Şimdi Ara

focus & megane 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımla takas isteyen 2 araç var kararsız kaldım. Nakite de ihtiyacım var karar vermeliyim.
    Kendi aracım 2008 dizel otomatik 1.5 dci expression 100bg 123500 km sadece arka çamurluklarda lokal boya var. Renk füme.
    1. araç focus 2001 ghia 1.6 benzinli otomatik full. Sağ ön kapı değişmiş. Bel altında lokal boyalar var renk siyah. 110bin km. Muayenesi gecikmiş. Üstüne 9bin lira veriyor. Focus piyasasını çok bilmiyorum.
    2. araç megane 2004 lpg(atiker)li 1.6 dyn. otomatik full+full (sunroof- cruise control vs herşey var.) Sol ön kapı değişmiş. Bel altı tamamen boyalı. 118bin km. Renk şampanya. Üstüne 5bin veriyor 6 düşünüyorum
    Araçları sadece söylediklerine göre gördük tamamen incelemedim. Kazası trameridir sorgulatmadım. Yarın usta ile gidip detaylı incelemeyi yapacam.

Bana 5-6 bin lira yeterli olacak. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Tabi söylenenlerin doğruluğu şartı ile.
    (focusu inceledim beğendim. Megane da zaten kullandığım araç ama sunroof falan ayrı bi hava vermiş. Focusun muayenesi lpg takımı falan olacak. Megane iç döşemesi biraz yıpranmış o masrafı çıkacak. Siz öneride bulunun da yarın ona göre hareket ediyim :)

• Bugün satacak olsanız aracınızı ne kadara satarsınız ona göre yorum yapayım ?
  • focus la megane sahipleri niçin takas ediyorlar arabalarını ona göre karar ver bence. araçlar için ise focus megane göre biraz boş kalmış ghia olmasına rağmen. focus hb kasa ise megane ı tercih ederim. hb ler zamanla ses cıkartıyor arkadan. birde siyah renk 99-2003 model focuslara gitmiyor BENCE. ( kendime şaşırdım şimdi, çünkü megan ı focusa tercih edeceğimi hiç sanmazdım
  • megane'nin lpg'sini kontrol ettirin, şasi no vs. sorgulatın ve eğer güvendiyseniz alın. üstüne de 6.ooo lira almaya bakın.

(far yıkama vs. de çalışmıyor olabilir.)
  • Çok acil ihtiyaç değilse bence bu iki araçta alınmaz. Kız gibi araba verip patlak mal+5 bin mantıklı değil. Elinizdeki aracı çok rahat satarsınız ama aldıklarınız o kadar kolay satılmayacaktır ve sonradan bşka sorunlarda çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doga.

Bugün satacak olsanız aracınızı ne kadara satarsınız ona göre yorum yapayım ?

aracıma en son 27,250 vermişlerdi vermedim. 27,500'den aşağı düşmüyorum. Yani 27,499 veren olsa vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terazi43

focus la megane sahipleri niçin takas ediyorlar arabalarını ona göre karar ver bence. araçlar için ise focus megane göre biraz boş kalmış ghia olmasına rağmen. focus hb kasa ise megane ı tercih ederim. hb ler zamanla ses cıkartıyor arkadan. birde siyah renk 99-2003 model focuslara gitmiyor BENCE. ( kendime şaşırdım şimdi, çünkü megan ı focusa tercih edeceğimi hiç sanmazdım

focus hb. Ses sorununu duymamıştım. Eğer bu sorun varsa kesin kaçarım tahammül edemem. Megane'ın göğüsten gelen çakıllı yoldaki ses yüzünden yolumu uzatıp temiz yollardan giden adamım. megane 1-0 önde :)

İki araç sahibide hobi olarak araba alıp satan kişiler gibi geldi bana. O nedenle takas düşünüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgokhan1985 -- 24 Şubat 2013; 19:10:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    focus 3, mazda 3, egea HB
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliUmut07

megane'nin lpg'sini kontrol ettirin, şasi no vs. sorgulatın ve eğer güvendiyseniz alın. üstüne de 6.ooo lira almaya bakın.

Dediğim gibi aracı tam inceleyemedim ama bana da far yıkama çalışmıyo gibi geldi ama nasıl olsa incelerken çıkar diye düşündüm.
    Nereden anladın far yıkamanın çalışmadığını?
  • hb arabalardan ne sesi geliyormuş ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Çok acil ihtiyaç değilse bence bu iki araçta alınmaz. Kız gibi araba verip patlak mal+5 bin mantıklı değil. Elinizdeki aracı çok rahat satarsınız ama aldıklarınız o kadar kolay satılmayacaktır ve sonradan bşka sorunlarda çıkabilir.

Aracıma her bakmaya gelen hayran olup gittikçe satmak içimi acıtıyor. İhtiyaç var ama çok ta acil değil. Ve durum düzelince aldığım aracı satıp yeniden model yükseltmeyi düşünüyorum. Söylediklerinde çok haklısın ama borçlar bazen canımı sıkıyo; sıkılacağıma satıyım diyorum. Gün içersinde 100 kere satmayı kafama koyup vazgeçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgokhan1985

quote:

megane'nin lpg'sini kontrol ettirin, şasi no vs. sorgulatın ve eğer güvendiyseniz alın. üstüne de 6.ooo lira almaya bakın.

Dediğim gibi aracı tam inceleyemedim ama bana da far yıkama çalışmıyo gibi geldi ama nasıl olsa incelerken çıkar diye düşündüm.

tecrübe diyelim.

fazI megane dynamique'lerde yaygın olan sorunlardandır, hele ki 04' modelse.

• quote:

quote:

quote:

tecrübe diyelim.

fazI megane dynamique'lerde yaygın olan sorunlardandır, hele ki 04' modelse.

Tek sorun far yıkama olsa gerisi önemli değil.

• quote:

quote:

Çok acil ihtiyaç değilse bence bu iki araçta alınmaz. Kız gibi araba verip patlak mal+5 bin mantıklı değil. Elinizdeki aracı çok rahat satarsınız ama aldıklarınız o kadar kolay satılmayacaktır ve sonradan bşka sorunlarda çıkabilir.

Aracıma her bakmaya gelen hayran olup gittikçe satmak içimi acıtıyor. İhtiyaç var ama çok ta acil değil. Ve durum düzelince aldığım aracı satıp yeniden model yükseltmeyi düşünüyorum. Söylediklerinde çok haklısın ama borçlar bazen canımı sıkıyo; sıkılacağıma satıyım diyorum. Gün içersinde 100 kere satmayı kafama koyup vazgeçiyorum.

İmkan varsa bu ara kredi faizleri oldukça düşük. İhtiyaç kredilerinde sadece hayat sigortası kesiliyor onun dışında masraf yok.

• Anladığım kadarıyla takas önerilen 2 araçta pek temiz değil.
    Piyasadan 500-1000 aşagı verip bir süre arabasız idare etseniz olmaz mı ?
  • quote:

quote:

quote:

İmkan varsa bu ara kredi faizleri oldukça düşük. İhtiyaç kredilerinde sadece hayat sigortası kesiliyor onun dışında masraf yok.

borcum ihtiyaç kredisi zaten 2 ay ödeyemedim. Yapılandırmaya falan gidebilirim. Ama satıp borçsuz kalayım diyorum. Rahat uyumak istiyorum. Borcumu ödeyemeyip bankacıların beni kovaladığı rüyalar -kabuslar- görmek yerine düşük model araca bineyim diyorum.

• quote:

Anladığım kadarıyla takas önerilen 2 araçta pek temiz değil.

Aynen. İkisinin de kazası var. Ama okadar fiyat düşmektense bankaya o faizi öderim. Amacım aracımı değerinde satıp; değerinde, kolay piyasası olan araç almak.
  • quote:

quote:

Aynen. İkisinin de kazası var. Ama okadar fiyat düşmektense bankaya o faizi öderim. Amacım aracımı değerinde satıp; değerinde, kolay piyasası olan araç almak.

o zaman aracınızı sahibinden'e koyup alıcı beklemelisiniz çünkü gerçekten bazen saatler içerisinde satılıyor araç şans işi yani birazda
  • quote:

quote:

quote:

o zaman aracınızı sahibinden'e koyup alıcı beklemelisiniz çünkü gerçekten bazen saatler içerisinde satılıyor araç şans işi yani birazda

5 ay önce İstanbul'da Honda Civic'imin pazar sabahı ilanı düzenledim akşama doğru yayınlandı gece saat 10'da benzin istasyonunun ışıklarında inceleyip saat 11de kaporasını almıştım. Pazartesi satışını verdim.

Ondan 1 ay sonra yine İstanbul'da evimi cumartesi gecesinden -130bin tl den- ilana koydum. 125'e satarım demiştim. pazar sabahı yayınlanmış. Sabah 3 kişi aradı. ilk arayan geldi 125 vereyim dedi. Eşimle göz göze geldim. Şaşırdım aslında. Olmaz dedim. 2. arayan gelmedi. 3 arayan evi çok beğendi aileyi de çok beğendim. Pazarlığa oturdum. Sıkı pazarlık yapıp 125 dese verecektim çünkü iyi bir aileye satmak istiyordum. 127'ye anlaştık. Yani ilana koyuşumdan 12 saat sonra satıldı.

Megane'ımı uzun süredir sahibindende satmaya çalışıyorum bakalım ne zaman satılacak. Şu an Bursa'dayım. İstanbul'a mı gitsem ne?

• @mgökhan1985
    Hocam dediğim gibi sıkışıksanız 500 aşağı yazın gitsin veya 27,250 veren alıcıya tekrar ulaşmaya çalışın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

hb arabalardan ne sesi geliyormuş ya.

takırdı tukurdu sesi hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.