Şimdi Ara

Focus satıp Egea HB almak? Yorumlarınız değerli. (Güncellendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
4.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fiat Egea 2019, 2021
    C3 2021
    Civic 2020
    Passat 2021

Sahibi oldum. Şuan passat var, şu kadar diyim egea fiyat performansta 10 numara araç. Yani muadile bakın 500 bine egea alıyorsun 800bine fc5 civic. Aradaki farkın 300bin olmasını geçtim kalite his anlamında 300bin farkın f si yok. Ki 6 ay dayanamadım sattım civici. O yol sesi malzeme kalitesizliği uzun yolda kafa şişiyordu sesten. Focus 2017 ise direksiyon ve vites hariç geri kalanı sınıfındaki en kalitesiz malzemelerden. Kapı döşemeleri sert kullanışlılık kötü ergonomi kötü. Bagaj kapağı bile kendi kendine açılmaz arkası daracık. Aksine de oldukça sorunlu bir araçtı. Narindi 20bin kmde amortisörler toz almaktan ses yaptı, trim seslerğ aşırı çoktu, motor gidişine göre çok yakıyordu, debriyaj sesi oluşmuştu.

Kim ne derse desin fiyatına göre egea sunduklarıyla başarılı. Trim sesi gelmez, kronik sorunu yok, servis fiyatları sanayiden farksız, konforlu, yerden yüksek. Kullanışlı, multimedya başarılı bagaj geniş, uconnect gps cihazı takılabiliyor. Kötü yönü kesin virajlarda pek tutmuyor ama korkutmaz da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sánchez kullanıcısına yanıt
    Hissiz değil, söylediklerim Focus ile kıyaslama. Üstelik benim Focus'um Trend paketti. Egea'nın sürüş hissiyatı aksine fiyatına göre gayet iyi. City modu çok başarılı. Egea kim ne derse desin tam bir fiyat/performans aracıdır. Sundukları fiyatının üzerindedir. Farklı zamanlarda 2017, 2019 2 tane, 2020 iki tane biri sıfır toplam 5 tane aldım sattım. Yani neredeyse arabayı söküp toplayacak duruma geldim. Sıfırını bulsam 2023 alacaktım bulamadım. Memnun olmasam tekrar tekrar almazdım. HB için ise yurtdışına ihraç edildiği için öyle bir söylenti var fakat henüz ispatlanmış bir karşılığı yok.

hb'in daha çok izolasyonu iyi deniyor,

hb olmanın getirebileceği ağırlık merkezi değişimi haricinde süspansiyon, yerden yükseklik vb avantajı var mı bilmiyorum.

• Lego95 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun ve tecrübelerini anlattığın için teşekkür ederim. Fikrimi pekiştirdin hocam, sağol :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Kafama yatan bir araç bulduğum an gidip alacağım.

• Skayn kullanıcısına yanıt

HB direkt üretilmiyor gibi bir şey, üretilen çok kısıtlı sayıda var onlar da ihraç ediliyor. HB ve Cross aynı gövde olduğu için 100 araç çıkacaksa 97-98i cross çıkıyor 2-3 tane hb üretip avrupaya paslıyolar

• Lego95 kullanıcısına yanıt

Bende Egea HB ve sedan var. Servis fiyatları maalesef Fiat'ta da arttı.

HB kasa şu anda yurtiçi pazara sunulmuyor. Listede bir araç var ama bayiye sorun hep yok çekecekler. İlk çıktığında makyajlı kasa lounge paket bile geldi ama artık sadece street o da kağıt üstünde var.

HB'nin izolasyonu sedandan daha iyi net.

Cross kiraladım geçenlerde araba 500 km'deydi, yolda daha çok sekiyor. Bir de yol tutuş için amortisör bir tık daha sert geldi bana.

Yol tutuşta da tabi sedana göre avantajlı.

Egea tam bizim pazara göre bir araç, ilk çıktığı günden beri kiralık olarak da kullanıyorum sedanı. Sanırım toplamda 500 bin km yapmışımdır sadece makyajsız kasa 2.aracımda motorda çalışmama sıkıntısı oldu garantiden iki günde çözdüler. Onun haricinde hiçbir sıkıntı çıkarmadı.

• Ya nasıl oluyor bu fiyat anlamıyorum. Ben yıllık bakım için (araç 15 binde HB) 4700 TL para istendi. İki bayiye sordum izmirde. Ben de bunun üzerine sanayide tanıdıkta yaptırdım bakımı 2000'e geldi ama yağı iyi kullandık.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

mazotlu mu ? 1.4 fire'ın yağını petronastan alırsam 500 tl, filtre seti 275 tl 775 tl eder 250 de işçilik versem 1025 TL. yağı n11 kuponuyla 50 tl ucuza alabilirim, filtre setinde de 40 tl kupon kullanılıyor 90 tl düş 985 TL bakım.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Hocam ben virajlı yolda çok kullandım valla yol tutuş olarak üzüldüğüm bir zaman olmadı ki genelde tempolu giderim.

Sadece şunu söyleyeyim benzinlinin yol tutuşu nispeten zayıf çünkü dizelde anlık torkla yönlendirmeleri daha iyi yapıyorsunuz.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Yok benzinli.

Ben internet işine girmedim tanıdık parçacıdan alıp tanıdık ustada yaptırdım. Filtreler ve yağda olabilecek en pahalılarını seçtim. Özellikle yağda fiyat çok oynuyordu.

• Kendime 2. Araç bakarken 5 ay önce 2018 model hb 1.6 etorq at6 urban kullandım deneme amaçlı. Araç gayet güzel. Sağ önden kazası olmasa kesin almaya karar vermiştim. Hep turbo dizel kullandığım için onlar kadar atak değil gidişi falan güzel bence iç mekanin kaliteside iyi

Sanayide öpüyorlar ya, parçayı alıp gitmek lazım.

www.n11.com
    Petronas Selenia Multipower Gas 5W-40 Motor Yağı 3 L Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/petronas-selenia-multipower-gas-5w-40-motor-yagi-3-l-2425213?magaza=aycidol

www.n11.com
    Fiat Egea 1.4 Benzinli Fire Opar Filtre Bakım Seti 2015-2020 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/fiat-egea-14-benzinli-fire-opar-filtre-bakim-seti-2015-2020-19402317?magaza=otodeposu#unf-review

• Başkan yapıştır geç. Arabasız kaldığım dönem arkadaşın 2012 titanium x focus unu kullanıyordum ara ara, bana içi çok dar ve klostrofobik gelmişti. 2 senedir egea kullanıyorum. Egea tam f/p aracı.

Arkadaşın focusla 140-150 giderken ki halimi düşünüyorum. Birde benim egea ile 140-150 yi düşünüyorum. Focus o konuda daha güven veriyor. Ama onun dışında geri kalan herşeyde egea bana göre daha önde.

Millet alışmış Albea,Palio,Linea lara. Egeaya da aynı muameleyi yapıyorlar. Egea önceki tutulan Fiat serileri ile alakasız bir araba bence.

Bir ara piyasası yükseliyor diye Civic alayım dedim. Kullandım hiç hoşuma gitmedi. Egea ile arasında fark yok. Çok rüzgar sesi alıyor. Egea o konuda ondan daha iyi.

Ben kendim yüzde 85-90 İstanbul şehiriçi süren bir adamım. Araç hız ortalamam 19. Senede bir kere kastamonuya memlekete giderim. Doğru düzgün uzun yolum olmaz. Ortalama hızı 19 olan bir adam focus un yol tutuşu ile işi olmaz zaten. Şehiriçi egea daha kullanışlı ayrıca. Haaa benim arkadaş var. Kendi aracı ile sürekli şehir değiştirir. Her ay bir şehire gider gelir. O adam focus u kullansın ona da lafım yok.

Biraz insanlar ihtiyacına göre araba almalı bence. Sende benim gibiysen yapıştır egea yı geç. Egea o konuda tam bir f/p cidden.

• Teşekkürler başkanım. İçimi rahatlattın.

• 2 Gün önce konunuza epey uzun ve detaylı bir cevap yazmıştım lakin o ara mükellef aradı, mükellefe kobi vasfı belgesi çıkartmakla uğraşırken konuyu unuttum ve akşam PC yi kapattım, tüm cevap silindi gitti.

5 Senedir Egea HB kullanıyorum (1.6, e-torq, otm.), şu ana kadar yakıt tüketimi dışında kayda değer hiç bir şikayetim olmadı. Daha önce yazdığım şeyleri tekrar yazmaya üşendim şimdi, aşağıdaki 2 farklı konuda araçla ilgili 5 yıllık tecrübelerimi bulabilirsiniz, vaktiniz varsa okuyun, bir çok konuda soru işaretlerinizi silecektir.

https://forum.donanimhaber.com/fiat-egeahb-ile-gecen-3-yilin-ardindan--148507713 ----------> Egea bakım süreçleri ve eksiler - artılar

https://forum.donanimhaber.com/egea-hb-uzun-yol-hikayem--150021134 ----------> Egea tatil yolculuğu ve Corolla ile basit bir mukayese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 23 Mart 2023; 11:29:7 >

Rica ederim.

Yol tutuşu kötü değil, focusla kıyaslayarak söyledim. Focus kadar iyi olamaz tabii ki, ama sınırlarını bildikten sonra sorun yaşamazsınız. Ayrıca şunu rahatlıkla söyleyebilirim ses izolasyonu ve süspansiyon konforu açısından focustan iyidir

şirket araç havuzu komple dizel otomatik.

tek gidiş tek geliş inişli çıkışlı bir yolda mesela üstüste 3 viraj varsa ilkini güzel dönüyor, ikincisinde şerit çizgisine kadar açıyor üçüncüsünde karşı şerite... Belki direksiyon turu benim gündelik arabama uzun veya vites büyük viteste kalıyor olduğu için olabilir.

benim tempodan kastım viraj öncesi sert frenlemeli, viraj sonu gazla içeri çekmeli sportif sürüş değil, mümkün olduğunca az fren-az gaz ile arabanın momentumunu koruyarak yapılan keyifli tempo...

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Ben liquil moly aldım yağı bayağı pahalıydı zaten. Fark oradan geliyor. Filtrelerde illa ki biraz çakmışlardır :)

Önümüzdeki hafta sonu (muhtemelen 01 Nisanda giderim) ben de 5. sene bakımına sokacağım aracı, 5 yıldır hep aynı yetkili servise gidiyorum, yine oraya giderim. Bakalım ne kadar kaktıracaklar. 

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.