Şimdi Ara

Focus Titanium TDCi 109hp veya Megane III 1.5dci Dynamique 105hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degerli forum uyesi arkadaslar bu iki aractan birisini almak istiyorum ama hangisi olacagina karar veremedim.

benim icin onemli kriterlerin en başında güvenlik gelior bu yüzden hangi araçta yoltutuşu fren mesafesi daha iyidir.
    çok anlamıyorum ama esp ve antipatinaj gibi güvenlik donanımları hangisind daha iyidir daha doğrusu bu modellerde ne gibi güvenlik donanımları mevcuttur.

ikinci kriterim yakıt, sürekli uzun mesafe yol yapıyorum bu yüzden hangisi daha az yakar,

uzun yol yaptığım hangisi daha rahat bi sürüş sağlar, iç malzeme kalitesi olarak hangisi daha ii dir.

max 45.000 - 46.000 tl gibi bi bütçe için aradığım özelliklerde başka model tavsiyeniz varsa nelerdir

yardımınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neslin -- 8 Kasım 2009; 20:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Focus ve Megane arasından Focus derim

Ayrıca ;

Vw Jetta

http://www.sahibinden.com/26_500_km_de_2009_model_1_9_tdi_kadikoyde_satilik_arac-46WQQaXQQ18238773WQQpXQQdisplayitem?

Peugeot 308

http://www.sahibinden.com/2010_sifir_panorama_cam_tavan_f1vites-80WQQaXQQ17785038WQQpXQQdisplayitem?

2008 Volvo S40

http://www.sahibinden.com/sahibinden_super_volvo-55WQQaXQQ12263730WQQpXQQdisplayitem?

Fakat şu arabayada hayır demezdim

http://www.sahibinden.com/2008_dizel_otomatik_31000km_essiz-60WQQaXQQ18310283WQQpXQQdisplayitem?

Yerinizde olsam Volvo S40'ı tercih ederdim
    MackaLi6161 ilgin için teşekküer ederim

ikinci el düşünmüyorum sıfır alacağım,

araç belirtirken nedenlerinide yazarmısınız arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: neslin

MackaLi6161 ilgin için teşekküer ederim

ikinci el düşünmüyorum sıfır alacağım,

araç belirtirken nedenlerinide yazarmısınız arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Mackalı o magentıs ı bırde yakından gor. Eger paran var ve o aracı almaya gıttıysen arkana bıle bakmadan kacarsın. Hanı apacı aracı derler ya aynen o sekılde. Sofor camı ıc kısmına boydan boya led dosemısler aracın ıcı de aynen oyle tam yuruyen pavyon. Yazık etmısler araca.

• quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Mackalı o magentıs ı bırde yakından gor. Eger paran var ve o aracı almaya gıttıysen arkana bıle bakmadan kacarsın. Hanı apacı aracı derler ya aynen o sekılde. Sofor camı ıc kısmına boydan boya led dosemısler aracın ıcı de aynen oyle tam yuruyen pavyon. Yazık etmısler araca.

Ledler olmasa camda fena gözükmüyor sanki he
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Ic kısımdakı ledler koltuklardakı ekranlar sokuldugu zaman arac adama doner. Bu aracı bılıyorum cunku genelde bır bayan kullanır.

• quote:

Degerli forum uyesi arkadaslar bu iki aractan birisini almak istiyorum ama hangisi olacagina karar veremedim.

benim icin onemli kriterlerin en başında güvenlik gelior bu yüzden hangi araçta yoltutuşu fren mesafesi daha iyidir.
    çok anlamıyorum ama esp ve antipatinaj gibi güvenlik donanımları hangisind daha iyidir daha doğrusu bu modellerde ne gibi güvenlik donanımları mevcuttur.

ikinci kriterim yakıt, sürekli uzun mesafe yol yapıyorum bu yüzden hangisi daha az yakar,

uzun yol yaptığım hangisi daha rahat bi sürüş sağlar, iç malzeme kalitesi olarak hangisi daha ii dir.

max 45.000 - 46.000 tl gibi bi bütçe için aradığım özelliklerde başka model tavsiyeniz varsa nelerdir

baktığınız araçlar c sınıfı araç diye tabir edilir... günümüzde c sınıfı araçların hepsi güvenlik olarak 5 yıldızlıdır, yani hepsi aşağı yukarı aynı güvenliğe sahiptir...
    esp gibi donanımlar, araçlarda standart olarak bulunmuyorlar(şevrolecruze hariç),sonradan ekstra bedel ödeyerek alırsınız ve esp'li bir c sınıfı 0 araç 50 000 tl olur...
    az yakmak için dizel seçmişsiniz bu yüzden honda cıvıc alamazsınız, çünkü dizeli yok...
    iç malzeme kalitesi de aşağı yukarı aynıdır,c sınıfında...
    sonuç olarak; focus dizel,megane dizel,opel astra dizel,citroen c4 dizel,fiat bravo dizel ve toyota corolla dizel araçlara bakınız...
    aracın gücü beygir gücü ile ölçülür, beygir gücüne bakarak araçlarıngüçlerini karşılaştırabilirsiniz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence 1.6 16v PRİVİLEGE
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Ic kısımdakı ledler koltuklardakı ekranlar sokuldugu zaman arac adama doner. Bu aracı bılıyorum cunku genelde bır bayan kullanır.

Alıntıları Göster
    focus derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 8 Kasım 2009; 20:52:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

focus derim

Alıntıları Göster
    Focusun sürüşü daha iyidir, uzun yolda kullanımı daha zevklidir. Motor olarak megan az bi farkla ekonomik olur. Kabin olarak focus dizeller pek sessiz değil deniyor, ben dizelini uzun yolda kullanmadım. Meganların dizelleri de çok sessiz hele ki motor ısındığında gerçekten ses duyulmuyor. Ancak uzun dönemde focus daha az sorun çıkarır sanırım.

• quote:

focus derim

Alıntıları Göster
    Fluence Privilege 1.5 dCi 105 bg

Fiyat bilgisi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Kasım 2009; 21:36:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Fiyat bilgisi için

güzel araba

• quote:

Fiyat bilgisi için

full u 53 bin tl ama

• quote:

quote:

Fiyat bilgisi için

full u 53 bin tl ama

Alıntıları Göster
    Megane 3 HB mi, yoksa Fluence'mi demek istediniz?
    Focus daha eski bir araba. Ser süspansiyonlu ve seslidir ama yolu çok iyi tutar ve iç kalitesi daha iyidir (bence).
    Megane biraz daha dengelenmişi, yol tutuşdan ödün verilmişi ama daha konforlusudur.
    Şekil olarak zevkinize hitap etmesine ve bütçenize göre de karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: medonk

Megane 3 HB mi, yoksa Fluence'mi demek istediniz?
    Focus daha eski bir araba. Ser süspansiyonlu ve seslidir ama yolu çok iyi tutar ve iç kalitesi daha iyidir (bence).
    Megane biraz daha dengelenmişi, yol tutuşdan ödün verilmişi ama daha konforlusudur.
    Şekil olarak zevkinize hitap etmesine ve bütçenize göre de karar verin.

Alıntıları Göster

47.450 TL 47.450 TL
    Opsiyonlar
    Deri Döşeme2.600 TL
    ESP + Xenon Paket2.000 TL
    Entegre Navigasyon Sistemi1.000 TL
    17" Alüminyum Alaşımlı Jantlar1.400 TL
    Elektrikli açılır tavan1.500 TL
    Toplam 55.950 TL 55.950 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: 09nanometer

47.450 TL 47.450 TL
    Opsiyonlar
    Deri Döşeme2.600 TL

Passat alıp üstüne bi de navigasyon kiti bile takarım bu paraya

Sonraki sorumuz "Full bir Fluence mi yoksa orta halli navigasyonlu Espli bir Passat mı" oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09nanometer -- 9 Kasım 2009; 22:40:38 >
  • quote:

quote:

47.450 TL 47.450 TL
    Opsiyonlar
    Deri Döşeme2.600 TL

Passat alıp üstüne bi de navigasyon kiti bile takarım bu paraya

Sonraki sorumuz "Full bir Fluence mi yoksa orta halli navigasyonlu Espli bir Passat mı" oluyor.
    Fluence'i gördüm,o para fazla.Çok fazla.Zaten herkes uçtu,şaşıyorum.

Focus'a Passat'tan çok binen bir kişi olarak önerebilirim.Yalıtımı zayıf biraz,onun dışında bir kusuru yok.

Başka öneri demişsiniz,şu anda stok durumu nedir bilemiyorum;ama Passat 1.6 102 HP de iyi bir tercih olabilir.41 bin TL idi fiyatı.LPG ile ekonomik olur,tabi 2010 model arabaya LPG taktırmak isterseniz.Her açıdan üstün,zaten Mondeo da olsa,başka bir D segmenti araba da olsa sizin düşündüklerinizden daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Fluence'i gördüm,o para fazla.Çok fazla.Zaten herkes uçtu,şaşıyorum.

Focus'a Passat'tan çok binen bir kişi olarak önerebilirim.Yalıtımı zayıf biraz,onun dışında bir kusuru yok.

Başka öneri demişsiniz,şu anda stok durumu nedir bilemiyorum;ama Passat 1.6 102 HP de iyi bir tercih olabilir.41 bin TL idi fiyatı.LPG ile ekonomik olur,tabi 2010 model arabaya LPG taktırmak isterseniz.Her açıdan üstün,zaten Mondeo da olsa,başka bir D segmenti araba da olsa sizin düşündüklerinizden daha iyidir.

Alıntıları Göster
    Focus eskidi artık..

Megane 3 kaliteli ve sıkı bir araç..

Ben olsam Megane 3 hb mi yoksa M Coupe mu alsam diye tereddüt ederdim..

• quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Focus eskidi artık..

Megane 3 kaliteli ve sıkı bir araç..

Ben olsam Megane 3 hb mi yoksa M Coupe mu alsam diye tereddüt ederdim..

Alıntıları Göster
    İkiside değil bence 308 1.6HDI Premium Pack Auto6R iki araçtanda daha iyi izlenimlerime ve tecrübeme göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

İkiside değil bence 308 1.6HDI Premium Pack Auto6R iki araçtanda daha iyi izlenimlerime ve tecrübeme göre.

Alıntıları Göster
    Ford Focus 2010 da yenileniyor. Tamamen yenilenen bir kasa. 1.6 Dizel motor 128 bg. Bence son demlerini yaşayan bir focus almayın. Ha bu arada karşıdaki araç megane olunca tek tercih yine focus olur. Daha sağlam, dayanıklı ve stabil bir araçtır...
  • quote:

Degerli forum uyesi arkadaslar bu iki aractan birisini almak istiyorum ama hangisi olacagina karar veremedim.

Neslin merhaba . Bahsettiğin iki araçta kendi sınıflarında güzel otomobillerdir. Ancak şuan kullandığım Jettadan önce Megane 1.5 DCI aracım vardı fren mesafesi ve güvenlikte başarılı bir araçtı. Ben Megane kullandığım için ve memnun bir şekilde sattığım için Megane ı rahatlıkla tavsiye ederim.

Para limitin 45.000 - 46.000 bin olunca bence kreiterler biraz değişiyor. Şuan kendi sınıfının gerçekten bir adım ilerisinde olan aracı yani Jetta Primline yada Comfortlıne 1.6 TDI 105 HP kesinlikle tavsiye ederim. Jetta ile uzun yolculuklarda gerçekten hiçyorulmadan seyahat edebilirsiniz. Yakıt konusunda 1.6 TDI Common Rail 105 hp lik motor sizi başka hiçbir aracın memnun edemeyeceği kadar elinden geleceğini yapacaktır. Ve çok ucuza çok kaliteli yolculuklar yapacaksınız 1.6 TDI motorla. Frenler gerçekten başarılı, yol tutuşu ise anlatılmaz yaşanır diyebileceğim cinstedir. Yol tutuşunda Megane ile Jetta arasında dağlar kadar fark vardır. Özellikle Megane ile virajlarda biraz kendinizi güvensiz hissedeceksiniz. Ancak Jetta ve Focusta yol tutuşu 1. sınıf düzeydedir.

Aldığınız aracın birde fiyatını koruması önemlidir. Ford ikinci elde 1 yaşında 10 milyar gibi bir kaıba uğrayan araçtır malesef. Ancak VW markasında bu minimum seviyededir.

Eğer Jetta düşünmüyorum Focus yada Megane arasında tercih yapacağım diyorsanız ben Megane öneririm.

Mercede ile yaptığım kaza fotoğrafları geçmiş tarifli mesajlarım içerisinde ve VW başlığı altında görebilirsiniz. Benim aracımda yani Meganede 1 kuruşluk masraf yokken Mercedes 12.000 TL hasar görmüştü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.