici en iyi motor şanzıman kombinasyonu....
|
Ben sıklıkla kullanıyorum bu aracı.
Islak Powershift, kuru DSG kadar net ve hızlı çalışıyor. Vites geçişleri kesinlikle hissedilmiyor. Güç törpüleme gibi bir olay yok. 1.5 TDCI motor ve Powershift uyumu harika diyebilirim. Şanzıman max dayanım torku 350 Nm, motorun max torku 300 Nm. Yani şanzıman rahat çalışıyor. Motor çok sessiz, hem içeride hem dışarıda neredeyse benzinli gibi. Hele ki 1.6 TDI ile hiç alakası yok, onun yanında direkt benzinli gibi kalıyor. Geçenlerde tamamen tüketim amaçlı bir sürüş sergiledim 12 km'lik mesafede. Seyir hızı 70 km/s, ortalama hız 30 km/s, ortalama tüketim 3.4 litre/100 km olarak çıktı. Ama bu günlük kullanım değil, aracın yakabileceği en düşük değer için kastım. Güzergah: Ankara Hacettepe Beytepe Kampüsü'nden Eskişehir Yolu üzerinden Bahçeli trafiği dahil olmak üzere 3.caddeye kadar. Tüketime dikkat etmeden kullanımda ise 27-28 km/s ortalama hız için 5.3-5.5 litre/100 km aralığında bir tüketim söz konusu. |
Teknoloji olarak benzerliği 1.6 125hp'lerdeki PS ile değil 2.0TDCI'lerdeki PS ile.
2.0TDCI'lerde kullanılan Powershift'in 1.5TDCI'e uyarlanmış hali. Islak kavramalı. 1.6 125hp'deki kuru kavramadır. 2.0TDCI'lerdeki PS son derece sağlam. 1.5TDCI'deki PS de sağlamdır bence. Şu an en iyi dizel + otomatik seçeneklerinden birisi. Test sürüşü yapmıştım, motorun gücü, motor + şanzıman uyumu çok iyi geldi bana. |
Renault'un kullandığı Edc ve Ford'un kullandığı Powershift Getrag adlı Alman firmasının malı. Benim 90 bin km'dir kullandığım şanzıman yani. Arada bir kafası karıştırsa da hiçbir sorun yaşamadım halen de taş gibi.
Geçtiğimiz günlerde de Ford 1.5 Dizel Otomatik kullandım vites geçişleri bana Edc şanzımandan daha akıcı geldi. Nedenini sormayın belki bir güncelleme yapmışlardır yazılımda. Kısacası güvenebilirsiniz |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_gs_91 -- 6 Mart 2016; 20:38:01 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 6 Mart 2016; 20:51:46 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 6 Mart 2016; 21:45:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|